Universiteto atstovai sako, kad susirasti darbą – seniai nebe problema, tačiau ISM nori padėti savo studentams siekti išsipildžiusios karjeros, kuri apjungtų plačias įsidarbinimo galimybes, pasitenkinimo darbu jausmą ir aukštas pajamas. Toks aktyvus universiteto vaidmuo ir asmeninis dėmesys planuojant karjerą yra naujovė rinkoje, kuri laužo nusistovėjusią sampratą apie tai, kas yra kokybiškas išsilavinimas.

Planuojama, kad jau 2024 m. pavasario semestrą ISM studentai įsitrauks į privalomąjį karjeros planavimo kursą, kurio metu geriau pažins savo stiprybes, potencialą ir konsultuosis su kvalifikuotais karjeros specialistais. Universitetas taip pat ankstina privalomąją praktiką. Įstojusiems nuo 2023 m. praktika bus padalinta į dvi dalis ir per visą studijų laikotarpį atliekama du kartus, skirtinguose sektoriuose, kad studentai geriau pažintų darbo rinką. Iš viso studentai galės rinktis net iš 300 skirtingų praktikos vietų stipriausiose šalies įmonėse. Karjeros augimo siekiantiems vyresniųjų kursų studentams bus pasiūlytos mentorių konsultacijos. O jau šį pavasarį ISM studentai galės išbandyti specialią programėlę, kuri padės tikslingiau ieškoti darbdavių, su jais bendrauti ir ieškoti karjeros galimybių.

ISM universiteto rektorius dr. Dalius Misiūnas sako, kad keletas pastarųjų metų rodo aiškiai besikeičiančias karjeros tendencijas tarp studentų. Ne vien praktikos vietos, bet ir darbovietės imama ieškoti jau pirmuose studijų kursuose. Tačiau vien įsidarbinimo faktas dar negarantuoja sėkmingos ir išsipildžiusios karjeros. Nemažiau svarbu yra pasitenkinimo darbu jausmas, gaunamas atlygis ir galimybė panaudoti visą savo potencialą.

„Per pastaruosius trejus metus studentams siūlėme naujų būdų giliau pažinti darbo rinką. Ypač pasiteisino vizitai po verslo įmones ir karjeros renginiai, kuriuose individualiai bendraujama su darbdaviais. Ilgainiui išgryninome ir šiandien pristatome visiškai naują karjeros vystymo programą. Studentai yra atsakingi už tai, kiek įdės pastangų siekdami karjeros, tačiau mes taip pat jaučiame atsakomybę ir siekiame padėti jiems sklandžiai įsilieti į darbo rinką, geriau pažinti darbdavius, sudarome galimybes konsultuotis ir gauti karjeros mentorystės paslaugas. Norime Lietuvoje įtvirtinti požiūrį, kad universitetas skirtas ne tik perduoti žinias ir suteikti išsilavinimą, universitetas yra ir svarbus karjeros vedlys“ , – akcentuoja dr. D. Misiūnas.

Naujoji karjeros programa aprėpia ir moksleivius. Abiturientai, rezervuojantys studijų vietą sausio ir vasario mėnesiais, išankstinio priėmimo metu, bus pakviesti dalyvauti ISM karjeros dienose, įvyksiančiose šį kovą. „Moksleiviai galės naudotis specialia ISM bendruomenei sukurta karjeros programėle, kad susijungtų su jų lūkesčius ir norus labiausiai atitinkančiais darbdaviais bei su jais pabendrautų renginio metu, aptartų galimas praktikos ar darbo perspektyvas. Šia programėle naudosis ir esami ISM studentai“, – teigia ISM Partnerysčių ir karjeros centro vadovė Simona Saladinskė.

Simona Saladinskė

Tuo metu verslo atstovai pastebi, kad ISM siekis jau pirmuose studijų kursuose giliau supažindinti studentus su darbo rinka bei įvairiomis industrijomis ir specialybėmis pagelbės jaunuoliams priimti drąsesnį sprendimą būsimo darbo paieškose.

„Individualus požiūris, teikiant grįžtamąjį ryšį, paskatins studentus tobulėti kur kas greičiau, tapti konkurencingiems ir patraukliems darbo rinkoje”, – įsitikinusi Karolina Ustilo – Kačinauskė, didžiųjų duomenų įmonės „Oxylabs“ talentų atrankos vadovė.

„Oxylabs“ yra vienas iš naujosios ISM karjeros vystymo programos partnerių. Kaip ir kiti programos partneriai, įmonė studentams ne tik suteiks galimybes praktikai ir užtikrins individualų grįžtamąjį ryšį, bet ir kvies dalyvauti išskirtiniuose susitikimuose su įmonės darbuotojais bei aukščiausiojo lygio vadovais, įkūrėjais, konsultuos karjeros klausimais, dalinsis karjeros galimybėmis.

Daugiau informacijos ieškokite ČIA.