Maisto prekių pirkimas sausakimšoje parduotuvėje gali tapti tikru košmaru, tačiau dažnai atrodo, kad visiems kyla viena ir pati idėja – apsipirkti tuo pačiu metu. Tad kokį laiką ir dieną rinktis „Norfos“ prekybos centre, kad ne tik netektų stovėti ilgose eilėse, bet ir gautumėte šviežiausią produkciją?
Šviežio maisto ekspertai pataria: geriausias ir blogiausias laikas apsipirkti prekybos centre
© Shutterstock

Pasak „Norfa“ vadovo Dainiaus Dundulio, šiame prekybos centre, norint rasti didžiausią šviežių produktų asortimentą, geriausia apsilankyti ketvirtadienį po pietų arba penktadienį.

„Nemaža dalis specifinių šviežių produktų į parduotuves atvyksta savaitės pabaigoje, kad su tikslu juos parduoti per savaitgalį. Pavyzdžiui, šviežia žuvis, kuri ketvirtadienį iki pietų jau patenka į lentynas. Priklausomai nuo parduotuvės, geriausiu atveju ji išlieka iki savaitės pradžios, tačiau dažnai neužsilaiko net iki šeštadienio“, – sako D. Dundulis.

Mažiausias pirkėjų srautas, kaip pasakoja D. Dundulis, prekybos centruose „Norfa“ būna fiksuojamas sekmadieniais ir pirmadieniais: nuo parduotuvių atidarymo iki 11 val., vėliau – nuo 14 val. iki 16 val., ir galiausiai – nuo 20 val. iki parduotuvių uždarymo.

Prekybos tinklo „Norfa“ valdytojas Dainius Dundulis
Prekybos tinklo „Norfa“ valdytojas Dainius Dundulis
© DELFI / Laimonas Jankauskas

Tuo metu didžiausias pirkėjų skaičius yra matomas penktadieniais, nuo 15 val. iki 20 val. ir šeštadieniais, priklausomai nuo metų laiko: žiemą – nuo 10 val. iki 14 val., vasarą – nuo parduotuvių atidarymo iki 12–13 val.

„Norfa“ vadovo pasiteiravus, tiesa ar mitas, kad vakare neverta eiti apsipirkti, nes produktai jau būna pasenę, D. Dundulis aiškina, kad trumpo galiojimo (3–4 d.) produktai, kiekvieną naujos dienos rytą yra pakeičiami naujais ir šviežiais produktais, o taip pat vakaras yra tas metas, kai prekybos centras taikos „praktiškų valandų“ akcijas.

„Žinoma, pats šviežiausias produktas yra ryte, tačiau, kai kalbame apie galiojimus, produktai, kurie nebetinkami vartoti, kitos dienos rytą, prieš atsidarant parduotuvei, būna išimami iš prekybos. Negano to, nuo 8–10 val. ryto ir 20–22 val. vakaro yra skelbiamos „praktiškos valandos“ – su „Norfa“ lojalumo kortele taikoma 3 proc. nuolaida prekėms. Todėl sakyti, kad apsipirkti vakarais neapsimoka, tikrai nėra teisinga“, – teigia D. Dundulis.

Šviežio maisto ekspertai pataria: geriausias ir blogiausias laikas apsipirkti prekybos centre
© DELFI / Domantas Pipas

Anot jo, tarp pirkėjų vyrauja ir kitas mitas – prekybos centrų lentynos yra pildomos naktimis, todėl tikėtis maksimalaus šviežumo ryte jau nevertėtų. Visgi, pasak D. Dundulio, tai labai toli nuo tiesos.

„Priklausomai nuo parduotuvės, švieži ir nauji produktai atvežami nuo 6 iki 10 valandų ryto. Atgabenti produktai iškart yra kraunami į lentynas dar iki darbo pradžios ar jau parduotuvei atsidarius. Pagal taisykles, pirmiausia yra kraunami produktai, kuriems reikalingas temperatūrinis režimas, o vėliau ir visi kiti“, – aiškina pašnekovas.

