Reikės:
- 350 g kvietinių miltų
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. sausų mielių
- 300 ml šilto vandens
- Alyvuogių aliejaus
- Sviesto | Kepimo formos ištepimui
- Šviežių spanguolių
- VILVI Memel blue mėlynojo pelėsinio sūrio
- VILVI Memel Prussia kietojo sūrio
- Šviežio rozmarino
- Šviežio čiobrelio
- Maldon druskos

Gaminame:
- Dubenyje sumaišome miltus, druską ir mieles.
- Prie miltų pilame šiltą vandenį, išmaišome šaukštu ir lengvai paminkome rankomis. Tešla bus labai lipni, bet ne skysta. Ją iš visų pusių aptepame alyvuogių aliejumi, dubenį uždengiame švariu rankšluosčiu, padedame į kokį nors šiltą namų kampelį ir paliekame tešlą kilti apie 4 valandas. Taip pat galima kildinti tešlą ir šaldytuve 12 - 24 valandas.
- Kepimo formą gausiai ištepame sviestu.
- Kai tešla jau pakilusi, perkeliame ją iš dubens į kepimo formą ir atsargiai paskleidžiame pagal naudojamos kepimo formos formą. Tuomet paviršių dar kartą aptepame alyvuogių aliejumi.
- Kepimo formoje dar paliekame tešlą kilti kambario temperatūroje apie dvi valandas.
- Kai tešla formoje jau iškilusi, pirštais įspaudžiame duobeles ir išdėliojame priedus – spanguoles, VILVI Memel blue mėlynojo pelėsinio sūrio gabalėlius, tarkuotą kietąjį VILVI Memel Prussia sūrį, šviežio rozmarino ir čiobrelio šakeles. Pabarstome maldon druska.
- Kepame 200 laipsnių orkaitėje (su vėjelio funkcija) 25 minutes.

Skanaus!
Recepto ir nuotraukų autorė: Kristina Pišniukaitė-Šimkienė (Tinklaraštis „Ant medinės lentelės“)
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (1)