Nauja darbo diena M. Stonkui prasidėjo nuo pažinties su „Bolt Food" kurjeriu-veteranu, jau 2-us metus maistą išvežiojančiu Benu. Pasakodamas apie savo darbo kasdienybę, Benas juokiasi – laisvės daug, o ir pats darbas nėra varginantis. Na, išskyrus atvejus, kai tenka skubėti į penktą aukštą name, kuriame nėra lifto.

Išklausęs Beno patarimus naujokams, M. Stonkus nuskubėjo susipažinti su „Bolt Food" kurjerių operacijų koordinatoriumi Martynu Lajausku, kuris naujam kolegai pametėjo nelengvą iššūkį – išspręsti šiltkrepšio rebusą. „Čia yra pirmasis intelekto testas" – juokavo M. Stonkus, kuriam po ilgų strategavimų pagaliau pavyko tinkamai sudėti krepšį, kuriame keliauja maistas klientams.

Uždarbis naujo darbuotojo nenuvylė

Gavęs reikiamą įrangą bei instrukcijas, kaip naudotis programėle, naujai iškeptas maisto kurjeris kibo į darbus. Pirmasis užsakymas – pica iš Užupio, tiesa, su Martyno pagalba ir automobiliu. Bevažiuodamas pas pirmąjį klientą ir bendraudamas su „Bolt" kolega, Mantas įsitikino – jei labai nori, dirbant maisto išvežiotoju, galima gerokai pasididinti pajamas

„Kadangi kurjeriai patys planuoja savo darbo laiką, pajamas reikėtų matuoti valandomis. Jei dirbi geroje lokacijoje, turi šiek tiek patirties ir gerai pažįsti miestą, tai per valandą galima užsidirbti 10-12 eurų", – atskleidžia Martynas.

Pirmasis užsakymas pristatytas be priekaištų – pica pristatyta, klientas patenkintas. „Fainas darbas, keičiasi žmonės, aplinka, pabendrauji – ko daugiau ir norėti", – džiaugėsi M. Stonkus, tačiau pasigedo arbatpinigių. Visgi Martynas laidų vedėją greitai nuramino – nuo šiol „Bolt Food" klientai, pateikdami užsakymą, gali pasirinkti, ar nori ir kiek palikti arbatpinigių, o šie po kurio laiko atsiranda kurjerio programėlėje.

Iš Martyno išgirdęs viską, ką turi žinoti maisto kurjeris, M. Stonkus stojo ant paspirtuko ir savarankiškai ėmėsi kito užsakymo. Kurjeriaujant Mantą nustebino aplinkinių ir kitų kurjerių reakcijos matant jį su „Bolt Food" uniforma. „Manau, kad žmonės dar nepriprato manęs matyti šiame amplua, bet greitai pripras, nes man labai patinka tokia veikla", – įspūdžiais dalijosi humoristas. Vienas kitas užsakymas – ir Mantas naujoje veikloje jautėsi kaip žuvis vandenyje.

„Mantui sekėsi labai neblogai, pristatė užsakymus tiek automobiliu, tiek paspirtuku. Pamatė, ką reiškia važinėti, kai oras nėra pats šilčiausias, tačiau jis šaunuolis – pasirūpino tinkama apranga. Klientų atsiliepimai taip pat labai geri, viskas šaunu. Manau, Mantas būtų puikus „Bolt Food" kurjeris", – humoristą gyrė „Bolt" kurjerių operacijų koordinatorius Martynas.

Pats Mantas taip pat neslėpė optimizmo – ir laiką gerai praleido, ir galimybe papildyti piniginę pasinaudojo.

„Kurjerio darbas – tai ir nuotykiai, ir sportas, ir galimybė užsidirbti. Ypač jauniems žmonėms, tiems, kurie neturi daug darbo patirties. Tai gali būti tiek nuolatinė, tiek ir papildoma veikla. Jei žmogui patinka važinėtis dviračiu ar paspirtuku, kodėl to nepavertus papildomomis pajamomis? Tikiu, kad nuoširdžiai dirbant, rezultatai gali būti džiuginantys ir moraliai, ir finansiškai", – sako M. Stonkus.

Tapk „Bolt Food" kurjeriu ir gauk 40 € premiją už pirmus 40 užsakymų. Registruokis su kodu DELFITV adresu couriers.bolt.eu. Pasiūlymas galioja tik Vilniuje ir Kaune iki 2022 m. gruodžio 31 d.