„Faktinė gyvenimiška informacija pati savaime yra šalta ir abejinga, tačiau suteikus gyvo čia ir dabar esančio žmogaus pavidalą ji atgyja ir tampa aktuali, todėl savo laidose pirmiausia kalbamės su ukrainiečiais, klausome jų istorijas, o vėliau aiškinamės Ukrainoje vykstančių žiaurumų priežastis ir manipuliacijas iš dezinformacijos ir propagandos perspektyvų. Norime atgaivinti mūsų visuomenėje istorinę atmintį apie analogiškus Kremliaus veiksmus prieš Lietuvą, parodyti, kad tai, kas vyksta Ukrainoje, yra tikra ir taip ugdyti gyventojų atsparumą informaciniame kare", – sako L. Ulevičius.

L. Ulevičius universitete dėsto su propagandos teorija susijusius dalykus ir dalyvauja kuriant kovos su dezinformacija priemones. Laidą drauge su juo vedanti Daiva yra laisvai samdoma žurnalistė, turinti ukrainietiškų ir lietuviškų šaknų. Į Lietuvą iš Rusijos persikėlė 2015 m., bijodama politinių represijų.

Pirmųjų laidų „Karo pabėgėliai liudija" pašnekovėmis tapo lietuviškų šaknų turinti ukrainietė Saša ir Donbaso gyventoja Olena. Sašos tėtis – istorikas, tačiau dabar jis istoriją kuria karo fronte tarnaudamas Ukrainos kariuomenėje. Kartą jis buvo sužeistas, tačiau vėl grįžo į frontą. Olena pirmąkart namų neteko 2014 m. Ji paliko Donecką, persikėlė arčiau Ukrainos sostinės ir gyveno ramų gyvenimą tol, kol į jos gatvę Irpinėje atskrido bombos. Olenos vyras, advokatas, išvyko savanoriu į frontą, o ji savo vaikus atsivežė į Lietuvą.

Laida „Karo pabėgėliai liudija" transliuojama šeštadieniais, 15.05 val., per Žinių radiją. Vėliau laidų įrašai publikuojami interneto svetainėje www.ziniuradijas.lt.