Unikali krepšinio legendų ir sirgalių aikštelė įrengta greta modernaus centro – Krepšinio namų. Juose šiuolaikiškai pateikiama Lietuvos krepšinio istorija, svarbiausi pasiekimai ir laimėjimai. Čia organizuojamos parodos, konferencijos, koncertai, e. sporto čempionatai, edukacijos.

Legendų ir sirgalių aikštelėje žalvarinėse plytelėse iškalta 100 pačių iškiliausių krepšinio legendų vardų. Tačiau krepšinio istoriją kuria ne tik krepšininkai, skinantys laurus krepšinio aikštelėje, bet ir ten pat aistringai savus palaikantys krepšinio sirgaliai. Tad krepšinio legendų ir sirgalių aikštelėje įrėžti savo, kaip ištikimiausio Lietuvos krepšinio aistruolio, vardą gali absoliučiai kiekvienas.

Visgi krepšinio sirgaliams aikštelėje skirta tik 6 000 vardinių žalvarinių plytelių, kurių dalis jau užpildyta. Tokia galimybė vienintelė, kuria jau dabar galima ir itin verta pasinaudoti. Aikštelė bus pabaigta kurti užpildžius visas žalvarines plyteles krepšinio sirgalių vardais, o norinčiųjų įsiamžinti vis daugiau, tad vietų skaičius nuolat mažėja.

Vardinė – su išgraviruotu rėmėjo vardu, pavarde ar kelių šeimų pavardėmis – krepšinio sirgaliaus plytelė suteikia galimybę atsidurti šalia labiausiai Lietuvos krepšiniui nusipelniusių žmonių. Toks įamžinimas gali būti ir prasminga solidi dovana bet kokia proga kiekvienam krepšinio mylėtojui. Be to, tai ir itin reikšmingas indėlis į Krepšinio namus, mat visa už vardinę krepšinio sirgaliaus plytelę gauta pinigų suma skiriama tiesiogiai Lietuvos krepšinio namams – jų nuolatinės ekspozicijos įrengimui ir palaikymui.

„Geros dovanos" generalinis direktorius Ernestas Vasiliauskas teigia, kad įmonės tikslas – klientams pasiūlyti unikalias ir išskirtines dovanas, o sirgaliaus plytelė – puiki dovana, reprezentuojanti visos tautos vieningumą bei palaikymą.

„Visi žino, kad Lietuva – krepšinio šalis. Jau seniai norėjome pasiūlyti unikalią dovaną ir krepšinio sirgaliams. Susitikę su Arvydu Saboniu ir išgirdę, koks prasmingas šis projektas, kartu su komanda nedvejodami nusprendėme prie jo prisidėti. Tad sukūrėme dovanų kortelę, ant kurios dovanos gavėjai ras paties Arvydo autografą.

Taip pat paruošėme aktyvų komunikacijos planą, leidžiantį skleisti žinią apie šį išskirtinį projektą ir padedantį kartu su Krepšinio namais plytelėmis užpildyti visą legendų ir sirgalių aikštelę. Šiai, kaip ir visoms mūsų gerumo dovanoms, netaikome jokių mokesčių ir padengiame visas pavedimo išlaidas, kad parama Krepšinio namus pasiektų cento tikslumu", – pasakoja E. Vasiliauskas.

Krepšinio namų iniciatorius, legendinis Lietuvos krepšininkas, kurio vardą žino ir iki šiol mini visas pasaulis, A. Sabonis pažymi, kad krepšinio legendų ir sirgalių aikštelėje savo vardus įamžino jau trys Sabonių kartos: pats A. Sabonis, visi jo vaikai, tarp kurių – ir Domantas Sabonis bei jo sūnelis Oliver Tiger Sabonis, ir kviečia tai padaryti kiekvieną legendinį krepšinio sirgalių.

Pasinaudoti unikalia galimybe tapti Lietuvos krepšinio istorijos dalimi ir užsakyti vardinę krepšinio sirgaliaus plytelę galima Krepšinio namų svetainėje arba įsigyti kaip dovaną firminėse įspūdžio dovanų parduotuvėse „Gera dovana" ir el. įspūdžių parduotuvėje www.geradovana.lt.

Nepamirštamų įspūdžių ir gerų emocijų teikiančias, prasmingas gerumo dovanas platinančios parduotuvės „Gera dovana" asortimente – daugiau nei 3 000 dovanų. Išrinkti dovaną bet kuriam žmogui bet kokia proga galima iš vis didesnio dovanų asortimento, kuris nuolat pildomas naujausiais pasiūlymais. Įspūdžio dovanų galima įsigyti el. parduotuvėje www.geradovana.lt, firminėse parduotuvėse „Gera dovana" Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje bei stenduose visoje Lietuvoje. „Gera dovana" – dovanoti gera!