Palikti taip, kaip sutvėrė gamta ar plaukelius neskausmingai ir ilgam laikui pašalinti be jokios sąžinės graužaties – kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Vis tik tendencijos rodo, kad ilgalaikio plaukelių šalinimo lazeriu procedūros populiarumo nepraranda, o šį malonumą vis dažniau atranda ne tik moterys, bet ir savo išvaizda bei gyvenimo komfortu pasirūpinti norintys vyrai.

Nieko nuostabaus, juk rezultatų tikimės ilgalaikių, o būtent tai ir užtikrina galingiausi ir naujausi JAV „Candela Medical“ aleksandrito lazeriai „GentleLase Pro“ ir „GentleMax Pro“, kuriais atliekamos procedūros išsiskiria savo veiksmingumu ir ilgalaikiu efektyvumu.

Efektyviausia priemonė – lazeris, tačiau ne visi jie vienodi

Ant žmogaus kūno yra apytikriai 5 milijonai folikulų, iš kurių kiekvienas išaugina apie 25 plaukus. Vieno plauko gyvavimo ciklas trunka 2–5 metus: didžiąją šio laiko dalį plaukas aktyviai auga, vėliau augimas palaipsniui lėtėja ir sustoja, kol galiausiai plaukas iškrenta, užleisdamas vietą naujiems plaukams. Norint pašalinti plaukelius ilgam laikui, ištraukti jų nepakanka – būtina sunaikinti patį plauko folikulą. Būtent tai šviesos impulsų pagalba ir atlieka lazeriai.

Kristina Navickaitė – Tina

Jurgita Stoškienė, viena iš „Era Esthetic“ klinikų įkūrėjų, gydytoja dermatovenerologė – trichologė pasakoja, kad klinika pirmoji Lietuvoje pasiūlė išskirtines plaukelių šalinimo procedūras aleksandrito lazeriu. Per visus tuos metus technologijos, žinoma, sparčiai tobulėjo, tad ir įranga reguliariai atnaujinama tam, kad klientai visuomet būtų užtikrinti geriausiais rezultatais. Būdama pirmoji ir vienintelė sertifikuota JAV „Candela Medical“ aleksandrito lazerių atstovė Baltijos šalyse, „Era Esthetic“ pacientams naudoja galingiausią aleksandrito lazerio platformą, kurios galia, palyginus su kitų lazerių, yra iki 21 karto didesnė.

Šiuo metu Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos klinikose esantys naujos kartos aleksandrito lazeriai „GentleLase Pro“ ir „GentleMax Pro“, priklausomai nuo individualių organizmo savybių, pašalina iki 95 proc. plaukelių, jų efektyvumas įrodytas klinikiniais tyrimais, o saugumas patvirtintas JAV Maisto ir vaistų administracijos.

Matyt, ne veltui plaukelių šalinimas šiais lazeriais pasaulyje vertinami kaip aukso standartas. Tai efektyviausia ir geriausia technologija savo kategorijoje jau daugiau nei 30 metų. Aleksandrito lazerių išskirtinumas – net 17-21 didesnė jų galia kilovatais nei kitų rinkoje esančių lazerių.

Kristina Navickaitė – Tina ir „Era Esthetic“ gydytoja dermatovenerologė – trichologė Jurgita Stoškienė

Pavyzdžiui, naujausių Aleksandritų „GentleLase Pro“ ir „GentleMax Pro“ lazerių galia siekia 11-23 kilovatus, tuo tarpu silpnesnių lazerių galia tėra 1, 2, 6 kilovatai.

Su beskausmiais ir silpnesniais lazeriais procedūrų rezultatas įprastai džiugina tik tol, kol procedūros atliekamos reguliariai, o po kurso praėjus vos 2-4 mėnesiams plaukeliai ir vėl ima atauginėti, kai kuriais atvejais netgi didesniais kiekiais. Tik galingas lazeris gali sudeginti ir paviršutinius, ir gilius plaukų folikulus.

Svarbus ir procedūros komfortiškumas. Naujuosiuose aleksandritų lazeriuose yra integruota šaldymo sistema, kuri šaldo prieš, per ir po impulso. Tai svarbu ir dėl procedūros saugumo. Pamirškite apie tepamus gelius prieš procedūrą ar šaldymą iš šalia lazerio esančios šlangelės – visa tai jau praeitis.

Prieš dešimtmetį šią procedūrą išbandžiusi Tina atvira: tais laikais apie ilgalaikį plaukelių šalinimą nedaug kas kalbėjo, tad sužinojusi apie „Era Esthetic“ klinikoje teikiamą naują paslaugą, ryžosi pati ją išbandyti. „Pravėriau kabineto duris ir pamačiau gydytoją Jurgitą Stoškienę. Ji dvelkė ramybe, pasitikėjimu, labai nuoširdžiai išaiškino visus „už“ ir „prieš“. Man buvo ramu ir saugu, tikrai pasitikėjau ja 100 procentų, nes jaučiau, kad tai yra labai aukštos kvalifikacijos gydytoja“, – apie naują pažintį ir pirmą kartą atliktą plaukų šalinimo procedūrą lazerinės dermatologijos ir estetinės medicinos klinikoje „Era Esthetic“ atsiliepia Tina.

Rezultatas po pirmųjų procedūrų

Visiems odos ir plaukų tipams tinkantys „GentleLase Pro“ ir „GentleMax Pro“ ne tik yra vieninteliai aleksandrito lazeriai Lietuvoje, keliolika kartų stipresni už daugelį kitų skausmo nesukeliančių lazerių, – klinika „Era Esthetic“ taip pat vienintelė mūsų šalyje turi didžiausio ploto aleksandrito antgalį – 20/22/24 mm. Būtent su juo atliekamos greičiausios plaukelių šalinimo procedūros.

Kristina Navickaitė – Tina ir „Era Esthetic“ gydytoja dermatovenerologė – trichologė Jurgita Stoškienė

Be to, procedūros pakankamai komfortiškos, nors Tina atvira: „Šioks toks dilgčiojimas vis tik yra, tačiau kuomet pamatai rezultatą ir žinai, kokį rezultatą gauni, pakentėti tikrai verta“.

JAV „Candela Medical“ aleksandrito lazerių efektyvumu įsitikinama jau po pirmųjų procedūrų: plaukeliai iškrenta, nustoja augti, tarp procedūrų plaukelių nebūna arba jų būna mažiau. Klinikiniais tyrimais įrodyta, kad su šiuo lazeriu paprastai jau po trečios procedūros sunaikinama iki 80 proc. plaukelių. Tikslus procedūrų skaičius priklauso nuo plauko, odos ir plauko spalvos, taip pat hormonų pokyčių. Įprastai efektyviam rezultatui pasiekti reikalingos 6–8 procedūros.

„Rezultatas, kaip ir anuomet, taip ir šiai dienai, išliko tas pats. Tai iš tikrųjų yra pats efektyviausias lazeris, todėl pacientai, kurie procedūras mūsų klinikoje pradėjo prieš daugiau nei 10 metų, iki šiol neturi plaukelių, reguliariai pakartodami vieną arba dvi procedūras per metus. Kai kurie pacientai palaikomąją procedūrą atlieka vieną kartą per dvejus metus, tačiau rezultatas yra galutinis ir ilgalaikis“, – pasakoja „Era Esthetic“ klinikos gydytoja Jurgita Stoškienė.

Daugiau informacijos apie procedūrą: https://lazerineklinika.lt/plauku-salinimas-lazeriu/