Savo sukurtais receptais dalijasi „Selfish Bistro Kaunas“ virtuvės šefas Marius Gorodeckis. Jis savo karjerą pradėjo nuo Pietų Prancūzijoje įsikūrusių kurortų restoranėlių. Juose jam teko dirbti su gerai žinomu Prancūzijos šefu Alain Llorca, pelniusiu „Michelin“ žvaigždę. Marius yra gerai susipažinęs su Viduržemio regiono virtuvės modernia interpretacija, o minėtas virtuvės šefas suformavo jo supratimą apie maisto gamybą, skonių derinius, kokybiškų produktų svarbą patiekaluose. „Alain Llorca išmokė mane, kaip ingredientų nesugadinti, neužgožti perkraunant nereikalingais prieskoniais“, - sakė virtuvės šefas.
Paklaustas, kaip Prancūzijos virtuvės virtuozas pasuko į keramikinių grilių pasaulį, Marius prisipažino, kad į gaminimą ant griliaus jis tiesiog pasinėrė dar 2016 m. „Nuo to laiko prasidėjo papildomas darbas su griliais šiltuoju sezono metu, privačiuose renginiuose, šeimos šventėse, gaminimo ant griliaus mokymai, teisėjavimas „bbq“ čempionatuose nuo 2017 metų ir eksperimentavimas, tobulinant receptus ir gamybos būdus“, - patirtimi dalijosi M. Gorodeckis.
Jis paruošė porą išskirtinių lengvai paruošiamų griliaus patiekalų, kuriais galėsite paįvairinti savo šio rudens meniu. Marius ne atsitikrinai pasirinko juos gaminti „TUNABONE“ Kamado kepsninėje, nes joje galima reguliuoti oro srautą ir kaitrą, tad ja patogu naudotis ne tik profesionalui, bet ir pradedančiam grilintojui.
Tuno kepsnys su grilintomis smidrų ir pomidorų salotomis
Patiekalui reikės:
• Tunas 200 g
• Smidrai 120 g
• Vyšniniai pomidorai 80 g
• Šviežias čiobrelis 2 g
• Česnakas 2 g
• Saldesnis balzaminio vyno actas 10 g
• Alyvuogių aliejus: 10 g – tunui, 10 g – smidrams, 30 g - salotų padažui
• Levandų druska 2 g
• Rudas cukrus 2 g
• Grūsti juodi pipirai 2 g
Pasiruošimas:
Užkurkite keramikinę „TUNABONE“ kepsninę ir įkaitinkite ją iki 180-190 laipsnių karščio. Kol grilius pasieks reikiamą temperatūrą, iš šaldytuvo išsiimkite bei apie 10 min. kambario temperatūroje palaikykite žuvį ir pasiruoškite daržoves. Smidrus nuvalykite naudodamiesi skustuku, reikia pasidėjus smidrą ant lentelės skusti jo žievelę, vis pasukant. Pomidorus nusiplaukite ir nusausinkite. Čiobrelį nuskabykite, o česnaką smulkiai sukapokite peiliu. Į dubenį dėkite kapotą česnaką, skabytus čiobrelius, įberkite druskos, pipirų, rudojo cukraus. Sudėkite į tą patį dubenį nuplautus pomidorus, užpilkite balzaminio vyno actu, alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti 5 minutes. Smidrus pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Tuną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
Gamybos eiga:
Prieš uždėdami žuvį ant grotelių, patepkite ją iš abiejų pusių nedideliu kiekiu aliejaus. Ant įkaitusių „TUNABONE“ keramikinio griliaus grotelių dėkite kepti tuną, pagrotuodami (pasukdami 90 laipsnių kampu) kepkite apie 2-3 minutes. Apsukite tik vieną kartą, po maždaug 1 ar 1,5 minutės, tą patį darykite ir su kita puse.
Kol kepsite tuną, nepamirškite smidrų ir pomidorų, juos taip pat kepkite apie 4-5 minutes, pavartydami.
Iškepus tunui ir daržovėms, viską sudėkite ant medinės lentelės. Du trečdalius smidrų pakapokite peiliu maždaug 3 cm ilgio įstrižais gabalėliais. Smidrus ir pomidorus dėkite į dubenėlį, kuriame marinavome daržoves (pastaba: smidrų viršutines dalis palikite ant lentelės). Dubenyje gerai išmaišykite daržoves ir sudėkite jas į lėkštės vidurinę dalį link lėkštės krašto. Ant viršaus padėliokite smidrų viršūnes.
Tuną pjaukite per pusę įstrižai, dėkite į lėkštės centrą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šviežiai skabytais čiobreliais. Skanaukite!
Jautienos nugarinės kepsnys su grilintomis bulvytėmis ir kukurūzų burbuolėmis
Patiekalui reikės:
• Brandintos jautienos nugarinė 200 g
• Sviestas 20 g
• Šviežias rozmarinas 10 g
• Levandų druska 3 g
• Grūsti juodi pipirai 2 g
• Alyvuogių aliejus 20 g
• Virtos „baby“ bulvytės 100 g
• Virtos kukurūzų burbuolės 100 g
• „Portabello“ grybas 1 vnt. apie 80 g
Pasiruošimas:
Užsikurkite keramikinę „TUNABONE“ kepsninę ir įkaitinkite ją iki 180-190 laipsnių karščio. Jautieną pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, skabytu rozmarinu. „Portabello“ grybą nusilupkite, galite naudoti peilį arba nuvalyti jį pirštais. Bulvytes pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Apverskite grybą ir iš vidinės pusės suimkite dviem pirštais žievelės kraštą, lupkite ir sukite ratu, kol nulupsite visą grybą. Nuluptą „Portabello“ grybą gerai pašlakstykite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių.