Šviežia žuvis – per pusdienį nuo tiekėjo iki prekybos centro

Kaip jau buvo minėta, šviežia žuvis į „Norfą“ atkeliauja ketvirtadieniais, tačiau, koks jos kelias iki prekybos tinklo? Apie tai pasakoja Kėdainių kulinarijos cecho kokybės vadovas Antanas Šiuša.

„Kiekvieną dieną iš tvenkinių ar marių žuvininkystė ūkiai mums pateikia produkciją, tuomet ši, kad išlaikytų savo šviežumą, surūšiuojama ir nuklojama ant ledo ir per 10–14 valandų iš cecho pasiekia „Norfa“ parduotuves“, – aiškina A. Šiuša.

Šviežio maisto ekspertai pataria: geriausias ir blogiausias laikas apsipirkti prekybos centre
© Shutterstock

Pasak jo, žuvies populiarumas su kiekvienais metais Lietuvoje didėja, o „Norfos“ pirkėjai labiausiai vertina tradicines žuvies rūšis.

„Žuvies vartojimas, bėgant metams, Lietuvoje sistemingai auga. Žinoma, kaip taisyklė, žuvies vartojimas padidėja šaltuoju metų laiku, šventiniu laikotarpiu. Pavyzdžiui, praėjusių metų gruodį pasiekėme rekordą – per mūsų padalinį visoms „Norfa“ parduotuvėms buvo perskirstyta net 290 tonų žuvies. Tradiciškai populiariausios žuvies rūšys – silkė, skumbrė, jūros lydeka, stinta, o tarp prabangesnių – jūros ešerys, vilkžuvė“, – sako A. Šiuša.

Šviežia mėsa – tik Lietuvos augintojų

Na, o štai Šilalės rajone mėsos perdirbimo padalinyje esanti skerdykla pilnai aprūpina „Norfą‘‘ ne tik subproduktais ar fasuota mėsa, bet ir šviežia mėsa.

„Kadangi esame sudarę ilgalaikes sutartis su Lietuvos ūkiais, tad perkame gyvulius tik iš nuolatinių tiekėjų, nes jie – patikimi, ir labai svarbu, kad ūkiuose būtų paisoma auginimo technologijų – gyvuliai būtų tinkamai šeriami, nes nuo to priklauso mėsos ir iš jos gaminamų produktų kokybė. Taip yra užtikrinamas kasdienis skerdimas pagal poreikį ir operatyvus skerdenų ar išpjaustytos mėsos pristatymas į visas „ Norfos“ parduotuves“, – pasakoja Rivonos“ mėsinės vadovas Juozas Lebrikas.

Šviežio maisto ekspertai pataria: geriausias ir blogiausias laikas apsipirkti prekybos centre
© DELFI / Domantas Pipas

Pasak jo, toks būdas yra tiesiausias kelias nuo augintojų iki vartotojų. „Pirkėjas gauna šviežiausią mėsą, nes transportavimas nuo gamintojo, esančio Šilalės raj., iki visoje Lietuvoje išsidėsčiusių „Norfos“ parduotuvių užtrunka tik kelias valandas. Kadangi daugelyje šių parduotuvių yra mėsos išpjaustymo skyriai, tai pačioje parduotuvėje vykdomas skerdienų išpjaustymas. Todėl pirkėjas gali rinktis dar įvairesnį šviežios mėsos asortimentą“, – aiškina J. Lebrikas.

Šviežios mėsos asortimentą „Norfoje“ sudaro: kiaulienos, veršienos ir ėrienos skerdienos, atvėsinta išpjaustyta kiaulienos ir jautienos mėsa. Prekybos tinklui taip pat tiekiama išpjaustytos mėsos žaliava ir pusgaminiai: šviežios dešrelės, marinuoti šonkauliukai, kepimui skirti vyniotiniai bei keletas rūšių šašlykų.

