Niujorkietiškas kruasanas – tai kruasanas, dėl kurio galvas pamesti baigia ne tik Niujorko (kuris ir yra šio nuostabaus kepinio gimtinė) gyventojai, bet ir saldžių kepinių mėgėjai visame pasaulyje. Pirmoji šį kruasaną pradėjo kepti viena kepykla Niujorke. Tai apvalus, sviestinės tešlos kruasanas su įdaru viduje ir šiek tiek glaisto išorėje. Tai savo forma visiškai unikalus, itin dailios išvaizdos desertas. Tikriausiai būtent išvaizdos patrauklumas ir lėmė žaibišką jo populiarumą socialiniuose tinkluose. „Tai visiškai instagraminis produktas, viral kruasanas“, – sako „Boka“ kepyklos vadovas Martynas Vildžiūnas.
BOKA
BOKA
© Organizatorių nuotr.

Ir iš tiesų, vos spėjus „TikTok„ platformoje pasirodyti vaizdeliui su skirtingais įdarais įdarytais niujorkietiškais kruasanais, prie pradėjusios jį kepti kepyklos Niujorke ėmė rikiuotis eilės. Tokios didelės, jog kepyklėlei teko netgi imti riboti parduodamų kruasanų skaičių – vienam klientui ne daugiau kaip du niujorkietiški kruasanai.

BOKA
BOKA
© Organizatorių nuotr.

Kepinys toks skanus ir toks dailus, jog jį valgant, tiesiog privaloma tapo jį nufotografuoti, o dar geriau – nufilmuoti. Taigi socialiniuose tinkluose sparčiai ėmė plisti įvairiausi grotažymėmis #supremecroissant bei #newyorkcroissant pažymėti vaizdeliai ir nuotraukos su rankoje laikomais, per pusę plėšiamais ar atkandamais niujorkietiškais kruasanais. Nenuostabu, kad sulaukęs tokio populiarumo, šis kepinys ėmė plisti ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir prestižiškiausiose viso pasaulio kepyklose. Ne išimtis ir „Ogmios mieste“ Vilniuje įsikūrusi „Boka“ kepykla.

BOKA
BOKA
© Organizatorių nuotr.

„Padedami „Boka” kepyklos technologų, nuostabiuosius niujorkietiškus kruasanus išmokome kepti ir mes, todėl paties madingiausio ir visame pasaulyje taip trokštamo kruasano lietuviai turi galimybę paragauti ir Vilniuje, – šypsosi kepyklos „Boka” vadovas. – Tik turėkite omenyje, jog nors juos ir kepame kiekvieną dieną, iš mūsų vitrinos jie išnyksta pirmieji!“

Tad jei esate saldžių kepinių, ypač kruasanų, mėgėjas arba viral dalykėlius išmėginti mėgstantis blogeris, dabar jau žinote, kur galite ieškoti šių išskirtinių kepinių!

„Ogmios mieste” įsikūrusios „Boka” kepyklos kepami niujorkietiški kruasanai – tikra palaima akims ir skonio receptoriams bei tikra puošmena Jūsų instagramo tinkleliams!

Reklama
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(3 žmonės įvertino)
2.6667

Populiarioje Vilniaus vietoje – gurmaniško maisto parduotuvė „Mažoji Italija“

Dievinate autentišką Itališką virtuvę ir beprotiškai pasiilgstate jos skonių ant kasdienio...

Nauja smaližių vieta Vilniuje: šio firminio deserto nerasite vitrinoje – gamins jums stebint

Prekybos miestelyje „Ogmios miestas“ įsikūrusi desertinė „Pavlova“ yra antroji kavinė...

Užgavėnių valgiaraštyje populiariausi – blynai ir kakava

Užgavėnės – simboline švente, žyminti šaltojo sezono pabaigą ir pasiruošimą pavasariui....

„Ogmios mieste“ įsikūrusi kepykla „Boka“ pristato dar vieną prancūzišką šedevrą – „Paris-Brest“

Ne paslaptis, jog prancūzai nuo seno garsėja konditerijos šedevrais. Lietuviai jau gana seniai...

Skanu ir sveika: jūros dumblių suktinukas su daržovėmis

Jei galvojate, kad nebūna sotaus ir tuo pačiu lengvo patiekalo – labai klystate. Nori suktinukas...

Top naujienos

Lietuvoje gyvenančius rusus ima panika: greitai mums čia nebeliks vietos (9)

Rusijos opozicijos atstovai, Lietuvoje gyvenantys rusai ir baltarusiai prašo Seimo apsigalvoti dėl...

Pasipiktino Seimo užmoju dėl darbuotojų iš Baltarusijos: mes einame absurdo link (4)

Seimui linkstant priimti įstatymą, kuriuo būtų uždrausta Rusijos ir Baltarusijos piliečiams...

Karas Ukrainoje. Mūšyje dėl Bachmuto – akivaizdus lūžis

Jau ne vieną mėnesį besitęsiantys arčiausi Rusijos ir Ukrainos mūšiai dėl Bachmuto ,...

Parengė Agnė Keizikienė

Ilja Laursas pasakė, kur geriausia šiandien investuoti pinigus: vienai sričiai prognozuojamas augimas (2)

Pinigai daugeliui šiandien yra galvos skausmas. Kainos ir palūkanos auga, o atlyginimai su jais...

Gydytoja atsakė, kiek vandens reikėtų išgerti per dieną: apie jo trūkumą signalizuoja ne tik troškulys

Nesunkiai turbūt kiekvienas šiandien atsakytų, paklaustas, kokio gėrimo pasaulyje išgeriama...

Be garsiųjų vedėjų likusi LRT laida "Labas rytas, Lietuva" ieško naujų žvaigždžių, skelbime nurodytas ir siūlomas atlyginimas (2)

Neseniai LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjos kėdę paliko Ugnė Siparė . O praėjusį...

Psichiatras – apie šių laikų rykštę: po šio straipsnio iš darbo išeisite laiku 7 patarimai, kuriais gali vadovautis kiekvienas

Rytinė kava lovoje su kompiuteriu ant kelių, o vakarieniaujant noriai atsiliepiama į kolegos...

Belgrade – tėviškas Obradovičiaus dėmesys Jasikevičiui ir rūpestinga palyda

Trečią pergalę iš eilės Eurolygoje iškovojo „ Barcelona “ (21-10), kuri ištvėrė Belgrado...

Po labai vėsių pavasario dienų atkeliaus malonūs pokyčiai

Trečiadienio dieną mūsų šalies orus lems aukštesnio slėgio laukas. Debesuotumas bus nevienodas...

Verslas PliusPrejula Prem, Jack Wittels

Nepaisant Europos sankcijų, Rusijos dyzelino eksportas muša rekordus (2)

Nepaisant Europos Sąjungos (ES) sankcijų, atimančių iš šalies jos didžiausią rinką, Rusijos...