Gaminimo eiga:
Ant įkaitusių griliaus grotelių dėkite kepti jautieną, pagrotuodami (pasukdami 90 laipsnių kampu), kepkite apie 3-4 minutes (apsukite tik vieną kartą, po maždaug 1,5 ar 2 minučių), tą patį darykite ir su kita puse.
Pradėjus kepti jautieną, nepamirškite ant griliaus uždėti „Portabello“ grybo, „baby“ bulvyčių ir kukurūzų burbuolių, nuolatos pavartydami kepkite apie 8 minutes.
„Portabello“ grybui pakepus 5 minutes, uždėkite 5 g sviesto ir leiskite jam ištirpti.
Į dubenėlį sudėkite sviestą, pabarstykite šiek tiek druskos, grūstų pipirų, skabyto rozmarino.
Iškeptą jautieną palikite pastovėti keletą minučių susukę į kepimo foliją.
Kol jautiena „ilsisi“, pjaukite burbuolę į keturias dalis, dėkite į dubenėlį su sviestu, kartu su „baby“ bulvytėmis ir gerai išmaišykite vartydami dubenėlį, leiskite sviestui ištirpti.
Į lėkštės centrą dėkite keptas burbuoles ir bulvytes, po to į lėkštę dėkite „Portabello“ grybą.

Iš folijos išimkite jautieną, dėkite į lėkštę su daržovėmis ir pabarstykite ją levandų druska, šviežiai grūstais pipirais, skabytais rozmarinais. Skanaus.
Baigęs gaminti patiekalus virtuvės šefas Marius Gorodeckis sakė, kad labiausiai grilintojus varginantis darbas – kepsninės valymas ir paruošimas kitam kepimui. Tiesa, Marius paminėjo, kad „TUNABONE Kamado Pro“ kepsninėje integruota pelenų surinkimo sistema, todėl nereikia valyti jų po kiekvieno kepimo. Tereikia išimti iš kepsninės specialų stalčių ir pelenus iškratyti.
Užsakymo nr.: PT_88157125
Nacionalinio švietimo NVO tinklo renginyje – dėmesys švietimo paslaugų perdavimui savivaldybėse
Sausio 26 dieną, ketvirtadienį vyks Nacionalinis švietimo NVO tinklo, vienijančio nevyriausybines...
„Viaplay“ kino naujienose – ilgai laukta fantastinė drama ir kalėdinės istorijos
Gruodžio mėnesį srautinės transliacijos platformos „Viaplay“ žiūrovai gali rasti ilgai...
Stovyklą Palangoje vadina „pensininkų rojumi“: pabuvę čia senjorai nori vėl grįžti
Pailgėjus žmogaus gyvenimo trukmei, atsiranda vis daugiau sąmoningų senjorų, kurie nori gyventi...
Naujienos pasiilgusiems įtampos ir aštrių pojūčių – dokumentikos apie kokaino platintojus ir mįslingą moters dingimą
Srautinės transliacijos platformos „ Viaplay “ žiūrovams spalio mėnesis išsiskirs kino...
Kino naujienose – dramos apie Borisą Džonsoną, kovą prieš nelygybę ir vieną garsiausių Danijos autorių
Srautinės transliacijos platformos „ViaPlay“ vartotojai rugsėjo mėnesį galės išvysti...
Top naujienos
Benkunskas įvardijo, nuo kurių Vilniaus gatvių pradės taisyti klaidas (11)
Dešimt metų Vilniaus vicemeru dirbęs 38–erių Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių...
Deklaruotas didesnis dujų suvartojimas neatsipirko: grąžinta mažesnė permoka tiekėjas turi patarimą (1)
Noras patogiau apmokėti komunalines paslaugas gali kartais atsigręžti prieš patį vartotoją....
Skardžius nusprendė trauktis iš LSDP (2)
Parlamentaras Artūras Skardžius ketvirtadienio vakarą išplatino pranešimą, kuriame paskelbė,...
Įtampa Kėdainių ligoninėje prasiveržė ugnikalniu: kaltina vieną medikę (6)
Pranešdama apie ligoninėje pastebėtą esą nederamą Fizinės reabilitacijos skyriaus vedėjos...
Druskininkų masažo žvaigždė Vaclovas: masažas užlipus vienam ant kito – romantiška, bet dėl vieno judesio gali baigtis labai blogai (1)
Druskininkų kurortas nuo seno žinomas savo gamtos grožiu, švaria aplinka, mineraliniais...
Karas Ukrainoje. Ukraina pripažino per klaidą paskelbusi apie Rusijos kariuomenės pasitraukimą iš miesto Chersono srityje (2)
Rusijos kariuomenė gerokai sulėtino savo puolimą prie Bachmuto ir sutelkė pastangas į manevrus...
Nemaloni patirtis parduotuvėje iškėlė skaitytojai klausimą: kiek taip žmonių apgaunama visos Lietuvos mastu? (12)
Savanorių prospekto „ Lidl ” parduotuvėje apsilankiusi kaunietė liko nemaloniai nustebinta....
Erotiniai žaidimai, kuriais galima paįvairinti savo seksualinį gyvenimą: įvardijo populiariausią daugelio fantaziją
„Sąmoningose dominavimo ir nuolankumo praktikose svarbiausia yra nustatyti ribas bei jų paisyti,...
Vytautas su šunų pagalba ieško dingusių asmenų ir skenduolių: papasakojo įsimintiniausias paieškas ir koks momentas – skaudžiausias
Tai itin baisus scenarijus, tačiau retkarčiais kai kuriems žmonėms jis tampa realybe – dingo...
Kosminio dėjimo per Gudaitį išbudinta „Barcelona“ įvykdė pirmą sezono tikslą
Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „ Barcelona “ (19/10) jau devintą kartą iš eilės pranoko...