Gydytojai-dermatologai rekomenduoja kuo greičiau į juos kreiptis, nustatyti slinkimo priežastis ir pradėti tinkamą gydymą. Pasirodo, šiais laikais esama labai efektyvių procedūrų, lengvai galinčių sustabdyti šį nemalonų procesą.

Ar gydant plaukų slinkimą verta pasikliauti liaudies išmintimi?

Plaukų slinkimas, pasak specialistų, yra ilgas procesas, todėl dažniausiai jis yra pastebimas labai anksti. Galvos plaukas auga nuo 2 iki 5 ar net 6 metų, ir po to iškrenta. Jei vienu metu jų pradeda kristi labai daug, tai jau slinkimas. Kuo anksčiau žmogus kreipiasi į specialistus, tuo gydymas bus efektyvesnis ir trumpesnis.

Plaukų slinkimo priežasčių yra įvairių: genetika, gyvenimo būdas, stresas, netinkama priežiūra, plaukus žalojančios šukavimo ir formavimo priemonės. Plaukų slinkimo gydymo pasiūla yra plati, tačiau labai svarbu pasirinkti efektyvų ir veiksmingą sprendimą. Dažnu atveju liaudiškos priemonės, pavyzdžiui, skalavimas dilgėlių, varnalėšų šaknų nuovirais ar ricinų aliejaus trynimas į šaknis, jums jau nebepadės. Kodėl? Plaukų slinkimo, retėjimo priežastys gali būti daug „gilesnės“, susijusios su sveikata, paveldimumu.

Jurgita Stoškienė

Dažnas, susidūręs su plaukų plikimo problema, suskumba pakeisti savo kosmetikos asortimentą. Tačiau įprastinės kosmetikos priemonės, kaip šampūnai, kondicionieriai, kapsulės, tik paviršutiniškai paskirstomi ant plauko, galvos odos, bet nepatenka iki pačio plauko folikulo, dėl kurio pažeistos struktūros ir prasideda plaukų slinkimas, retėjimas bei lūžinėjimai. Nuo plaukų slinkimo šias priemones naudoti reikia, bet būtina gydyti ir pačią problemą.

Kokios priemonės efektyviai sustabdo plaukų slinkimą?

Estetinė medicina sparčiai žengia į priekį ir 2020 metais jau gali pasiūlyti itin modernius sprendimus, padėsiančius taupyti laiką ir rezultato pasiekti itin greitai. Tai pasaulinio biomimetinių peptidų išradėjo kompanijos CAREGEN preparatas, pirmasis pasaulyje plaukų užpildas, kurio sudėtyje yra aukštos koncentracijos hialurono rūgštis ir net 7 biomimetiniai peptidai nuo plaukų slinkimo. Šios procedūros metu mikroinjekcijmis plaukų folikulas veikiamas tiesiogiai, nes aktyviosios medžiagos yra paskirstomos tiesiai į galvos skalpą. „Dr. Cyj Hair Filler“ medžiagų kompleksas užtikrina folikulo augimą ir galvos odos ląstelių atsinaujinimą, preparatas yra su prailginto veikimo technologija, dėl kurios peptidai dvi savaites atpalaiduoja ir teigiamai veikia plaukų folikulus.

Ne mažiau aktuali problema yra ir antakių slinkimas ar „retas“ plaukų augimas, itin siaura, neatauganti, jų forma. Šis preparatas yra naudojamas ir antakių plauko būklės pagerinimui. Po procedūrų pagerėja jų augimas ir tankumas, išgaunama sodri spalva, forma.

„Era Esthetic Avenue“ klinikose, norint nustatyti tikslias plaukų slinkimo priežastis, yra atliekami genetiniai testai, kurių išvadomis remiantis parenkami tinkamiausi gydymo planai.

Kaip veikia šis trichologinis preparatas, pirmasis pasaulyje plaukų užpildas „dr. Cyj“?

Pasak „Era Esthetic“ gydytojos-dermatologės Jurgitos Stoškienės, „Profesionalios priemonės, turinčios aukštą hialurono rūgšties koncentraciją, intensyviai drėkina ir padeda suformuoti barjerą, apsaugą. Kita plaukams labai svarbi medžiaga – biomimetiniai peptidai, jie stimuliuoja folikulų embrioninių ląstelių naujo sluoksnio formavimąsi, sustabdo plaukų slinkimą, pratęsia anageninę plaukų augimo fazę, aprūpina maitinimu galvos odą bei plaukų šaknis, stimuliuoja naujo kolageno gamybą. „Dr. Cyj Hair Filler“ apsaugo plaukų ląsteles nuo streso, ši priemonė itin tinka moterims, mėgstančioms dažnai keisti savo plaukų spalvą“.

Era Esthetic nuotr.

