Pasiteisino prieš 13 metų priimtas sprendimas

„Allianz Lietuva“ gyvybės draudimas UAB Vyriausioji finansų konsultantė Gailutė Šiškienė sutiko pasidalinti jaunos klientės, išgirdusios krūties vėžio diagnozę istorija.

Vos 40 metų sulaukusi klientė, jauna, aktyvi moteris, tokia, kurios visur pilna, besidžiaugianti gyvenimu, nuėjusi profilaktiškai pasitikrinti krūtis, susidūrė su skaudžia realybe. Patikros metu buvo rasti įtartini dariniai dešinėje krūtyje. Atlikus detalesnius tyrimus, moteriai buvo diagnozuotas piktybinis navikas. Klientei buvo atlikta operacija ir paskirta chemoterapija.

„Išgirdusi vėžio diagnozę, klientė išsyk man paskambino, jaučiau jos nerimą. Moteris klausė, kokias draudimo apsaugas turi, ar tai, ką turi, pagelbės sunkiu momentu. Laimė, galėjau ją nuraminti, jog Allianz Lietuva kritinių ligų draudimu ji pasirūpino dar prieš trylika metų ir šį kartą jis puikiai pagelbės tokioje sunkioje situacijoje. Kadangi liga jau pažengusios stadijos, dar nemažai laiko teks skirti gydymui, gerti vaistus, maisto papildus – tai kainuoja. Negana to, dėl krūties vėžio klientei medikai žadėjo pašalinti krūtis, kad būtų pažabota liga. Žinoma, ligonių kasos kompensuoja implantus, tačiau klientė džiaugiasi, jog gavusi Allianz išmoką už kritines ligas galės sau leisti naujesnės kartos, geresnius krūtų implantus, nei siūlomi valstybės lėšomis“, - pasakoja G. Šiškienė.

Vyriausioji finansų konsultantė teigia, jog draudimo išmoka už kritines ligas tuo ir svarbi – ji įgalina sergantį žmogų rinktis geresnius vaistus, pažangesnius gydymosi ar reabilitacijos metodus. O galiausiai – nesukti galvos, ar yra pinigų sveikatai. Klientė turi tam pakankamą finansinį rezervą, mat Allianz Lietuva jai išmokėjo daugiau nei 14 tūkst. eurų išmoką.

Allianz Lietuva kviečia gyventi užtikrintai

G. Šiškienė pasakoja, jog prieš sudarant gyvybės draudimo sutartį su klientu ilgai kalbasi, aiškinasi žmogaus poreikius, prioritetus.

Vyriausioji finansų konsultantė visuomet klausia, kas žmogui aktualiau – taupyti, ar apsidrausti, tarkime, nuo kritinių ligų, nelaimingų nutikimų.

„Kartais žmogus yra užtikrintas savo finansine situacija tą dieną, kartais jau turi pasirinkęs taupymo ar investavimo įrankius, o draudimo saugiklius – pamiršęs. Kartais apie juos susimąsto tik po to, kai nutinka kokia nelaimė artimoje aplinkoje. O prakalbus apie rimtas, sunkias ligas, sakosi nenorįs leisti santaupų ligos gydymui. Juk mieliau taupyti svajonėms, ne problemoms. Štai dėl to Allianz Lietuva kritinių ligų apsauga gali ženkliai palengvinti gyvenimą užklupus sunkiai ligai. Turiu šimtus klientų, o su išmokomis dėl onkologinių ligų tenka susidurti bent kelis kartus per metus“, - tvirtina G. Šiškienė.

Pasak finansų konsultantės, kiekvienam svarbu savęs paklausti, kokia išmokos suma jiems labiau pagelbėtų ištikus, tarkime, onkologinei ligai.

„Kartais būtent šis klausimas priverčia susimąstyti apie kritinių ligų draudimo apsaugą ir laiku priimtas sprendimas kritiniu momentu tampa svaria finansine atrama. Tuomet ir aš, žinodama, jog dėl žmogaus ateities užtikrinimo pagelbėjau, kiek tik galėdama, ramiau miegu naktį, tiek ir mano klientas – bent jau finansinę pagalvę pasiruošęs“, - akcentuoja G. Šiškienė.

Lietuvos banko duomenimis Allianz Lietuva per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01 – 2022-12-31). Vien 2022 metais gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo 5,4 mln. eurų.

Išmokos Allianz Lietuva gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų (Allianz Lietuva 2022-12-31).

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją