Jei šiek tiek primiršote arba nežinojote, pasakysime, kad ekrano skiriamoji geba yra pagrindinis ir svarbiausias bet kurio televizoriaus ar monitoriaus parametras. Nereikia būti technologijų ekspertu, kad suprastum, jog kuo didesnė skiriamoji geba, t. y. kuo daugiau ekrano taškelių (vadinamų pikseliais) telpa ekrane, tuo ryškesnis, detalesnis, kontrastingesnis ir tikroviškesnis bus ekrane matomas vaizdas. Pavienių taškelių 4K ekrane neįžiūrėsite net ir nutolę nuo ekrano keliasdešimt centimetrų. O dideliame ekrane vaizdas bus dar įspūdingesnis.

Būtent 8 mln. taškų, arba 3 840 x 2 160, skiriamoji geba yra šių dienų 4K standarto televizorių, debiutavusių dar 2013 m., išskirtinumas. Tokia ekrano skiriamoji geba yra net keturis kartus didesnė, lyginant su ankstesniu – „Full HD“ – standartu, ir prilygsta kino teatrų ekranų skiriamajai gebai. Tad visai nekeista, kad tiek el. parduotuvėse, tiek garso ir vaizdo technikos salonuose jau keletą metų dominuoja ir pas pirkėjus į namus dažniausiai iškeliauja būtent 4K, arba „Ultra HD“, televizoriai. Juk turint tokį televizorių ir žiūrint, tarkim, krepšinio rungtynes, ima atrodyti, kad esi sporto arenoje, o aplink pergalės dainą skanduoja sirgaliai.

Tačiau pirkėjai, įsigiję 4K televizorių, patenka į savotiškus spąstus. Juk 4K televizorius iš esmės bevertis, jei nežiūrite būtent 4K skiriamajai gebai pritaikyto TV turinio. Žinoma, visuomet galima rasti atsitiktinių 4K įrašų jutube, vieną kitą serialą platformoje „Netflix“ ar investuoti į papildomą įrangą, kad 4K kino filmus žiūrėtumėte diskuose „Blu-ray“. Tačiau apmaudu, kad mūsų šalis, garsėjanti į pasaulio sparčiausiųjų dešimtuką patenkančiu šviesolaidiniu internetu (būtinu 4K transliacijoms), iki šiol negalėjo pasigirti kokybiškais 4K TV kanalais.

Laimei, situacija sparčiai taisosi, tad jau nebereikia sukti galvos, ar verta pirkti 4K televizorių, ir baimintis, kad nepavyks rasti jam skirto turinio. Galimybė būti arčiau ekrano ir matyti itin tikrovišką, detalų vaizdą yra viena geriausių 4K televizijos ypatybių. Būtent tokios skiriamosios gebos vaizdu jums leis mėgautis bendrovė „Fastlink“, siūlanti daugiau nei 100 TV programų. Ji pirmoji ir kol kas vienintelė Lietuvoje pradėjo retransliuoti kanalus 4K skiriamąja geba dar 2017 metais. Svarbu ir tai, kad ši bendrovė rinkoje – ne naujokė, mat šiemet švenčia 20 metų veiklos jubiliejų.

Kad tokių kanalų retransliavimas taptų realybe, inovatyvumo nestokojanti „Fastlink“, norėdama patenkinti klientų, įsigijusių 4K televizorius, poreikį, privalėjo įsigyti ne tik TV turinio, bet ir įrangos, priedėlių bei technologiškai parengti visą tinklą – nuo priedėlio iki palydovinės stoties. Vis dėlto pasistengti vertėjo, nes rezultatas – įspūdingas. Pasak, „Fastlink“ vadovo, 4K skiriamąja geba perduodamas vaizdas atspindi gerokai daugiau detalių, spalvų pustonių, be to, yra ryškesnis ir tiesiog geresnis. Jį žiūrint sukuriamas realesnis dalyvavimo matomame vaizde efektas.

Maža to, 4K užtikrina geresnę ne tik vaizdo, bet ir garso kokybę. Tad į jūsų namus atkeliaus kokybiškesnis ir subtilesnis, emocijas keliantis garsas, nes itin natūraliai bus atkuriami vėjo, šlamančių lapų, kuždesio ar paukščio sparnų mostų keliami garsai. Dialogus filmuose ir serialuose girdėsite aiškiau, o žiūrėdami mėgstamos grupės koncertą pasijusite taip, it išties siaustumėte su koncerto besiklausančia minia.

Šiuo metu 4K skiriamąja geba „Fastlink“ retransliuoja „HOME 4K“, „Extreme Ultra 4K“, „Nasa TV 4K“, „Insight 4K“, „FunBox 4K“ ir kitus kanalus. Taigi, dominančio turinio ras tiek mokslo, gamtos, mados, kelionių, sporto ar ekstremaliojo sporto, tiek kino filmų, dokumentinių filmų ir įvairių serialų mėgėjai. Beje, didelė dalis kitų kanalų transliuojami ne standartine, bet „Full HD“ skiriamąja geba – šiuolaikiniai televizoriai dėl įdiegtų inovatyvių technologijų ją gali paversti 4K, todėl kokybišku vaizdu mėgausitės žiūrėdami dar daugiau kanalų.

Kaip jau minėjome, „Fastlink“ ne tik švenčia 20 metų jubiliejų, bet ir yra vienintelė bendrovė Lietuvoje, transliuojanti 4K TV. Norėdama išlaikyti klientų pasitikėjimą ir įgytą pranašumą, „Fastlink“ žada ir toliau išlikti rinkos lydere bei didinti 4K TV kanalų skaičių, kad jos klientai visuomet gautų didžiausią, kokybiškiausią ir aukščiausios skiriamosios gebos turinio įvairovę.

Užsakymo nr.: PT_85780017

Dalintis
Nuomonės