Jums reikės:

  • 500g burokėlių
  • 1.5 a.š. klevų sirupo
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Saujelės krapų
  • 20g skrudintų lazdyno riešutų be odelės
  • 70g VILVI MEMEL BLUE sūrio su mėlynaisiais pelėsiais

Persikų užpilui:

  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. klevų sirupo
  • 1 a.š. pankolio sėklų
  • ¼ - ½ a.š. šaukštelio čili dribsnių
  • 2 česnako skiltelių
  • 3-4 persikų (250g)

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių, jei su vėjeliu iki 200 laipsnių. Burokėlius supjaustykite 3cm storio griežinėliais, dėkite į dubenį ir viską užpilkite klevų sirupu, alyvuogių aliejumi ir užberkite šiek tiek druskos.
Processed with VSCO with 4 preset

Viską dubenyje sumaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ten sudėkite burokėlius. Kepkite 25-30min, vieną kartą apversdami. Reikia, kad burokėliai suminkštėtų ir šiek tiek taptų lipnūs.

Galima juos kepti ir lauže.

Kol burokėliai kepa nusilupkite ir susmulkinkite česnaką, susipjaustykite persikus gabalėliais ir skiltelėmis. Paskrudinkite ir grubiai sumalkite pankolio sėklas. Tuomet įkaitinkitę keptuvę ir įdėkite česnaką, pakepkite 30s, sudėkite persikus, užpilkite klevų sirupo, čili dribsnių, pusę pakepinto ir susmulkinto pankolio sėklų, juodųjų pipirų ir šiek tiek druskos. Kepkite 5min, švelniai pamaišant, kol persikai išleis savo sultis ir suminkštės, bet visiškai nesukris ir išlaikys formą.

Tuomet keptuvę nukelkite nuo ugnies ir nedideliu šaukštu ištraukite ir atidėkite didesnius persikų gabalėlius. Mažesnius, minkštesnius gabalėlius laikykite keptuvėje kartu su visomis sultimis, tada įmaišykite keptus burokėlius.

Processed with VSCO with 4 preset

Pasiruoškite dubenį ir jį suberkite burokėlius ir persikus iš keptuvės, ant viršaus uždėkite didesnius persikų gabalėlius. Apibarstykite likusiomis pankolio sėklomis, paplėšykite krapų, grubiai skaldytų lazdyno riešutų ir paplėšykite VILVI MEMEL BLUE sūrio su mėlynaisiais pelėsiais.

Skanaus!

Keletas patarimų:

Persikus galite keisti slyvomis

Tinka kaip garnyras prie antienos ar kitos riebios mėsos

Sumaišius su kuskusu, gausis sotesnis patiekalas

Recepto autorė: Urtė Dervynas