Per dvejus metus Šeimos kortelės idėja suvienijo daugiau nei 250 socialiai atsakingų įmonių, sujungusių savo pajėgas tam, kad prisidėtų prie gerovės tų, kuriems labiausiai reikalinga pagalba. Nors Šeimos kortelės turėtojai gali už mažesnę kainą įsigyti kai kurias prekes ar paslaugas, jos paskirtis – ne tik suteikti nuolaidų, bet ir suburti šeimas į vieną klubą, parodyti jiems draugišką Šeimos kortelės partnerių dėmesį.

Tokia draugystė ir geranoriškumas – svarbi parama daugiavaikėms bei neįgalius vaikus auginančioms šeimoms, tuo pačiu ir puikus pavyzdys ne tik kitoms įmonėms, bet ir kiekvienam iš mūsų, juk net ir maži darbai yra labai reikšmingi.

„Jau dvejus metus gausios ar negalią turinčius vaikus auginančios šeimos gali pasinaudoti Šeimos kortelės teikiamomis nuolaidomis, privilegijomis. Naudodamasi proga noriu padėkoti visiems Šeimos kortelės partneriams už geranoriškumą ir bendrystę stiprinant Lietuvos šeimas. Vaikus auginančios šeimos yra mūsų valstybės pamatas“, – renginio metu kalbėjo socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė.

Labiausiai pasižymėję partneriai buvo apdovanoti

Tiek Šeimos kortelės partneriai, tiek ir jos turėtojai buvo pakviesti į Šeimos kortelės partnerių dienos renginį, vykusį prekybos centre „Ozas“ įsikūrusiame pramogų parke visai šeimai „Adventica“. Šeimos kortelės dienos renginyje komisijos atrinktiems nominantams buvo įteikti apdovanojimai keturiose skirtingose srityse.

Šeimos kortelės partnerius šiemet vertino komisija, kurią sudaro Nacionalinės šeimos tarybos, Daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“, Všį „Versli mama“, asociacijos „Investors‘ Forum“ ir Trišalės tarybos atstovė, taip pat Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie SADM atstovai.

Apdovanojimų atsiimti ant scenos lipę laimėtojai vieningai dėkojo Šeimos kortelės projekto organizatoriams, o taip pat ir kitiems verslams bei iniciatyvoms, pridedančioms prie šios idėjos įgyvendinimo.

„LEDLAUŽIS 2021“ apdovanojimas įteiktas UAB „Maxima LT“ už tai, kad įmonė viena pirmųjų prisijungė prie Šeimos kortelės iniciatyvos ir praskynė kelią kitiems stambiesiems prekybos paslaugų sektoriaus dalyviams. UAB „Viada“ ir UAB „Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO“ įteikti padėkos raštai.

„Visos komandos vardu noriu padėkoti Šeimos kortelės projekto organizatoriams ir ypatingai tiems, kurie prisideda prie šios šaunios idėjos įgyvendinimo“, – atsiimdama apdovanojimą sakė „Maxima“ Pirkėjų lojalumo valdymo skyriaus vadovė Ona Makauskaitė-Gudaitienė.

Kartu su Šeimos kortele prekybos tinklas „Maxima“ bendradarbiauja jau dvejus metus. Į šeimos klubą įstoję šeimos kortelės turėtojai gauna išskirtinę naudą – net 2 proc. kaupimą į „Ačiū“ kortelę Maximos pinigais. Kaip pasakoja įmonės atstovai, per minėtą laikotarpį šeimoms pavyko sutaupyti daugiau nei 700 000 eurų, kuriais jie gali padengti pirkinių išlaidas.

„MAŽI IR GALINGI 2021“ apdovanojimas įteiktas UAB „Gulbelė“ už tai, kad įmonės dydis ne kliūtis daryti didelius darbus. MB „Mama, aš sergu“ ir VšĮ Judesio studijai „Strakaliukas“ įteikti padėkos raštai.

„Ačiū projekto organizatoriams už suteiktą galimybę prisidėti. Linkime, kad prie Šeimos kortelės programos prisijungtų kuo daugiau partnerių, kad visi kartu galėtume auginti ir ugdyti ateities kartas“, – apdovanojimų metu dėkojo UAB „Gulbelė“ atstovė.

Į Šeimos kortelės programą įmonė įstojo viena pirmųjų. Šeimos kortelės turėtojams UAB „Gulbelė“ suteikia net 30 proc. nuolaidą valymo priemonėms, 20 proc. nuolaidą pieno produktams ir jų pačių gamybos gaminiams, 10 proc. nuolaidą mėsai. Apsipirkdami kortelės turėtojai taip pat kaupia 2 proc. nuolaidą kitam apsipirkimui.

