Projekto „Likimo posūkiai“ tinklalaidėje viešosios įstaigos „Socialinis taksi“ ir programos „Be kliūčių“ vadovas Liutauras Vičkačka bei viena pirmųjų „Socialinis taksi“ klienčių Irena Žemaitienė pasidalino, kaip ši iniciatyva padeda kiekvieną dieną.

Pašnekovė I. Žemaitienė prisimena, kaip palengvėjo jos kasdienybė, atsidarė daugiau galimybių vėl grįžti prie savo pomėgių bei kaip „Socialinis taksi“ sukūrė savo bendruomenę: „Mes važiuojame tikrai ne tik į tokias įstaigas kaip ligoninė. Aš tikrai daug kur važiuoju, pavyzdžiui, ir į parduotuvę apsipirkti. Jeigu vyksta koncertas, išsikvieti „Socialinį taksi“ ir vakare tave nuveža, parveža“, – džiaugiasi Irena.

Plačiau apie tai, kaip Lietuvoje gyvena žmonės su negalia ir naudojasi „Socialinis taksi“ paslaugomis, kokios pagalbos sulaukia, bei kaip pasinaudoti šiomis paslaugomis, žiūrėkite projekto „Likimo posūkiai“ tinklalaidėje.

Primename, kad sunkiai besiverčiantys visos šalies gyventojai gali prašyti paramos į savo miesto ar rajono savivaldybės Socialinės paramos skyrių arba savos seniūniją. Daugiau informacijos – www.priimk.lt.