Reikės:

  • 350 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. sausų mielių
  • 300 ml šilto vandens
  • Alyvuogių aliejaus
  • Sviesto | Kepimo formos ištepimui
  • Šviežių spanguolių
  • VILVI Memel blue mėlynojo pelėsinio sūrio
  • VILVI Memel Prussia kietojo sūrio
  • Šviežio rozmarino
  • Šviežio čiobrelio
  • Maldon druskos
Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės (Tinklaraštis „Ant medinės lentelės“) nuotr.

Gaminame:

  1. Dubenyje sumaišome miltus, druską ir mieles.
  2. Prie miltų pilame šiltą vandenį, išmaišome šaukštu ir lengvai paminkome rankomis. Tešla bus labai lipni, bet ne skysta. Ją iš visų pusių aptepame alyvuogių aliejumi, dubenį uždengiame švariu rankšluosčiu, padedame į kokį nors šiltą namų kampelį ir paliekame tešlą kilti apie 4 valandas. Taip pat galima kildinti tešlą ir šaldytuve 12 - 24 valandas.
  3. Kepimo formą gausiai ištepame sviestu.
  4. Kai tešla jau pakilusi, perkeliame ją iš dubens į kepimo formą ir atsargiai paskleidžiame pagal naudojamos kepimo formos formą. Tuomet paviršių dar kartą aptepame alyvuogių aliejumi.
  5. Kepimo formoje dar paliekame tešlą kilti kambario temperatūroje apie dvi valandas.
  6. Kai tešla formoje jau iškilusi, pirštais įspaudžiame duobeles ir išdėliojame priedus – spanguoles, VILVI Memel blue mėlynojo pelėsinio sūrio gabalėlius, tarkuotą kietąjį VILVI Memel Prussia sūrį, šviežio rozmarino ir čiobrelio šakeles. Pabarstome maldon druska.
  7. Kepame 200 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 25 minutes.
Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės (Tinklaraštis „Ant medinės lentelės“) nuotr.


Skanaus!

Recepto ir nuotraukų autorė: Kristina Pišniukaitė-Šimkienė (Tinklaraštis „Ant medinės lentelės“)