Tačiau odos regeneraciją skatinančias priemones reikia rinktis itin atsakingai. Mat priverstinai skatindami odos atsinaujinimą, paspartiname ir senėjimo procesus, persėja kosmetologė.

„Pirmieji veido odos senėjimo procesai pradeda ryškėti maždaug 25-erių: lėtėja už odos elastingumą atsakingo kolageno sintezė ir už drėgmę atsakingo hialurono rūgšties gamyba, kinta hidrolipidinis barjeras. Tam, kad ląstelė kuo ilgiau išliktų sveika iki ląstelės ciklo pabaigos, labai svarbu kontroliuoti ją įtakojančius neigiamus aplinkos veiksnius“, – pasakoja G. Kadonaitė.

 Melazmos gydymas

Pradžia – kosmetologo kabinete

Norintiems kuo ilgiau išsaugoti odos grožį, G. Kadonaitė rekomenduoja rinktis inovatyvias ir profesionalų įvertintas kosmetikos priemones. Ne mažiau svarbu, kad jas klientui parinktų kosmetologas – nežinodami, kokios medžiagos būtinos konkrečiai odai, ne tik galime nesulaukti veiksmingų rezultatų, bet ir sau pakenkti.


Profesionalas, pasak jos, ištiria veido odos būklę, pateikia išsamų procedūrų planą, kuriame paprastai derina kelias technikas su pažangių produktų naudojimu namuose. „Renophase Laboratoires“ trenerė įsitikinusi, kad svarbu susitelkti į konkrečią odos disfunkciją, tačiau būtina oda rūpintis kaip visuma. Ji pabrėžia sveikų odos ląstelių išsaugojimo ir regeneracijos, kaip odos gyvybės ciklo, svarbą.

„Kai žinome ląstelės ciklą, galime suprasti, kaip veikia „Renophase Laboratoires“ priemonės. Visi šios klinikiniais tyrimais pagrįstos kosmetikos ingredientai veikia į kiekvieną ląstelės procesą. Pavyzdžiui, ląstelės osmosui (vandens apykaitai) skirta fragmentuota hialurono rūgštis. Medžiagų apykaitai – skirti prekursoriai ir biomimetinės medžiagos. Kai ląstelėje sumažėja estrogeno ir ji negali gaminti statybinių medžiagų (kolageno ir elastino), pasitelkiamos priemonės, kurių sudėtyje yra genisteino“, – aiškina G. Kadonaitė.

Kad ląstelei būtų sugrąžinta atmintis ir kad ji funkcionuotų taip, kaip turi funkcionuoti būdama sveika, sako kosmetologė, kiekvienas etapas turi būti apgalvotas. Kai bėgant metams ląstelėje mažėja įvairių skaidulų ir medžiagų, leidžiančių jai išgyventi, negalima visais įmanomais būdais dar labiau trikdyti jos procesų. O jas ypač alina agresyvios procedūros ar produktų naudojimas be profesionalios kosmetologo konsultacijos.

Padėti odai prisiminti, kaip ji turi funkcionuoti

Su „Renophase Laboratoires“ dirbančio profesionalaus kosmetologo kabinete taikomas 4R protokolo principas, pasak G. Kadonaitės, paremtas žiniomis apie ląstelės ciklą: norint išspręsti odos problemas, svarbu jai grąžinti atmintį, o produktai tarpusavyje turi derėti ir veikti sinergiškai, papildydami vienas kitą.

Pirmojo etapo metu oda nušveičiama, mažinamas raginis sluoksnis ir uždegiminis fonas. Priklausomai nuo to, kokia odos problema sprendžiama, pilingui naudojamos skirtingos rūgštys: gliukonolaktonas, glikolis, salicilo rūgštis.

 Hiperpigmentacija

Antrojo etapo metu mažinamas oksidacinis stresas. Tam naudojamas 4R procedūrą stiprinantis unikalus „Renophase Laboratoires“ serumas. Kosmetologai, pasak G. Kadonaitės, šį serumą vadina tarpininku tarp rūgštinių ir kituose etapuose naudojamų priemonių.