Su plaukų slinkimu susijusias problemas sprendžia tiek moterys, tiek vyrai

Visuomenėje vis dar gajus mitas, kad tas, kas susiję su kūno priežiūra, grožiu – tik moterų reikalas. Tačiau plaukų išvaizda ne mažiau rūpi ir vyrams, kurie itin dažnai susiduria su genetiškai paveldimu ankstyvuoju plikimu. Galime pastebėti, kad vos 30–35 vyrai ima maskuoti retėjančius plaukus ir ieškoti, kas juos išgelbės nuo plaukų retėjimo, nuplikimo.

„Dr. Cyj“ preparatas ir procedūros su juo nuo plaukų slinkimo stiprina patį plauko folikulą, skatina plauko augimą. Šios procedūros skirtos tiek moterims, tiek ir vyrams.

Dažniausiai į specialistus dėl šios procedūros kreipiasi žmonės, tiesiog norintys pagerinti plaukų būklę, atgaivinti sausus, lūžinėjančius, neaugančius plaukus. „Dr. Cyj Hair Filler“ kompleksas šiuo atveju skatina greitesnį plaukų augimą, didina jų apimtį.

Tai puiki priemonė ir profilaktikai, bendros plauko struktūros pagerinimui. „Dr. Cyj“ plaukų užpilde yra tai, ko reikia sveikam plaukui. Pirma – didesnės koncentracijos hialurono rūgštis, intensyviau drėkinanti ir veikianti kaip antioksidantinė apsauga. Antra – 7 specializuoti peptidai, turinys įvairiapusį poveikį: nuo plaukų slinkimo sustabdymo iki stiprinimo ar naujų plaukelių atsiradimo skatinimo.

Era Esthetic nuotr.

Plaukų slinkimo gydymas – ilgalaikis plaukų būklės pagerinimas

Pasak gydytojos-dermatologės J. Stoškienės, nereikėtų baimintis, kad tai vienkartinį efektą turinčios priemonės, nes rezultatai rodo, kad jos veikia kaip odos ląstelių ir skalpo revitalizacija, skatina kraujo cirkuliaciją galvos paviršiuje, gerina kraujotaką. „Šie preparatai atgaivina plauko folikulą, sužadina jo augimą, skatina folikulo didėjimą ir stabdo plaukų slinkimą. Jie turi papildomą privalumą, t,y., su plaukų slinkimu susijusio geno išraiškos slopinimą. Veikia su prailginto veikimo technologija, o tai reiškia, kad rezultatas yra ne vienkartinis, o ilgalaikis“, – aiškina „Era Esthetic“ klinikų grupės įkūrėja, gydytoja-dermatologė J. Stoškienė.

Skausmas – tarsi įkandus uodui

Ne vienam gali kilti klausimas – ar tokia procedūra, kai preparatas yra suleidžiamas, labai skausminga? Juk dažnai taip ir nutinka, kad žmonės vienos ar kitos procedūros išsigąsta, nes baiminasi skausmo, nepatogumo ar šalutinių padarinių? Tačiau „Dr.Cyj“ užpildo nereikėtų painioti su plaukų persodinimu ar kitomis, daug sudėtingesnėmis, medicininėmis procedūromis (nors, atlikus plaukų persodinimą, šis užpildas padeda plaukų folikulams įsitvirtinti galvos odoje).

Pasak gydytojos-dermatologės, šis preparatas mikroinjekcijomis suleidžiamas į galvos odą, ir taip palaipsniui aktyvūs ingredientai prailginto atpalaidavimo būdu patenka į skalpą, stimuliuoja plaukų folikulus bei ląsteles, skatindami plaukų augimą. Ši procedūra sustabdo ląstelių žūtį, stimuliuoja mikrocirkuliaciją, sukuria sveikos galvos odos terpę, stabdo plaukų slinkimą. „Procedūra nėra skausminga, jos metu juntamas nežymus dilgčiojimas tose vietose, kur paskirstomos injekcijos. Tai primena uodo įkandimą“, – sako gydytoja.

„Dr. Cyj“ preparato nuo plaukų slinkimo procedūros rezultatai

Jei su liaudiškomis priemonėmis galite vargti kelerius metus, o rezultatų taip ir nesulaukti, „Dr.Cyj“ užpildo efektyvumo ilgai tikrinti neteks. Įprastai atliekamas keturių procedūrų kursas: po vieną procedūrą kas dvi savaitės. Tikslų procedūrų skaičių vizito metu rekomenduoja specialistas. Gydymo kurso trukmė yra individuali, atsižvelgiant į plaukų ir galvos odos problemą, įprastai atliekamas 4 procedūrų kursas. Geriausi rezultatai matomi po procedūrų kurso praėjus 15-ai dienų. Plaukų užpildo efektyvumas patvirtintas ir klinikiniais tyrimais.

Daugiau informacijos apie pirmąjį pasaulyje plaukų užpildą „Dr. Cyj“ galite rasti: https://lazerineklinika.lt/proceduros/plauku-slinkimas-dr-cyj-hair-filler-pasaulyje-pirmasis-uzpildas/

Užsakymo nr.: PT_83467949