Užsakymo nr.: PT_86533105

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(25 žmonės įvertino)
4.1600

Lietuviai „užsikrėtė“ dizainerių kurtų taurių manija: labiausiai apsimoka įsigyti vasarą

Kaip pastebi prekybininkai, Lietuvoje žmonės kasmet vis daugiau investuoja į kokybiškesnius...

„Mantinga“ rekordas: beveik po sumuštinį kiekvienam Lietuvos gyventojui

Greitas gyvenimo tempas bei vasaros kelionės augina ir paruošto vartoti maisto paklausą....

Viskas, ko reikia vasariškam ledinės kavos ritualui namuose

Ateina metas, kai skaniausią pasaulyje gėrimą norisi ragauti šaltą. Ne, kalba eina tikrai...

Kaip įsirengti tobulą lauko virtuvę

Jei esate tikras keraminėje kepsninėje ruošto maisto mylėtojas ir pavargote nešioti maisto...

Vasaros eksperimentai kepsninėje: restorano „Lokys“ šefės kankorėžių sirupe marinuotos šernienos šašlyko receptas pagal dvariškas tradicijas

Šiltasis sezonas – puikus metas paragauti žvėrienos. Nors dėl jos tvirtumo gali atrodyti kitaip,...

Top naujienos

Maldeikienė: mūsų laukia sunki žiema, o kita bus dar sunkesnė

Europos Sąjungos planas 15 proc. sumažinti dujų vartojimą visame bloke, priimtas mėginant...

Sunkmečio laukianti Baltarusija bevizį režimą įvedė ne šiaip sau – vykdoma tam tikra operacija (1)

Baltarusijai įvedus bevizį režimą, išaugo kaimyninę valstybę lankančių Lietuvos gyventojų...

Rusijoje kalėti iki gyvos galvos nuteistas milijardierius Nevzlinas: šita rusų dalis ir taps grėsme Putinui (1)

V. Putino psichologinė ir fizinė būklė taps vis prastesnė, jeigu jo kariuomenei Ukrainoje ir...

Ispanai žavisi Jocytės talentu, bet priduria: MVP titulai čempionate turėjo būti du (1)

Į Europos merginų U-18 čempionato viršūnę Lietuvos rinktinę atvedusi šešiolikmetė Justė...

Aidi daug apkalbų sukėlęs „Naisių vasaros“ festivalis: scenoje – žinomos scenos žvaigždės pildoma (7)

Liepos mėnesį „ Naisių vasaros“ festivalio metu Ramūnas Karbauskis pažadėjo surengti dar...

Europos plaukimo čempionate – bronzinis Teterevkovos finišas

Romoje vykstančiame Europos plaukimo čempionate 50 metrų baseine pirmadienį įdar vieną bronzos...

Karas Ukrainoje. Ukraina teigia sunaikinusi „Vagner“ samdinių bazę Melitopolio meras – apie smūgį geležinkelio tiltui: iš Krymo nebevažiuos jokie kariniai traukiniai

Kasdienio video pranešimo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į rusus...

Trys pagrindinės žemo kraujospūdžio rūšys: gydytojas atsakė, kada tai pavojinga gyvybei

Nors kardiologai dažniau akcentuoja aukšto kraujo spaudimo keliamus pavojus, suklusti reikėtų ir...

Stano su kolegomis sukūrė skanduotę Karbauskio pažadėtam festivaliui: nevažiuosim į Naisius, net už pinigus baisius! (2)

Pirmadienį aidi Ramūno Karbauskio pažadėtas antrasis „ Naisių vasaros “ festivalis , kurio...

Erdvė, užkariavusi mūsų namus: interjero dizainerė patarė, kaip įsirengti patogią, stilingą ir jaukią darbo zoną

Nors į biurus sugrįžome jau senokai – visgi daugelis vis dar dažnai renkasi hibridinį darbą...