Poreikis padėti odai atlaikyti išbalansuotą gyvenimo būdą niekur nedingsta, todėl vis ieškoma inovatyvių būdų, kaip tai padaryti tiek kosmetologo kabinete, tiek namuose.

Mikroadatinė terapija: kaipįsodinti" medžiagas į odą jos netraumuojant

Veido odos elastingumui, kolageno stimuliacijai ir lygumui, pasak G. Kadonaitės, šiandien nebūtina odos iki kraujo subadyti. Ne vien todėl, kad tai yra labai skausminga ir traumuoja odą, tačiau dar ir dėl to, kad kraujas į odą norimas įvesti veikliąsias medžiagas išstumia, taip ir nepasiekiant pageidaujamo rezultato.

„Kalbant apskritai, mikroadatinę terapiją galima atlikti dviem būdais: odą traumuojant arba joje atveriant kanalus. Tačiau šiandien tarp mokslininkų netyla diskusijos, kokį ilgalaikį poveikį turi odos traumavimas iki kraujo: ar tai sveika, ar nesukelia uždegimų, ar nedidina randelių atsiradimo tikimybės ir kitų rizikų. Antruoju, mažiau skausmingu būdu, atveriami kanalai odoje, pro kuriuos pasisavinamos ant odos paviršiaus tepamos veikliosios serumų ar kremų medžiagos", – mikroadatinių terapijų skirtumus vardija G. Kadonaitė.

Saugumas ir efektyvumas – didžiausi inovatyvaus tarptautinio ženklo „Dermia Solution" siekiai. Todėl mikroadatinei terapijai kompanija naudoja bičių gėluonies principu pagamintas rankų darbo adatas užapvalintais galais, kurios nesukelia kraujavimo ir padeda odai ženkliai efektyviau įsisavinti įvedamas veikliąsias medžiagas. Šios adatėlės taip pat turi kontrolės technologiją, užtikrinančią švelnų procedūros atlikimą.

„Naudojant įprastas adatas, medžiagos ne visuomet tinkamai įsisavinamos į odos sluoksnius. Įprastos adatos yra smulkios ir slidžios, todėl gali susidaryti vakuumas, trukdantis odai pasisavinti įvedamas medžiagas. „Dermia Solution" mikroadatinei terapijai naudojamos adatėlės yra užapvalintais galais, turi specialiąją šiurkščiąją dalį, leidžiančią medžiagoms įsiskverbti į odą nepažeidžiant ląstelių ir nesudarant vakumo. Taigi, priemonė tarsi „įsodinama" į odą, todėl procedūros kelias žymiai trumpesnis, o rezultatas – kur kas efektyvesnis", – kompanijos naudojamų adatų pranašumus vardija specialistė.

Bene dvigubai didesnė koncentracija nei įprasta

Kosmetikos priemonėse esantys veiklieji ingredientai, pasak G. Kadonaitės, yra esminis rodiklis, padedantis atkurti odoje tai, kas pažeista. Todėl nuo jų koncentracijos priklauso, kaip greitai problema bus išspręsta ir kaip ilgai ji nesugrįš – kuo veikliųjų ingredientų koncentracija didesnė, tuo greičiau ir lengviau galima pasiekti akivaizdžiai matomą rezultatą.

Kita vertus, sako ji, neretai gamintojai į rinką tiekia mažesnės koncentracijos produktus. Tai yra paprasčiau ir pigiau, nes nereikalauja tiek daug investicijų į inovatyvias technologijas ir mokslą. Todėl dažnai produktų veikliųjų medžiagų koncentracija siekia 10-20 proc., ir tai vertinama kaip pakankamai dideli skaičiai.

Tuo tarpu aukštosiomis technologijomis ir mokslu grįsto inovatyvaus prekės ženklo „Dermia Solution" produktų koncentracija siekia nuo 37 iki 49 proc. Šie produktai profesionalaus kosmetologo klientui į namus skiriami įvertinus bendrą odos būklę ir pagal konkrečią problemą: aknę, rožinę, dermatitą, dehidrataciją, audinių elastingumo praradimą, padidėjusią pigmentaciją, randelius.

Itin aukšta produktų koncentracija, pasak G. Kadonaitės, nereiškia, kad sudėtyje esančios rūgštys pažeis odos apsauginį barjerą, ją sujautrins ar kitaip pakenks – „Dermia Solution" produktų koncentracija atspindi, kiek aktyvių medžiagų – nuo vitaminų ir hialurono rūgšties iki retinolio, niacinamido, rūgščių ir peptidų – procentaliai yra į namus parsinešto kremo indelyje.

„Tai yra tik profesionaliems kosmetologams skirti produktai, kurių naudojimas namuose griežtai kontroliuojamas: klientas turi būti supažindintas ir su prekės ženklo vertybėmis, ir su produkto savybėmis, ir kaip jį tinkamai naudoti", – atskleidžia profesionalias kosmetikos priemones kuriančios „Dermia Solution" trenerė.

Problemą išspręsti sunkiau nei ją atitolinti

G. Kadonaitė yra įsitikinusi, kad jau esančią problemą išspręsti daug sunkiau, nei siekiant ją atitolinti, tad besirūpinančius oda ragina neatidėlioti: kreiptis pas profesionalus, kurie atliks ir procedūrą, ir parinks odos problemą sprendžiančią kosmetiką naudojimui namuose.

„Vis dar susiduriu su mitu, kad tam tikrų ingredientų negalima naudoti vasarą ar žiemą, tačiau jau esanti problema nelauks, kol pasibaigs žiema, ji bet kada gali paūmėti. Įvairias nepageidaujamas odos reakcijas kasdien provokuoja nesubalansuota mityba, stresas, oro tarša, žalingi įpročiai, tad ir odai mes turime padėti čia ir dabar", – sako G. Kadonaitė.

Namuose, pasak jos, odos skaistumui ir gyvybingumui palaikyti bei procedūrų poveikiui prailginti būtinas kasdienis jos drėkinimas, maitinimas ir hidrolipidinio barjero atstatymas.

Profesionalią kokybę užtikrinantys ir kosmetologų į namus pagal individualius klientų poreikius parenkami „Dermia Solution" biotechnologiniai sukurti keliose šalyse veikiančiose laboratorijose pagal itin pažangius metodus. Pasak G. Kadonaitės, kosmetologijos kabinetuose naudojami inovatyvūs įrenginiai sustiprina šių produktų poveikį, todėl rezultatų pasiekiama greičiau, o rezultatas – žymiai efektyvesnis.

Dermaterapiniai preparatai pagaminti patentuotos technologijos būdu, kuri leidžia aktyviems ingredientams prasiskverbti į giliausius odos sluoksnius ir tokiu būdu skatinti natūralų odos atsinaujinimą, išsaugant visas apsaugines odos funkcijas. Procedūrų efektyvumą bei ilgalaikį poveikį garantuoja novatoriškos aparatinės metodikos ir didelės koncentracijos aktyviųjų medžiagų sinergija.

Daugiau informacijos apie „Dermia Solution" mikroadatinės terapijos procedūras ir biotechnologinius preparatus: Facebook / Instagram: @DermiaSolutionLietuva