Ar jau pradėjot galvoti apie šventinį meniu? Man dar trūksta kelių žingsnių, bet jau iškart žinau, kad nenorėsiu savęs įdarbinti šeimininkute 24/7. Ruošiant valgomas Kalėdų dovanas, Kūčių ir Kalėdų rytą apsikrauti noriu mažiausiai – į trasą eis tai, ką galima pasiruošti iš anksto. Kišas – vienas tokių patiekalų. Kodėl aš jį mėgstu?

Kišo pagrindą sudaro sviestinės tešlos pagrindas, kurį galima pasiruošti iš anksto, kad Kalėdų rytą beliktų tik išplakti kiaušinius, sudėti priedus ir pašauti kepti.

Kišo priedus galima rinktis pagal savo norus. Aš šįkart naudojau ožkų pieno sūrį ir su svogūnais bei česnakais keptus pievagrybius ir špinatus.

Kaip ruošti kišą?

Į dubenį įdėkite 300 g. miltų, 1 a. š. druskos. Ant viršaus užpjaustykite LABAI šaltą DVARO sviestą. Viską sutrinkite kombainu arba rankomis, kad masė primintų smėlį. Įpilkite kelis šaukštus vandens (man užteko 60 ml), tešlą išverskite ant stalviršio ir spauskite, kol tešla sulips. Jeigu nelimpa, dar vandens. Suformuokite tešlą ir šaldykite šaldytuve 30-120 min.

Per šį laiką pasiruoškite įdarą. Tinka įvairiausi sūriai, keptos daržovės, mėsa, žuvis – viskas, ką mėgstat.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 C. Iškočiokite tešlą, ja išklokite kepimo indą. Kraštelius prispauskite prie indo, tešlos perteklių nupjaukite ir palikite sausainiams. Paviršių išklokite kepimo popieriumi, į pagrindo vidų suberkite kepimo svorius arba džiovintas pupas/ryžius/kitas kruopas. Kepkite 15 minučių.

Kol tešla kepa, išplakite 5 kiaušinius, 200 ml DVARO grietinėlės, 1 a. š. druskos, 1/2 a.š. pipirų, 1/3 a.š. muskato.

Po 15 min kepimo temperatūrą sumažinkite iki 175 C, atsargiai išimkite svorius, sudėkite mėgstamus priedus ir supilkite plakinį. Kepkite dar 45-55 min.

Patiekite vieną arba su salotomis.

Užsakymo nr.: PT_89035021

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(3 žmonės įvertino)
2.0000

Vilniuje – tikri Meksikos skoniai ir egzotiškos patirtys

Ryškiaspalviai karnavalai, gausybė emocijų ir prisiminimai apie kasdien šildančią saulę po...

Iš kartos į kartą: „Tramontina“ – gardaus maisto kokybės garantija

Niekas neprilygs gardžiam maistui, paruoštam naudojant kokybiškus ir gražius indus su patogiais...

Lietuvos didikų virtuvė – ne prastesnė nei senosios Europos elito

„Lietuviški patiekalai nėra nuobodūs“ – sako pasaulyje gerai žinomos kulinarijos ir...

Kokybiškesni ryžiai pirkinių krepšelyje keičia pigesnius: lietuviams vis svarbesnis produktų palankumas sveikatai

Ryžiai – daugelyje pasaulio virtuvių naudojama kruopa, tinkanti kaip garnyras ar tam tikrų...

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo proga L. Rimgailė namuose kviečia išbandyti netradicinį kugelio receptą (3)

Lietuvių mityboje bulvė sutinkama kone kasdien. Ji tampa tiek puikiu ingredientu pagrindiniam...

Top naujienos

Gatvėje apklausti rusai reaguoja į Seimo sprendimą paskelbti juos teroristais: ta Lietuva kaip kokia Afrikos valstybė (4)

Lietuvos Seimo sprendimas Rusiją pripažinti teroristine valstybe neliko nepastebėtas. Kremliaus...

Armonaitė – apie laukiančią kovą Seime: turėjome tris galimybes (3)

Nors ir kompromisinis, nors ir maksimaliai konservatyvus, bet, kaip apie civilinės sąjungos...

Karas Ukrainoje. Iš rusų derybininko – naujas siūlymas, Ukraina atrėmė atakas Severodonecke (3)

Ukraina atmetė galimybę susitarti su Rusija dėl paliaubų ir pareiškė, kad nesutiks su...

Delfi PliusVytautas Bruveris, laida „Kaip pas žmones“, Virginija Spurytė

Ukrainai – amoralus Vakarų siūlymas: šurmulį sukėlė Vokietijos intelektualų laiškas (12)

Ukraina neturėtų bet kokia kaina siekti paliaubų su Rusija , kaip tai Kijevą esą ragina daryti...

Profesorius Labanauskas atsakė, kiek kiaušinių per dieną suvalgyti sveika (3)

Kiaušiniai kartas nuo karto vis sukelia naujų diskusijų – ar jie tikrai sveiki? Ar juos...

Užkalnis paliko Italiją sotus ir laimingas

Kodėl laimingas? Juk esu sakęs: nenoriu grįžti į Lietuvą po devynių mėnesių kelionių. Bet...

Delfi Plius DELFI

Po ukrainiečių paviešintų vaizdų – šokas šlovinusiems Rusijos kariuomenę: tai paskutinis lašas (19)

Rusijos karo tinklaraštininkus šokiravo jų šalies kariuomenės nekompetencija, Vladimirui Putinui...

Delfi PliusRegimantas Dima

Interviu su politiniu pabėgėliu baškiru: Rusijos tautos turi suvokti, kad su Putino režimo krachu atsivers galimybių langas

Baškirų pasaulyje yra apie 2 milijonus. Kompaktiškai jie gyvena Pietų Urale, rytiniame Europos...

Po naujo siūlymo Zelenskis atrėžė: mums nereikia tokių kompromisų (5)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis perspėjo, kad Rusijos karą prieš jo šalį gali...

Valerijus Meladzė apleidžia sceną: vietoj šou verslo krypsta į netikėtą sritį

Žinomas atlikėjas Valerijus Meladzė nustebino savo gerbėjus pranešimu, kad daugiau laiko ketina...