„METŲ PRAMOGOS 2021“ apdovanojimas už didžiules šypsenas vaikų ir jų tėvų veiduose nepaisant karantino iššūkių įteiktas UAB „Adventica“. Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai bei VšĮ ,,Baltijos cirkas” atstovams įteikti padėkos raštai.

„Mums labai svarbu, kad kuo daugiau Lietuvos gyventojų, tėvelių, vaikų turėtų galimybę apsilankyti ir papramogauti mūsų parke. Galimybė džiuginti tiek daug šeimų ir vaikų mums yra didelė dovana. Ačiū jums už tai“, – sakė „Adventica“ vadovė Kornelija Dunauskaitė.

Pramogų parkas „Adventica“ prie Šeimos kortelės programos prisijungė vos atvėręs duris. Kaip pasakoja įmonės atstovai, didžiausia paskata tapti programos dalimi tapo noras suteikti kuo daugiau džiugių emocijų šeimoms ir vaikams. Šeimos kortelės turėtojams pramogų parkas suteikia nuolaidas pramogoms bei šventėms gimtadienio kambariuose.

„METŲ VIRTUALIEJI 2021“ už virtualioje erdvėje teikiamas privilegijas gausioms šeimoms apdovanota VŠĮ „Edulandas“. UAB „Pas Bobutę“ ir MB „Profiteka“ atstovams įteikti padėkos raštai.

Paskatinta noro šeimoms sudaryti geresnes sąlygas įsitraukti ir išbandyti daugiau veiklų, įmonė „Edulandas“ prie Šeimos kortelės programos prisijungė prieš metus. Dalyvaujantiems šioje programoje, įmonė ne tik suteikia 15 proc. nuolaidą, bet ir yra įsteigę specialius šios programos nariams skirtus prizus.

„Visos komandos vardu dėkoju už apdovanojimą ir suteiktą galimybę prisidėti prie Šeimos kortelės. Ačiū visiems, kurie mums padėjo augti ir tikimės, kad ateityje ir toliau bendrausime su Šeimos kortelės turėtojais bei visomis Lietuvos šeimomis“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė „Edulandas“ atstovas, ant scenos užlipęs nešinas dovanomis renginio organizatoriams.

Tikimasi plėsti partnerių ir Šeimos kortele besinaudojančių šeimų ratą

Šeimos kortelės partnerių apdovanojimų ceremonijoje šiltų linkėjimų renginio dalyviai sulaukė ir iš kaimyninės Latvijos, kurioje Garbės šeimos programa „Goda gimene“ įgyvendinama nuo 2013 metų. Latviai jau gali pasidžiaugti itin dideliu kortelės lengvatomis bei nuolaidomis besinaudojančių šeimų aktyvumu, o artimiausiu metu planuojama sudaryti galimybę Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje naudotis visų trijų šalių šeimos kortelėmis.

„Kviečiame Lietuvos verslininkus būti aktyvius ir domėtis galimybe priimti Latvijoje išduotas Šeimos korteles bei suteikti nuolaidas jos turėtojams o mes Latvijoje jau kreipėmės į šalies verslininkus, kad jie taikytų nuolaidas Lietuvos Šeimos kortelės turėtojams“, – į renginio svečius kreipėsi Latvijos šeimos kortelės „Gode gimene“ administruojantį fondą atstovaujantis Latvijos Socialinės integracijos fondo direktoriaus pavaduotojas Reinis Lasmanis.

Viceministrė Vilma Augienė neabejoja, kad tokiais tempais, kokiais Šeimos kortelė plečiasi Lietuvoje, tikrai neilgai trukus pasivysime ir brolius latvius.

„Iš tiesų nesitikėjau, kad Šeimos kortelė sulauks tokio populiarumo. Džiugu, kad šeimos ja aktyviai naudojasi, o mes visi kartu su partneriais galime gerą daryti kitiems“, – jau po renginio Delfi.lt žurnalistams sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė. – Per porą metų pavyko pasiekti puikių rezultatų, nors pandemijos metu tą padaryti tikrai nebuvo paprasta. Net neabejoju, kad ateityje turėsime ir 100 tūkstančių aktyvių Šeimos kortelės naudotojų“.

Šeimos kortelės partnerių dieną organizavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ir Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie SADM kartu su socialiniais partneriais.

Užsakymo nr.: PT_88013595

Dalintis
Nuomonės