Ryškiaspalviai karnavalai, gausybė emocijų ir prisiminimai apie kasdien šildančią saulę po atostogų Meksikoje dažną atgina į Vilniuje, Saltoniškių g. 7C esantį restoraną „La Capital“. Besišypsodamas virtuvės šefas Alexis Maldonado sako, jog ne veltui žmonėms įsimena meksikietiški skoniai – ši šalis yra garsi tikromis autentiškomis patirtimis tampančiais patiekalais ir jų ruošimo tradicijomis, kurios perduodamos iš kartos į kartą.

Ankstyvos virtuvės pamokos

Dar vaikystėje atradęs aistrą gaminti A. Maldonado dirbo ir viename geriausių pasaulio restoranų „Pujol“, o dabar savo patirtį pasitelkia kurdamas kartu su profesionalia virtuvės komanda restorane „La Capital“. „Esu čia, nes mano žmona yra lietuvė. Ji ketino aplankyti savo tėvus ir atsirado darbo galimybė, o aš visada norėjau pakeliauti po Europą. Taip ir nutiko, kad atvykau į savo žmonos gimtąją šalį. Kol kas man čia visai patinka (šypsosi)“, - „Delfi TV“ laidų vedėjos Kornelijos Jasiūnaitės paklaustas, kaip atsidūrė Lietuvoje, paaiškino profesionalus virtuvės šefas.

Tiesa, profesionalas taip pat pripažįsta, jog iš pradžių svečioje šalyje nebuvo lengva. Meksikos gatvėse ne tik daugiau žmonių, visi šypsosi ir mielai bendrauja, tačiau čia nebuvo ir tokio ryškaus skoniais gatvės maisto, kuris toks populiarus jo gimtinėje.

Vilniuje – tikri Meksikos skoniai ir egzotiškos patirtys
© Organizatorių nuotr.

„Meksikoje maisto daug ir jis populiarus tiek gaminti namuose, tiek gatvėje. Dar vaikystėje ir pats atradau maistą. Įprasta, kad mamos ir močiutės daug gamina, o tu turi padėti, nes pas mus daug švenčių“, - pasakojo laidos pašnekovas bei pridūrė, jog jei reikėtų pasirinkti savo mėgstamiausią patiekalą, tai be abejonės būtų ilgai verdamas mėsos sultinys Mole de Olla.

Nelengva užduotis

Tiesa, restorano svečiams kaskart pasiūlyti autentiškų meksikietiškų patiekalų Lietuvoje nėra lengva. Atvykusiam į mūsų šalį šefui teko prisitaikyti, o kaskart norint paruošti išskirtinį patiekalą – atrinkti aukščiausios rūšies produktus.

Lietuvoje, pasak A. Maldonado, bene visur yra naudojamas tas pats garnyras, o Meksikoje yra daugybė daržovių rūšių, todėl gaminti šios virtuvės patiekalus čia sudėtingiau.

„Mūsų koncepcija yra tradicinė Meksikos virtuvė su modernia paruošimo technika. Noriu parodyti žmonėms, koks yra tikras meksikietiškas maistas ir tikras skonis. Keliavusieji po Meksiką atvyksta į šį restoraną ir ieško jau ragautų skonių bei sako, kad maistas toks pat ir net geresnis“, - savo restoraną pristatė virtuvės šefas iš Meksikos.


Skoniais ryški Meksika daugeliui asocijuojasi su skaniausiais patiekalais ir užkandžiais, o vienas populiariausių iš jų be jokios abejonės yra gvakamolė. Sostinėje esančio meksikietiškų skonių restorano „La Capital“ virtuvės šefas Alexis Maldonado „Delfi TV“ žiūrovams papasakojo, kaip pasigaminti autentišką gvakamolę namuose.

„Labai svarbu tinkamai išsirinkti avokadą. Palietus turi jaustis, kad jis šiek tiek minkštas“, - patarė A. Maldonado.

Vilniuje – tikri Meksikos skoniai ir egzotiškos patirtys
© Organizatorių nuotr.

