„Microsoft Surface“ – tai aukščiausios kokybės nešiojamų kompiuterių, planšečių ir interaktyvių lentų su liečiamu ekranu bei jų priedų serija, skirta kūrybiniam darbui: projektams, eskizams, maketams, skaičiavimams ir kitiems su mokymosi procesu glaudžiai susijusiems darbams. Dėka lankstumo, kuriamos intuityvios darbo aplinkos ir saugumo, „Microsoft Surface“ įrenginius jau pamėgo ne tik pavieniai klientai, bet ir švietimo įstaigos visoje Lietuvoje.

„Švietimo įstaigoms skirti „Surface“ kompiuteriai visiškai atitinka tokio tipo verslo klasės įrenginiams keliamus reikalavimus. Jie patogūs, kompaktiški, greiti, labai universalūs ir, svarbiausia, saugūs. Visuose „Surface“ kompiuteriuose veikia TPM 2.0 disko šifravimo lustas, įdiegtos „Windows Hello“ biometrinio prisijungimo prie kompiuterio priemonės, veikia „Windows Defender“ užkarda. Puiku ir tai, kad „Surface“ įrenginiai yra tinkami bet kokio amžiaus vartotojui“, – teigia A. Vaičiūnas ir išskiria tris populiariausius „Microsoft Surface“ kompiuterių modelius.

„Surface Go 3“

„Surface Go 3“

2021 m. pristatytas trečiosios kartos „Surface Go“ įrenginių serijos modelis „Surface Go 3“ – tai išvaizda savo pirmtakui identiškas planšetinis kompiuteris, pasižyminti naujais ir dar galingesniais procesoriais (Intel Pentium Gold 6500Y arba Core i3-10100Y), leidžiančiais dirbti net iki 60 procentų greičiau nei „Surface Go 2“.

Galingi procesoriai – ne vienintelis šio modelio privalumas. 10.5 colių Full HD ekranas, 8 GB operatyvioji atmintis (RAM), 64 GB, 128 GB arba 256 GB talpa užtikrina sklandų ir kokybišką darbą. Kompiuterio baterija laiko net iki 11 valandų, todėl pilnai krauto įrenginio tikrai užtenka visai mokslo dienai. „Surface Go 3“ sveria vos 544 g, todėl jį lengva nešiotis.

„Surface Pen“ pieštuko pagalba galima užsirašyti reikiamą informaciją, spręsti matematines lygtis ar pasižymėti kitą svarbią informaciją. Priekinė 5.0 megapikselių kamera puikiai pasitarnauja per nuotolines pamokas, o galinė 8.0 megapikselių kamera užtikrina, kad būtų lengva informaciją nufotografuoti ir ja patogiai dalintis su bendraklasiais ir mokytojais. Integruota „Windows Hello“ funkcija garantuoja, kad prie įrenginio prisijungs tik tas mokinys, kurio veido atpažinimas yra sukonfigūruotas planšetėje.

„Surface Go 3“ – tai lengviausias ir mažiausias du viename kompiuteris su 10.5 colio „PixelSense“ liečiamu ekranu. „Surface Go 3“ galima naudoti kaip „Windows“ planšetę, o papildomai pridėjus magnetiniu būdu tvirtinamą klaviatūrą – kaip nešiojamąjį kompiuterį. Įrenginys yra pritaikytas darbui su „Classroom Pen“ skaitmeniniu rašikliu“, – pasakodamas apie šio kompiuterio privalumus priduria A. Vaičiūnas.

„Surface Pro 9“

„Surface Pro 9“

Naujausias „Surface“ serijos įrenginys – 2022-ųjų rudenį pristatytas „Surface Pro 9“ planšetinis kompiuteris šiandien daugelio apžvalgininkų vadinamas vienu geriausių planšetės-kompiuterio tipo įrenginių rinkoje. Ir tikrai ne veltui. Po akį traukiančiu dizainu slepiasi galingas 12 kartos Intel Core procesorius. Vis tik vertinamas šis kompiuteris ne tik dėl galios, bet ir dėl ištvermės – baterijos darbo trukmė siekia net iki 16 valandų.

„10 point multi-touch“ technologija užtikrina malonią patirtį valdant įrenginį lietimu, o magnetų pagalba tvirtinama klaviatūra su pasirenkamu dizainu vos per kelias sekundes planšetę paverčia nešiojamu kompiuteriu.

„Surface Pro 9“ gali pasigirti didelės raiškos 13 colių liečiamu ekranu. „PixelSense“ jutiklinis ekranas ir „Surface Pen“ skaitmeninis rašiklis leidžia visiškai išnaudoti „Whiteboard“, „OneNote“, „Paint“ ir kitų panašių programų galimybes. Su „Surface Pen“ rašikliu galima piešti, rašyti, spalvinti, tarsi naudotum tradicinį pieštuką. IDC tyrimų kompanijos duomenimis, net 88 proc. dėstytojų tvirtina, kad naudojant „Surface Pen“ pavyko palengvinti jų dėstomo dalyko pateikimą studentams bei sutaupyti iki 30 proc. savo laiko.

„Šis įrenginys labiausiai tinka mokytojams ar dėstytojams, tačiau neabejotinai nustebins ir moksleivius bei studentus. Prie šio kompiuterio magnetiniu būdu yra tvirtinama naujos kartos klaviatūra su įkraunamu „Slim Pen“ skaitmeniniu rašikliu. Įrenginys turi „Windows Hello“ prisijungimo funkciją, jame veikia dvi didelės raiškos vaizdo kameros, įdiegta labai talpi baterija“, – apie kompiuterį pasakoja „Inida“ atstovas.

„Surface Laptop Go 2“

„Surface Laptop Go 2“

Šiais metais atnaujintas „Surface Laptop Go“ serijos modelis – viskas, ko reikia našiam ir patogiam darbui. 12,4 colių, 1536 x 1024 raiškos liečiamas ekranas, iki 13 val. veikianti ir greitai įkraunama baterija bei patogi ir ergonomiška klaviatūra – tai svarbiausi šio modelio privalumai. Kompiuteris sveria vos kiek daugiau nei 1 kilogramą, todėl jį patogu nešiotis į mokyklą ar universitetą.

Kompaktiškame „Surface Laptop Go 2“ modelyje integruotas 11 kartos Intel procesorius užtikrina efektyvų ir greitą programų paleidimą, liečiamas ekranas leidžia patogiai valdyti kompiuterį ne tik ieškant informacijos, bet ir atliekant įvairias užduotis, HD kamera garantuoja puikią vaizdo kokybę nuotolinio mokymosi metu, o „Omnisonic“ garsiakalbiai – kokybišką garsą pokalbių metu.

„Tai tradicinis 12,4 colio nešiojamasis kompiuteris liečiamu ekranu. Įrenginys akį vilioja grakščiu, iš aliuminio lydinio pagamintu korpusu, jis turi iš apačios apšviečiamą klaviatūrą ir ypač didelę žymeklio valdymo aikštelę. Kaip ir dera tokio tipo įrenginiams, šiame kompiuteryje veikia sparti USB-C sąsaja. Tai įrenginys, kuris tikrai pasitarnaus šiuolaikinėmis mokymo ir mokymosi sąlygomis“, – sako A. Vaičiūnas.

Daugiau informacijos apie ugdymo įstaigoms skirtus kompiuterius ir su jais susijusias technologijas sužinosite www.inida.lt/svietimui