„Toliau vyksta chronodifuzija. Ji paremta žiniomis apie tai, kaip oda įsisavina įvairias medžiagas. Farmacininkė Mišelė Eymard, „Renophase Laboratoires“ įkūrėja, savo produktuose sukūrė technologiją, leidžiančią medžiagoms veikti difuzijos principu. Tam naudojamos biomimetinės medžiagos – identiškos arba tokios pačios, kaip sintezuojamos organizme, arba prekursoriai – iš kurių organizmas gali sau pasigaminti trūkstamas medžiagas“, – aiškina G. Kadonaitė.

Ketvirtasis etapas svarbus ląstelės energijos gamybai ir yra vadinamas fotodinamine terapija. Jos metu raudonos spalvos šviesa keliauja į giliausius odos sluoksnius ir suaktyvina chronodifuziją tam, kad medžiagų perėjimas į ląstelę vyktų greičiau ir efektyviau.

 Fotodinamine terapija

Į namus, pasak G. Kadonaitės, klientas parsineša nuo 1 iki 4 sunumeruotas priemones. Taip užtikrinama saugi ir efektyvi odos priežiūra tarp vizitų pas kosmetologą, naudojant naujos kartos kosmetiką, kurios tikslas – stimuliuoti ląstelių procesus, subalansuoti hormonų pusiausvyrą ir atkurti odos audinius, kartu stiprinant odos atsparumą.

Priemonių efektyvumas priklauso nuo jų sudėties

Renkantis kosmetikos priemones, ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į jų sudėtį, veikliąsias medžiagas. Perskaitę kosmetinio produkto etiketę, dauguma puikiai žino hialurono rūgšties, kaolino, pantenolio, peptidų naudas. Tačiau yra ir retesnių natūralių veiksmingųjų medžiagų, kurias atranda ir tobulina kosmetikos kompanijos, investuojančios į stiprius mokslininkus ir laboratorijas.

„Renophase Laboratoires“ – tai aukščiausios klasės gydomosios kosmetologijos linija, kurios stiprybė pagrįsta dermatologiniais tyrimais pagrįstomis žiniomis, o priemonių sudėtyje yra inovatyvių ir skirtingoms odos problemoms spręsti pritaikytų ingredientų: genisteino, gliukonolaktono, glikolio rūgšties, kloto baltymo, fragmentuotos hialurono rūgšties.

Supratusi, kad ląstelei reikia sugrąžinti atmintį, M. Eymard pirmiausia atrado fragmentuotą hialurono rūgštį. „Renophase Laboratoires“ priemonėse ji suskaldyta į labai mažas daleles – tai, pasak G. Kadonaitės, yra labai svarbu, nes hialurono molekulė yra gana didelė ir jos skvarba yra minimali. Fragmentuota hialurono rūgštis skverbiasi daug giliau ir užpildo epidermį, o jos poveikį geriausiai gali pajusti daug randelių, mimikos raukšlių, tūrį ir drėgmę praradusių odų savininkai.


Brandžiame amžiuje, taip pat vartojant kai kuriuos vaistus, sako G. Kadonaitė, organizme gali sumažėti estrogeno. Tai gali sukelti aknę, rožinę, skatinti priešlaikinį senėjimą, oda gali tapti kuperozinė. Šiuo atveju kosmetikos priemonėse itin vertingas genisteinas – estrogeno hormono pakaitalas, atsakingas už kolageno, elastino indeksą.

Išsaugoti ląstelės ilgaamžiškumą ir gyvybingumą padeda ir kosmetikos priemonių sudėtyje esantis kloto baltymo induktorius, reguliuojantis ląstelės viduje esančio kloto baltymo (jaunystės hormono) darbą: šalinti laisvuosius radikalus, šlapalą ir kitas ląstelės gyvybingumą neigiamai veikiančias medžiagas.

„Jei norime atkurti odos švytėjimą, verta atkreipti dėmesį į gliukonolaktono pagrindu sukurtus produktus. Jie ypač tinka jautriai odai, gali būti naudojami atopiniam dermatitui gydyti. Įvairiais privalumais pasižymi ir glikolio rūgštis, kurios veiksmingumas priklauso nuo medžiagos koncentracijos. Iki 20 proc. medžiagos koncentracija atlieka drėkinimo, nuo 20 proc. – priešuždegiminę funkciją, o nuo 30-40 proc. tinka aknės bėrimams gydyti“, – apie ne visiems žinomus, tačiau itin efektyvius ir vertingus ingredientus pasakoja G. Kadonaitė.