Viešbučiui „Courtyard by Marriott Vilnius“ inovatyvių sprendimų diegimas per 2021-uosius metus neliko nepastebėtas: sausio 28 d. laimėjo apdovanojimą „Už kūrybiškus sprendimus, kaip pokyčių metu išlikti svetingiausiais“. Apdovanojimas buvo inicijuotas Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“. Tai – ne vienintelis viešbučio įvertinimas per pandemijos laikotarpį.

Viešbučio vadovė Sigita Rudzevičienė teigia, kad per pastaruosius kelerius metus komandai teko nemažai iššūkių – dėl koronaviruso sumažėjęs keliautojų skaičius kėlė susirūpinimą ir reikalavo greitų ir kūrybiškų sprendimų, padėsiančių svečiams nepamiršti viešbučio ir pandemijos laikotarpiu. „Komandinis darbas ir susitelkimas buvo mūsų sėkmės pagrindas. Nesuklysiu teigdama, kad mūsų viešbutis diktavo tendencijas šiame sektoriuje“, - džiaugiasi viešbučio vadovė S. Rudzevičienė.

Kūrybiški sprendimai atsipirko – „Courtyard by Marriott Vilnius“ pagal svečių atsiliepimus ir vertinimus yra tarp penkių geriausių „Courtyard by Marriott“ viešbučių Europos, Vidurio rytų ir Afrikos regione. „Nuo viešbučio atidarymo pradžios visada buvome lyderiaujančiose pozicijose pagal svečių įvertinimus. Šis pasiekimas – kitokio požiūrio į svečią, inovatyvių sprendimų ir rūpestingo, personalizuoto dėmesio kiekvienam svečiui pasekmė“, - sako S. Rudzevičienė.

Viešbučio kambariai paversti privačiais restoranais ir kino salėmis

Vienas sėkmingiausių sprendimų, sulaukusių tiek vietinio, tiek tarptautinio pripažinimo – „Courtyard by Marriott Vilnius“ viešbučio kambarių tapimas privačiais ir saugiais restoranais. Pandemijos metu daug kas atsisakė kelionių į užsienį, tad viešbutis nusprendė svečiams pasiūlyti gurmaniškas keliones po pasaulio skonius. Klientai galėjo rinktis Provanso ar itališko stiliaus vakarienę, taip pat ir šventinę degustaciją. Kambariai buvo papuošti pagal norimą tematiką, o gurmaniškus patiekalus ruošė Lietuvoje pripažintas šefas Jevgenijus Volkovas.

Didelio pasisekimo sulaukė ir „Kino pavasario“ iniciatyva – žiūrovai buvo kviečiami žiūrėti festivalio filmus ne kino teatruose, o viešbutyje. Moters diena taip pat nebuvo pamiršta – viešbutis kolaboravo kartu su „Douglas Lietuva“ ir siūlė moterims prabangaus poilsio patirtį – skatino moteris prisiminti, kaip gera save palepinti.

Tarptautinis pastebėjimas ir augimas pandemijos laikotarpiu

„Marriott“ pasaulinis viešbučių tinklas dalinosi šiais Lietuvoje sėkmingai įgyvendintais projektais su viešbučiais visame pasaulyje – daugiau nei 7000 viešbučių iš 131 šalies sužinojo apie šias novatoriškas idėjas. Sprendimai buvo pristatyti kaip viena išradingiausių viešbučių patirčių, siekiant ištverti pandemijos laikotarpį. Šios kūrybiškos idėjos buvo panaudotos kaip pavyzdys ir įgyvendintos kitose šalyse. „Tai – didelis įvertinimas ir pastebėjimas mūsų viešbučiui“, - džiaugiasi S. Rudzevičienė.

Taip pat šių metų sausio 28 d. vykusiame „Keliauk Lietuvoje“ inicijuotame renginyje, Vilniaus „Courtyard by Marriott“ viešbutis buvo apdovanotas „Už kūrybiškus sprendimus, kaip pokyčių metu išlikti svetingiausiais“. Viešbutis buvo svetingas ir tiems, kurie labiausiai padėjo visuomenei sudėtingu koronaviruso laikotarpiu – pakvietė Lietuvos medikus neatlygintinai izoliuotis. Atsižvelgdami į pandemijos laikotarpį užtikrino, kad viešnagė atitiktų visus saugumo ir švaros standartus visiems viešbučio svečiams.

„Esu be galo dėkinga viešbučio svečiams, partneriams ir organizacijoms, kurios įvertino mūsų darbo rezultatus šiuo visiems sudėtingu laikotarpiu. Galiu pasidžiaugti, kad komandos darbo ir kūrybingumo dėka, 2021 pandeminiais metais užtikrinome 50 % viešbučio vidutinį užimtumą. Noriu padrąsinti kitus verslus nebijoti imtis netradicinių sprendimų ir partnerysčių – būtent jos padėjo ir mūsų viešbučiui“, - pasakoja „Courtyard by Marriott Vilnius“ direktorė S. Rudzevičienė. Viešbučio vadovė priduria, kad prie šios sėkmės prisidėjo ir patyręs partneris – viešbučio operatorius „Apex Alliance Hotel Management“, šiuo metu valdantis jau aštuonis „Hilton“ bei „Marriott“ viešbučius Lietuvoje, Latvijoje bei Rumunijoje.