Smalsumas neturi amžiaus

Lietuvos keliautojai yra smalsūs nepriklausomai nuo amžiaus. Patyrę keliautojai jau spėjo aplankyti įvairius Europos miestus ir kurortus, bet ilgainiui tokios kelionės ima atrodyti panašios ir norisi naujų patirčių. O jauni žmonės daugelį Europos šalių ir bent po kelis Turkijos kurortus jau būna aplankę dar vaikystėje, keliaudami su tėvais, tad jie taip pat ieško naujų krypčių ir įspūdžių.

Zanzibaras

„Pastebėjome, kad keliautojų smalsumas neturi amžiaus: egzotinėmis kryptimis domisi ir jaunuoliai ir vyresni žmonės. Todėl sau, kaip kelionių organizatoriui, išsikėlėme tikslą pasiūlyti kryptis, kurios nustebintų net ir daug ko mačiusius keliautojus“, – sako „Itaka“ direktorius D. Milowski.

Naujiems įspūdžiams neužtenka vienkartinio sprendimo

D. Milowski pastebi, kad kaip apetitas kyla bevalgant, taip ir keliautojų smalsumas, apsilankius vienoje egzotiškoje šalyje, tik auga, ir po vienos egzotinės kelionės jau norisi planuoti kitą, pamatyti dar vieną iki šiol neaplankytą šalį ar vietą.

 2021 m. pirmasis tiesioginis transatlantinis skrydis iš Lietuvos (Vilnius-Punta Kana)

„Tuo, kas prieš kelerius metus dar buvo naujiena, šiemet jau nieko nebenustebinsi. Pavyzdžiui, kai 2019-aisiais metais pristatėme Madeiros kryptį, buvome pirmieji Lietuvoje, organizuojantys reguliarias keliones į šią Portugalijos salą kiekvieną savaitę. O dabar tai viena populiariausių Lietuvos keliautojų krypčių“, – pasakoja D. Milowski. Šis pavyzdys puikiai iliustruoja, kad egzotikai neužtenka vienkartinio sprendimo, norint patenkinti nuolatinį keliautojų egzotikos poreikį, naujas kelionių kryptis svarbu pristatyti reguliariai.

 Dominik Milowski

Šiemet į Zanzibarą be persėdimų

Iliustruodamas nuolatines pastangas pasiūlyti vis naujas kryptis, Dominik Milowski vardija „Itaka“ pastarųjų metų faktus: „Reaguodami į Lietuvos keliautojų susidomėjimą, kasmet siūlome šį tą naujo. 2019-aisiais startavo ne tik Madeiros kryptis, bet ir tiesioginiai „Itaka“ skrydžiai į Madagaskarą. 2021-aisiai Buvome pirmieji Lietuvos istorijoje vykdę tiesioginius transatlantinius skrydžius – iš Lietuvos skraidinome tiesiai į Dominikos Respubliką. O šiemet siūlome nukeliauti į daugiau nei už 7000 kilometrų esantį Zanzibarą be persėdimų.“

 Itaka komanda

Skrydis iš Vilniaus į Zanzibarą yra tiesioginis, todėl jis vyks be persėdimų, bet dėl didelio kelionės atstumo, skrydžio metu yra numatomas sustojimas kuro papildymui. Bendra kelionės trukmė – 12 valandų. Įdomu tai, kad net nuvykus 7000 kilometrų, Zanzibare yra ta pati laiko juosta kaip ir Lietuvoje, todėl nebus nei laiko juostų pakeitimo sindromo, nei laikrodžių sukiojimo.

Lietuvos keliautojams – tarptautinė kelionių organizatoriaus patirtis

Nors Lietuvoje tolimi tiesioginiai skrydžiai bei egzotiniai kraštai vis dar yra naujiena, bet dėl to, kad „Itaka Lietuva“ yra „Itaka“ grupės narė, net ir naujos kryptys yra pristatomos su užtikrinta patirtimi ir profesionaliu organizavimu bei įgyvendinimu.

Zanzibaras

„Itaka“ yra vienas didžiausių Centrinės Europos kelionių organizatorių ir veikia ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Čekijoje bei Vengrijoje. „Tarptautinė patirtis mums leidžia užtikrinti aukščiausios kokybės paslaugas Lietuvos keliautojams. Net jei skrydžiai naujomis kryptimis Lietuvos istorijoje būna organizuojami pirmą kartą, „Itaka“ komandos patirtis Lenkijoje, Čekijoje ir Vengrijoje leidžia užtikrinti sklandumą ir Lietuvos keliautojams“, – sako D. Milowski.