ColonWell“ sveikatinimo projektas Kėdainiuose vėl pritraukė nuostabias moteris tvirtai žengti savo asmeninio sveikatingumo keliu. Jau vien išgirdus finalininkės Jūratės pasisveikinimą galima pasakyti, kad ji – tikras optimizmo spindulys. Pati kadaise negalėjusi vaikščioti, savo jėgomis pakilo iš vežimėlio, dabar kineziterapijos srityje padeda gausybei žmonių ne tik iš Lietuvos jos vidinė šviesa traukia ieškančius pagalbos žmones ir iš užsienio.

Norime paklausti, nuo ko prasidėjo jūsų sveikatingumo kelionė, Jūrate?

Ieškojau atsakymo, kodėl man vis nepavyksta įveikti savo pačios ligų. Buvau tikras ligų maišas – man viskas skaudėjo, o kur eidavau, niekur nerasdavau pagalbos. Norėdama rasti atsakymą, kodėl kūnas serga, pradėjau domėtis kūnu, judėjimu, tad neatsitiktinai pasukau į kineziterapijos sritį.

O kaip sužinojote apie „ColonWell“ projektą?

Jau seniai buvau apie jį girdėjusi, bet nesu iš tų, kurie lengvai patiki reklamomis. Mano draugė sako: ,,Eime kartu, palaikysi mane“. Tad taip ir nuėjau, palaikydama savo draugę, tačiau išgirdus, apie ką kalbama pristatyme, suklusau: mane tai labai įtraukė, požiūris į kūną, į žarnyną man pasirodė labai artimas. Taip ir prisijungiau į projektą.

Kokia buvo jūsų problema ir ar ,,ColonWell“ padėjo ją įveikti?

Mano problema labai dažnas ėjimas į tualetą. O tai nepatogi tema, tai problema, kuri lyg atskiria nuo gyvenimo. Visada turi derintis, kad tik šalia būtų tualetas... Lietuvoje yra daug žmonių, turinčių viduriavimo problemų, tad jie turi atidėti visa, ką jie suplanavę – tai labai nepatogu socialiniame gyvenime... ,,ColonWell“ produktai padėjo man normalizuoti ne tik žarnyno veiklą, bet netgi ir emocinę būklę. Pasirodo „ColonWell“ naudinga vartoti ne tik tada, kai turima vidurių užkietėjimo problemų, bet ir tada, kai „viduriai laisvi“. Susitvarkius žarnynui, aš pagaliau nebesuku galvosdėl tualeto. O kai ėmiau vartoti ,,ColonWell“, ir visas kūnas automatiškai ėmė keistis: pasikeitė kūno kvapas, oda pasidarė labai graži. Dabar jau galvoju apie tai, kaip atrodau, norisi puoštis... Supratau, kad nors sportas yra labai svarbus gerai savijautai, tačiau ne tik jis daro įtaką: dar svarbiau yra tai, ką dedame į savo vidų.

Jūratė

Kiek laiko truko projektas ir kurie pasikeitimai jums yra patys svarbiausi?

Projektas truko mėnesį laiko. Džiaugiuosi, kad ištraukiau užduotį atsisakyti cukraus ir miltinių produktų. Anksčiau buvau bandžiusi keletui dienų riboti cukrų ir miltinius patiekalus, tačiau projekto dėka pirmą kartą pabandžiau jų atsisakyti kardinaliai. Norėjau būti sąžininga tiek prieš projekto organizatorius, tiek prieš save man buvo įdomu, kaip jausiuosi. Buvo sunku, produktų be cukraus parduotuvėse yra mažai, užtrukdavau kelias valandas, kol skaitydama etiketes išsirinkdavau, ką pirkti, bet ką valgyti – tikrai yra.

Svarbiausia, kad pasikeičiau savo vidumi. ,,Iš kur pas tave tiek pozityvo atsirado?“ – klausia manęs žmonės. Yra sakoma, kad mūsų žarnynas – tai antrosios mūsų smegenys. Žarnyne yra tokie patys neuronai, kaip ir mūsų galvoje: tad jei nevirškina – esam pikti, jei alkani – nervingi, jei žarnynas nepasisavina medžiagų – išsekę. O su ,,ColonWell“ – tiek
energijos! Aš visus namų ūkio darbus pasidarau, o po to dar klausiu, ar kaimynams nereikia pagalbos!

O kaip toliau išlaikyti tokią puikią savijautą?

Kiekvieną rytą pradėti su geromis mintimis, visada su pozityvu. Pradėjus dieną optimistiškai, ir visi kiti dienos veiksmai bus šviesūs: norėsis apkabinti artimą ir panašiai. Ateina ryte vaikai ir apsikabina, o jų turiu keturis. Seniau man viską skaudėdavo, pirmos mintys būdavo tik apie tualetą, o ne vaikus apsikabinti.

Ar šio projekto metu atsirado naujų įpročių?

Taip, naujas ryto įprotis – du kiaušiniai, kepti ant vandens, užtepti alyvuogių aliejumi ir apibarstyti rabarbarų žiedais. Išsiugdžiau tokią dienos pradžią – be cukraus, be miltinių produktų, ir taip kiekvieną rytą. Rabarbarai inkstų valomoji medžiaga, o sveiki inkstai – tai energingas žmogus. Ir, žinoma, kasdienis palydovas – ,,ColonWell“ mišinys.

Ką pasakytumėte moterims, dar tik pradedančioms sveikatingumo kelionę?

Pradėti nuo mažų žingsnelių ir keisti mąstyseną. Žodžio ,,reikia“ negalima vartoti, jį reikia keisti į ,,noriu“. Noriu judėti, noriu ilsėtis, noriu valgyti tai... Vien šis žodis jau pačioje mąstysenoje viską apverčia – jeigu aš kažko noriu, kūnas visaip kitaip reaguoja, atsiranda giluminis atsakomybės už save jausmas, noras kažką keisti pačiai dėl savęs, o ne dėl to, kad ,,reikia“.

Kai mūsų žarnyne viskas yra gerai, visas gyvenimas natūraliai keičiasi tik į gerą. Norisi gyventi, tiesiog skristi! O kai švyti iš vidaus, atrodo, visi tave pastebi ir myli.

Dėkojame Jūratei už tokį motyvuojantį, šviesos sklidiną pasidalijimą ir šiltą pokalbį. Linkime jums nenustoti spinduliuoti savo šviesą, o savo ryžtu ir pozityvu įkvėpti kitus.

Jūratėsistorija yra gyvas pavyzdys, kaip, susitvarkius žarnyną, žmogus ima švytėti iš vidaus, o dalyvavimas sveikatingumo projekte nepalaužiamai sustiprina ryžtą bei atsakomybės už savo gyvenimo būdą jausmą. Jei ir Jums stinga ryžto keisti kasdienius įpročius, dalyvaukite sveikatinimo projektuose, kurie organizuojami įvairiuose Lietuvos miestose ar pasisemkite motyvacijos iš kitų „ColonWell“ vartotojų „Facebook‘o“ paskyroje ar interneto svetainėje www.colonwell.lt