Mugės simbolis – eglutė iš vilnonių kojinių ir pirštinių

„Jaučiame, kaip labai žmonėms šiandien reikia artimo, šilto bendravimo, kuris taptų atsvara buvusiai priverstinei izoliacijai ar nuolatinėms nerimą palaikančioms žinioms. Tokia šiluma gali būti perduodama ir per rankų darbo daiktus, kuriuos įsigyjame tiesiogiai iš pačių gamintojų, ypač jei su jais užmezgame nuoširdų pokalbį. Tai tampa įmanoma puoselėjant gerąsias mugių tradicijas. Jos dera ir prie šiandien aktualių tvarumo idėjų, labdaros iniciatyvų", – sako prekybos centro CUP vadovė Ona Nevinskienė.

Kalėdinės mugės epicentru ji įvardija prekybos centre esančią kalėdinę eglę iš 2023 porų rankomis megztų vilnonių kojinių ir raštuotų pirštinių – tiek pasigrožėti, tiek ir įsigyti. Tai – viena tvariausių eglučių, skirtų vilniečiams ir sostinės svečiams, tapusi šios mugės simboliu.

Pirmajame CUP aukšte mugei skirtose vietose prekiaujama maisto gaminiais. Jie papildo prekybos centre įsikūrusių kavinių ir restoranų prieššventinius meniu ar dekoracijomis, naujienomis, siurprizais kuriamą nuotaiką.


Nuo Kalėdų Senelio laiško iki senos plokštelės

Mugės bendrystės, dosnumo ir labdaros nuotaiką palaikys VšĮ „Vaiko raidos klinika" kalėdinis paštas. Klinikos savanoriai prekybos centre siūlys įsigyti originalų gaminį – Kalėdų Senelio laišką specialiame voke. Siuntėjo adresas nurodytas šio vaikų mylimo personažo gyvenamoje vietoje – Laplandijoje.

Tokius laiškus platinančios ne pelno siekiančios reabilitacijos klinikos tikslas – padėti sergantiems, neįgaliems ir nepasiturintiems vaikams. Pagalba teikiama vaikams su sutrikusia fizine, emocine raida, patyrusiems traumas ar kenčiantiems dėl kitų susirgimų, turintiems emocinių, psichologinių ar elgesio sunkumų mokykloje ar darželyje.

Asmeniškai skirtame Kalėdų Senelio laiške vaiko prašoma būti geram ir nebijoti svajoti. Laišką galima įsigyti už 10 eurų, kurie bus skirti vaikų reabilitacijai, moderniai įrangai įsigyti, specialistų tobulinimui, naujų metodų įsisavinimui, patalpoms gerinti ir kitoms vaikų labui skirtoms iniciatyvoms bei projektams. Už papildomus 3 eurus galima įsigyti ir laiško siuntimo paslaugą arba patiems įmesti laišką į savo namų pašto dėžutę. Jei namuose nebėra nė vieno, kuris tikėtų Kalėdų Seneliu, vaiko raidos klinika siūlo šį laišką nupirkti vaikų namų gyventojui. Tam, kad laiškai pasiektų tokius vaikus, pasirūpins organizacija „Niekieno vaikai".

Prekybos centras CUP prie šios labdaros akcijos prisideda, iš jos organizatorių neimdamas mokesčio už prekybos vietą.

Mugės laikotarpiu – ilgadienis knygadienis

Kasdien nuo 11 iki 20 valandos veikianti mugė tęsis iki Kalėdų, paskutinė diena – gruodžio 23-oji. Gausiausia mugės prekybos vietų įrengta penktajame CUP aukšte.

Kalėdinėje mugėje galima įsigyti įvairių vilnos ir kitokių tekstilės gaminių, įskaitant staltiesių, piniginių, papuošalų, šalikų su kašmyru, natūralios kosmetikos, o taip pat kalėdinių dekoracijų, įskaitant adventinius vainikus. Maistui skirtose prekybos vietose karaliaus pyragai, mėsos ir rūkytos žuvies gaminiai.

Tvarumo idėją palaikys prekiautojai skaitytomis knygomis ir nenaujomis muzikos įrašų plokštelėmis.

„Esame įsikūrę sostinės širdyje, kur netrūksta literatūros fanų, mėgstančių skaityti žmonių, puoselėjančių ekologiško gyvenimo ir dalijimosi ekonomikos principus. Dėl to bendradarbiaujame su „Sena.lt" prekių ženklu, kiekvieną pirmąjį mėnesio šeštadienį pas mus – knygadienis. Kalėdinės mugės laikotarpiu vyks ilgadienis knygadienis – skaitytų knygų bus galima įsigyti kasdien. Tikiuosi, kad tiek ši prekybos vieta, tiek ir visa mugė taps erdvėmis, kur susitinka žmonės, besidalijantys žmogiška šiluma ir gera nuotaika", – pasakoja prekybos centro CUP vadovė O. Nevinskienė.