Reikės:

  • Avokadų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Raudonėlio
  • Mėtos
  • Žaliųjų žirnelių
  • Serano pipirų
  • Laimo sulčių
  • Ridikėlių ir kalendros papuošimui

Gaminimas:

Produktų kiekius rinkitės pagal tai, kiek viso gvakamolės norėsite pagaminti. Šakute sutriname avokadus bei tam, kad ši masė nepajuoduotų, apšlakstome ją laimo sultimis, suberiame svogūnus, žaliuosius žirnelius ir viską gerai išmaišome. Tuomet rekomenduojama įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, kuris suteiks kreminės tekstūros bei suberti mėtą ir raudonėlį. Galiausiai šią masę pagardiname žiupsneliu druskos bei papuošus ridikėliais, kalendra ir druskos dribsniais patiekiame.

Reklama
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(4 žmonės įvertino)
5.0000

Kaip įsirengti tobulą lauko virtuvę

Jei esate tikras keraminėje kepsninėje ruošto maisto mylėtojas ir pavargote nešioti maisto...

Vasaros eksperimentai kepsninėje: restorano „Lokys“ šefės kankorėžių sirupe marinuotos šernienos šašlyko receptas pagal dvariškas tradicijas

Šiltasis sezonas – puikus metas paragauti žvėrienos. Nors dėl jos tvirtumo gali atrodyti kitaip,...

Lietuvių vasaros atradimas: sukūrė termodubenį, neleidžiantį nei atvėsti šašlykui, nei sušilti šaltibarščiams

Tikra vasara neįsivaizduojama ne tik be saulės ir vandens pramogų, bet ir be ypatingų akimirkų,...

Virtuvės aristokratai: kodėl gaminti maistą namuose Lietuvoje vėl tampa madingiau nei eiti į restoraną

Restoraninės kultūros ištakos siejamos su Prancūzijos revoliucija. Iki revoliucijos geriausi...

Vilniuje – tikri Meksikos skoniai ir egzotiškos patirtys

Ryškiaspalviai karnavalai, gausybė emocijų ir prisiminimai apie kasdien šildančią saulę po...

Top naujienos

15-metės nužudymo istorijoje – dar skandalingesnės detalės: papasakojo, kas vyko paskutiniais gyvenimo mėnesiais (3)

Lietuvą sukrėtusioje 15-metės nužudymo istorijoje aiškėja skandalingos detalės – keletą...

Karo ekspertai: rusai bando pralaužti gynybą ir veržtis link dar vieno miesto – situacija išlieka trapi

Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertų teigimu, Bachmuto...

EK išaiškinimo dėl Kaliningrado tranzito gali ir nebūti: Kubilius prabilo apie veto galimybę (1)

Jau kuris laikas spėliojant, kaip atrodys Europos Komisijos (EK) rengiamas išaiškinimas dėl...

Atvira liepsna niokoja „Kauno baldus“, pavojingai arti gaisro yra cheminėmis medžiagomis prekiaujanti įmonė pranešama apie taršą

Kaune didžiulės ugniagesių pajėgos ketvirtadienio popietę suskubo gesinti baldų gamyklos. Visai...

Maskva netruko sureaguoti į Johnsono atsistatydinimą: laukiame žinių iš Baltijos šalių (17)

Ketvirtadienį BBC pranešus, kad Borisas Johnsonas atsistatydins iš Konservatorių partijos...

„Naisių vasaros“ festivalis – vėl dėmesio centre: po viešo atlikėjų sugėdinimo, dalis traukiasi, kiti lieka turėdami savų tikslų (6)

Liepos 8-9 dienomis Naisiuose planuojama surengti vienuoliktąjį „Naisių vasaros“ festivalį ....

Atsistatydina JK premjeras Johnsonas papildyta 15.08 (9)

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas ketvirtadienį oficialiai...

Karas Ukrainoje. Rusija oficialiai paskelbė apie kovos veiksmų pauzę Donecko srities gyventojai raginami bėgti

Pirmą kartą nuo karo pradžios Rusija nepaskelbė teritorinių pasiekimų Ukrainoje. Tai...

Kraupią egzekuciją anykštėnui surengę vyrai dvi paras laikė jį uždarę dėžėje

Panevėžio apygardos teisme šiandien paskelbtas nuosprendis didelio atgarsio sulaukusioje byloje....

Verslas PliusTautvydas Marčiulaitis

Euras – dvidešimtmetį nematytose žemumose: kas brangs kiekvienam ir dėl ko nevertėtų nerimauti

Vien per šiuos metus euro kursas prieš JAV dolerį krito daugiau nei 9 proc. Tokia pigi Europos...