Tokios galimybės atsiveria gegužės 27-29 d. Vilniuje, Mokslinės informacijos ir komunikacijos centre (Saulėtekio al. 5) vyksiančiame hakatone, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“, Susisiekimo ministerijos ir Tarptautinė transporto sąjunga (angl. International Road Transport Union, IRU). Daugiau informacijos: https://hack4linava.lt/

Hakatone pranešimą skaitysiantis verslininkas ir investuotojas Ilja Laurs kviečia pasiūlyti tokias idėjas, kurios galėtų padėti tvirtus pamatus karjeroje, kuriant verslą ar populiarinant jau sukurtą produktą už Lietuvos ribų.

 Ilja Laurs

„Tikiu, kad renginys, kuriame pristatomos transporto inovacijos, keičiamasi idėjomis ir ieškoma geriausių sprendimų, šalies verslininkams ar pradedantiems žengti verslo keliu padės šviežiomis akimis pažvelgti į pervežimų ir logistikos verslą. Papildoma šių kūrybinių dirbtuvių pridėtinė vertė – čia mezgasi kontaktai, pamatomos galimybės, kaip spręsti kylančius iššūkius pasitelkiant inovacijas ir moderniausius sprendimus“, – sako I. Laurs.

Iš užsiregistravusių dalyvių bus suformuotos kūrybinės komandos, kurios turės paruošti pasiūlymus transporto verslo konkurencingumui didinti. Jiems padės profesionalūs mentoriai, kurie padės sesijų dalyviams išsigryninti savo idėjas, o darbus vertins tarptautinė komisija. Taip pat laukiama netradicinių verslo idėjų, kurios padėtų spręsti transporto sektoriui kylančius iššūkius, susijusius su tolimųjų reisų vairuotojų pritraukimu, kelionės leidimų skaimenizavimu, logistikos procesų optimizavimu.

 Andrius Burba

Asociacijos inovacijų ir transporto politikos sekretorius Andrius Burba tvirtina, kad geriausių kūrybinių idėjų autoriai, laimėję piniginius prizus, galės prisidėti jas realizuojant, susikurti sau darbo vietą, užmegzti ryšius tarptautinėje verslo bendruomenėje.

„Pirmosios vietos laimėtojams atiteks 3000 eurų, antrosios – 2000, o trečiosios – 1000 eurų piniginiai prizai. Visgi svarbiausia yra tai, kad geriausių idėjų autoriai galės jas paversti realybe. Pavyzdžiui, jei laimės studentų pasiūlytos idėjos, jie galės susikurti sau darbo vietą ir turėti puikų startą karjeroje transporto sektoriuje. Jei geriausiais bus pripažinti verslo, pavyzdžiui, startuolių, projektai, jie turės galimybę užmegzti ryšių tarptautinėje bendruomenėje, išplėsti verslą, susirasti naujų partnerių ir galbūt tapti dar vienu vienaragiu Lietuvoje“, – sako A. Burba.

Renginyje dalyvaus ir kūrybines dirbtuves moderuos žinomi Lietuvos ir užsienio verslo atstovai, ekonomistai, finansų ir kitų sričių ekspertai – Tarptautinės kelių transporto sąjungos (IRU) generalinis sekretorius Umberto De Preto, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Transporto inovacijų asociacijos valdybos pirmininkas Jurgis Adomavičius, Lietuvos nacionalinės ekspeditorių ir logistų asociacijos „Lineka“ prezidentas Edmundas Daukantas ir daugelis kitų.