Ne paslaptis, jog prancūzai nuo seno garsėja konditerijos šedevrais. Lietuviai jau gana seniai įvaldė daugybės prancūziškų kepinių niuansus. Burnoje tirpstantys, iš trapios sviestinės tešlos gaminami prancūziški kruasanai, plikytos tešlos eklerai su vanilinio kremo įdaru, spalvingieji „macarons“ sausainukai bei vaisių pyragai „Tarte Tatin“ – jau senokai pamėgti ir puikiai Lietuvoje žinomi prancūziški kepiniai.
BOKA
BOKA
© Organizatorių nuotr.

Tačiau jais toli gražu nesibaigia prancūziškų konditerinių šedevrų sąrašas. „Ogmios mieste“ Vilniuje įsikūrusi kepykla „Boka“ džiaugiasi, galėdama savo klientams pasiūlyti kiek mažiau populiarų, bet tikrai ne mažiau nuostabų prancūzišką desertą – „Paris-Brest“.

„Tai gana sudėtingas, tačiau nepaprastai gardus desertas, kurį ragaujant skanautojas tarsi nusikelia į praeitį. Jį apima jausmas, kad šį skonį kažkada jau jautė ir patyrė, tačiau niekaip negali prisiminti, kas tai buvo. Desertas ir saldus, ir tuo pat metu sūrus“, – apibūdinti šį desertą bando kepyklos „Boka“ vadovas Martynas Vildžiūnas.

BOKA
BOKA
© Organizatorių nuotr.

„Paris-Brest“ gaminamas iš tuščiavidurio žiedo formos eklerų tešlos bandelės, kuri perpjaunama pusiau ir pertepama trimis kremais: lazdyno riešutų su karamele, sviesto ir plikyto kremo. Šis tradicinis prancūziškas desertas sukurtas 1891 metų dviračių lenktynėms „Paryžius – Brestas – Paryžius“ paminėti ir dėl nuostabaus savo skonio išliko populiarus iki pat šių dienų. Įdomu tai, jog šio pyragaičio forma pasirinkta neatsitiktinai – ji simbolizuoja dviračio ratą.

BOKA
BOKA
© Organizatorių nuotr.

„Boka“ kepyklos konditeriai – tikri profesionalai, apmokyti prancūzo konditerio Landry Hatlas, todėl šio įmantraus kepinio niuansus įvaldė tiesiog tobulai ir net neabejoja, kad „Paris-Brest“ pyragaičiai tiesiog papirks visus jo paragavusius. Šis „Ogmios mieste“ įsikūrusioje „Boka“ kepykloje kepamas tradicinis prancūziškas pyragaitis „Paris-Brest“ – nuostabus pasirinkimas tiek norint pasilepinti pačiam, tiek nustebinti draugus, tiek įmantriai pavaišinti svečius. Skamba nuostabiai, tiesa?

BOKA
BOKA
© Organizatorių nuotr.

Tad jei būsite netoli „Ogmios miesto“ ir norėsite ko nors laaabai skanaus ir išskirtinio – žinote, kur to ieškoti! Na, o jei nežinote, dar kartelį primename – kepykloje „Boka“!

Reklama
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(23 žmonės įvertino)
3.6957

Populiarioje Vilniaus vietoje – gurmaniško maisto parduotuvė „Mažoji Italija“

Dievinate autentišką Itališką virtuvę ir beprotiškai pasiilgstate jos skonių ant kasdienio...

Nauja smaližių vieta Vilniuje: šio firminio deserto nerasite vitrinoje – gamins jums stebint

Prekybos miestelyje „Ogmios miestas“ įsikūrusi desertinė „Pavlova“ yra antroji kavinė...

Užgavėnių valgiaraštyje populiariausi – blynai ir kakava

Užgavėnės – simboline švente, žyminti šaltojo sezono pabaigą ir pasiruošimą pavasariui....

„Ogmios mieste“ įsikūrusi kepykla „Boka“ pristato dar vieną prancūzišką šedevrą – „Paris-Brest“

Ne paslaptis, jog prancūzai nuo seno garsėja konditerijos šedevrais. Lietuviai jau gana seniai...

Skanu ir sveika: jūros dumblių suktinukas su daržovėmis

Jei galvojate, kad nebūna sotaus ir tuo pačiu lengvo patiekalo – labai klystate. Nori suktinukas...

Top naujienos

Lietuvoje gyvenančius rusus ima panika: greitai mums čia nebeliks vietos (31)

Rusijos opozicijos atstovai, Lietuvoje gyvenantys rusai ir baltarusiai prašo Seimo apsigalvoti dėl...

Pasipiktino Seimo užmoju dėl darbuotojų iš Baltarusijos: mes einame absurdo link (10)

Seimui linkstant priimti įstatymą, kuriuo būtų uždrausta Rusijos ir Baltarusijos piliečiams...

Karas Ukrainoje. Mūšyje dėl Bachmuto – akivaizdus lūžis Ukrainos pajėgos smogė okupantams Melitopolyje

Jau ne vieną mėnesį besitęsiantys arčiausi Rusijos ir Ukrainos mūšiai dėl Bachmuto ,...

Parengė Agnė Keizikienė

Ilja Laursas pasakė, kur geriausia šiandien investuoti pinigus: vienai sričiai prognozuojamas augimas (4)

Pinigai daugeliui šiandien yra galvos skausmas. Kainos ir palūkanos auga, o atlyginimai su jais...

Psichiatras – apie šių laikų rykštę: po šio straipsnio iš darbo išeisite laiku 7 patarimai, kuriais gali vadovautis kiekvienas

Rytinė kava lovoje su kompiuteriu ant kelių, o vakarieniaujant noriai atsiliepiama į kolegos...

Be garsiųjų vedėjų likusi LRT laida „Labas rytas, Lietuva“ ieško naujų žvaigždžių, skelbime nurodytas ir siūlomas atlyginimas (9)

Neseniai LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjos kėdę paliko Ugnė Siparė . O praėjusį...

Belgrade – tėviškas Obradovičiaus dėmesys Jasikevičiui ir rūpestinga palyda

Trečią pergalę iš eilės Eurolygoje iškovojo „ Barcelona “ (21-10), kuri ištvėrė Belgrado...

Vykdydamas užduotį žuvo nusipelnęs Ukrainos lakūnas (1)

Antradienį, vykdydamas kovinę užduotį, žuvo Ukrainos lakūnas Denysas Kyryliukas. Apie tai...

Incidentas Vilniuje: moteris gavo šiurpią vaizdo medžiagą – jos brolis užfiksavo, kaip padega butą nukentėjęs įtariamasis sulaikytas

Policija informavo, kad Vilniuje buvo padegtas butas. Pareigūnai sulaikė dūmais apsinuodijusį...

Šitaip balandėlių dar niekas negamino: Inga tikina, kad taip ir skaniau, ir gaminti daug paprasčiau

Nors Inga Haakonen Norvegijoje gyvena jau 18 metų, nėra savaitės, kad namuose ant stalo negaruotų...