Įmonės vadovas Aleksandras Sukovas apžvelgia praėjusius metus ir pabrėžia, kokiam veiklos įvertinimui skiria daugiausiai dėmesio.

Pastangas įvertino keliautojai

Apklausoje dalyvavę respondentai „Tez Tour“ vertina kaip geriausiai keliones į Turkiją, Ispaniją, Graikiją organizuojantį kelionių organizatorių. Keliautojai taip pat įmonę įvardija kaip turinčią daugiausia pasiūlymų populiariomis kryptimis, geriausius „viskas įskaičiuota“ pasiūlymus ir daugiausiai paskutinės minutės pasiūlymų.

Įmonės direktorius, pabrėžia, kad įmonei itin svarbus per kelis veiklos dešimtmečius užsitarnautas keliautojų pasitikėjimas.

„Toks keliautojų įvertinimas tik patvirtina, kad mūsų pastangos yra matomos. Mums labai svarbu, kad klientai palankiai vertina mūsų įmonės siūlomus poilsinius atostogų pasiūlymus, kokybiškas paslaugas, operatyvią reakciją į visus kilusius iššūkius – tai skatina tik dar labiau tobulėti ir išsaugoti lyderystę rinkoje“, – sako A. Sukovas.

Išaugusi kelionių paklausa

Pasak A. Sukovo, 2022-ieji buvo didelių iššūkių metai visam turizmo sektoriui. Augančios kuro kainos, Rusijos pradėtas karas Ukrainoje, išaugę keliautojų srautai, aviacijos darbuotojų streikai trikdė sklandų turizmo įmonių sugrįžimą į priešpandeminį lygį.

„Atslūgus pandeminiams suvaržymams, keliautojų srautai pranoko turizmo sektoriaus galimybes aptarnauti visus norinčius keliauti. Mums kartu su ilgalaikiu skrydžių partneriu „GetJet Airlines“ pavyko ne tik atliepti šoktelėjusio keliautojų srauto poreikius, bet ir tinkamai suvaldyti procesus bei išvengti skrydžių vėlavimų. Praėję metai tarsi tikrino mūsų gebėjimą įtemptu metu neprarasti koncentracijos. Po jų tapome dar stipresni“, – kalba direktorius.

Aleksandras Sukovas

Pasak jo, praėjusiais metais taip pat teko valdyti ir drastiškai išaugusių kuro kainų įtaką kelionių kainoms.

„Dalį aviacinio kuro kainų augimo mes amortizavome savo pelno sąskaita. Įvertinus bendrą prekių kainų augimą, kelionės brango nežymiai – iki 8 proc., tad pavyko išvengti didelio kelionių kainų šuolio“, – teigia A. Sukovas.

Jis priduria, kad vidutinės kelionių kainos ūgtelėjimas praėjusiais metais siejamas ir su augančia perkamąja galia, nes keliautojai rinkosi brangesnes atostogas: keliones ilgesniam periodui bei rezervavo aukštesnės klasės viešbučius.

Turkija – populiariausia Lietuvos keliautojų kryptis

„Tez Tour“ duomenimis, populiariausia Lietuvos keliautojų poilsio kryptis 2022-aisiais išliko Turkija, po jos rikiavosi Graikijos, Bulgarijos kurortai. Šiomis kryptimis įmonė išskraidino daugiausiai turistų rinkoje.

„Turkija lyderiauja jau ne vienerius metus. Keliautojus čia žavi šilta jūra, itin didelis viešbučių pasirinkimas, nuostabus klimatas, kokybiškas aptarnavimas, o svarbiausia – konkurencingas kainos ir kokybės santykis“, – kalba A. Sukovas.

Kalbėdamas apie 2023 metus, jis taip pat nusiteikęs optimistiškai.

„Rudenį startavę išankstiniai vasaros sezono pardavimai buvo rekordiniai bei viršijo visų ankstesnių metų išankstinius pardavimus. Rezervacijų nemažėja ir pirmosiomis šių metų savaitėmis. Visa tai leidžia prognozuoti aktyvų vasaros sezoną. Populiariausia ateinančio vasaros sezono kryptimi išlieka Turkija“, – dalijasi kelionių organizatoriaus vadovas.

Įmonės „Tez Tour“ užsakymu Lietuvos gyventojų apklausą 2022 m. lapkritį atliko rinkos tyrimų bendrovė „Norstat LT“. Tyrime dalyvavo daugiau nei tūkstantis 18-65 metų gyventojų.