Dalindamasis eksperto žvilgsniu į šį intriguojantį filtrinį kavinuką, Vero Cafe technologas Mantas Gelūnas atskleidžia gurmaniškas japoniško kavos ruošimo pamokas ir ragina net ir karantino sąlygomis pasilepinti naujais įspūdžiais.


Hario V60 kavos ritualo paruošimo būdas

Pradžioje indą, kuriame bus ruošiama kava, pastatome ant svarstyklių. Ant viršaus padedame Hario įrenginį ir įklojame filtrą, kurį nupilame vandeniu, kad neutralizuotume popieriaus skonį.

Tuomet įberiame vidutinio rupumo kavos, kurią taip pat suvilgome neverdančiu (iki 95 C) vandeniu. Suskaičiuojame iki trisdešimties ir lėtais, sukamaisiais judesiais, judėdami link centro, per kelis kartus, supilame likusį vandenį.

Maždaug 12 gramų kavos turėtų tekti 200 mililitrų vandens, o plikimo trukmė - idealiai dvi su puse, iki trijų su puse minučių. Jei užtrukome ilgiau, kava buvo nepakankamai rūpi, tad kitą kartą malsime stambiau.

Pustrečios minutės ir nepriekaištingai vaisiško skonio kava, paruošta lyg kavinėje Tokijo centre, jau garuoja Jūsų puodelyje.

Japoniško dizaino paslaptis - paprastume

Šis stebėtinai paprastas prietaisas, šiek tiek primenantis kiek labiau žinomą Chemex, vietoje glotnaus paviršiaus turi griovelius ir naudojamas plonesnis filtras. Tam, kad kava filtru bėgtų ilgiau ir lėčiau, ją malame smulkiau leisdami aliejams atsiskleisti palaipsniui, susiliejant į harmoningą skonio bei aromato kompoziciją.

Esminis kavinuko privalumas - tai sienelėmis serpantinu besivejantys grioveliai, kurių dėka proceso metu įrenginyje cirkuliuojantis oras padaro kavą tobulai vaisiška.

Priešistorė sujungianti chemiją, dizainą ir stiklo meną

Šio kavinuko istorija prasideda lygiai prieš šimtą metų, 1921-aisiais metais Tokijuje atsidarius laboratorinių indų gamintojui, vėliau tapusiu Hario. Amžiaus viduryje, kompanija sukūrė originalią, karščiui atsparią HARIO stiklo formulę. Ji ir įkvėpė pirmąjį V60 prototipą, sukurtą aštuonesdešimtaisiais - pasinaudojant stiklo testavimo laboratorijoje rastais piltuvėliu ir filtriniu popieriumi.

V60, taip pavadintas dėl “V” formos ir 60 laipsnių kampo, iš prototipo tarptautiniu produktu tapo palyginti neseniai - 2004-ais metais Hario inžinieriams pridėjus vidinius griovelius.

Norėdami sužinoti daugiau, rasti profesionalias technologų konsultacijas, ar patyrinėti gausų kokybiškos kavos pasirinkimą, apsilankykite mūsų internetinėje svetainėje verocafe.lt.

Skanaus žiūrėjimo ir iki naujų kaviškų susitikimų!

Užsakymo nr.: PT_86742351