Jau ganėtinai ilgai gyvename pasaulyje, kuriame nešiojamųjų kompiuterių ekranai ir kompiuterių monitoriai yra prastesnės kokybės nei išmaniųjų telefonų ekranai. Jie ne tokie ryškūs, ne tokie kontrastingi – apskritai skirtumas matomas plika akimi. Tačiau šie laikai pamažu tampa praeitimi. Pavyzdžiui, „Asus“ tikslingai keičia nešiojamuosius kompiuterius į ryškias OLED plokštes. Taigi jausmas dirbant – jau visiškai kitoks.

Neatsitiktinai pagrindinė „Zenbook 14X“ savybė, įamžinta modelio pavadinime, yra būtent „OLED“. Galite rinktis iš 2800 ir 4000 raiškos ir 90 Hz atnaujinimo dažnių modelių. Kad ir ką pasirinksite, tai bus vienas geriausių ekranų rinkoje. Jis rodys sodrų vaizdą, giliausią juodą spalvą ir didžiausią kontrastą. Toks ekranas idealus ne tik filmams ar televizijos laidoms žiūrėti, bet ir gana profesionaliam darbui su vaizdais ir vaizdo įrašais. Beje, šis nešiojamasis kompiuteris yra sertifikuotas „Pantone“ – taip garantuojama, kad ekranas tiksliai atkuria spalvas.

ASUS

„Zenbook 14X OLED“ ekranas yra jutiklinis – jame galima ranka rašyti įrašus arba piešti skaitmeniniu pieštuku. Be to, nešiojamąjį kompiuterį galima atidaryti 180 laipsnių kampu ir paversti patogia planšete, kai reikia dirbti drauge su kitais ar rodyti pristatymą.

Iš išorės šis nešiojamasis kompiuteris neabejotinai atpažįstamas kaip „Zenbook“ serijos dalis. Korpusas pagamintas iš aliuminio, viršutinis dangtelis išsiskiria serijai būdingu apskritu šlifavimu. Tai gana griežta, elegantiška darbo priemonė, kuri tiks tiek ant darbo stalo biure, tiek moksleivio ar studento kambaryje.

„Zenbook 14X OLED“ neturi tikslo sumušti kompaktiškumo rekordus: jis yra šiek tiek sunkesnis ir storesnis nei kai kurie itin kompaktiški tos pačios „Asus“ serijos modeliai. Todėl galima per daug netaupyti baterijai ir sąsajoms. Tačiau nei svoris (1,4 kg), nei storis (16 mm) nekelia abejonių. Tai tikrąja prasme nešiojamasis įrenginys, padėsiantis jums būti mobilesniems.

ASUS

Kas viduje?

„Asus ZenBook 14X“ galima įsigyti kelių modifikacijų. Visais atvejais nešiojamajame kompiuteryje yra 11-osios kartos „Intel“ procesorius su integruota „Iris Xe“ grafikos plokšte. To visiškai pakanka daugeliui užduočių, su kuriomis paprastai susiduria „ultrabukai“. Bus labai patogu dirbti su vaizdo įrašais, didžiulėmis skaičiuoklėmis ar daugybe naršyklės kortelių. Tiesa, nepavyks pažaisti šiuolaikiškiausių žaidimų.

Tie, kurie ieško bekompromisio daugiafunkcio darbo galimybių, gali įsigyti versiją su 16 GB greita operatyviąja atmintimi. Daugumą užduočių galima atlikti naudojant kuklesnę 8 GB konfigūraciją. Galiausiai kaupiklių vaidmenį atlieka 512 GB arba 1 TB SSD diskai.

Dar kai kas

Didelis sąsajų pasirinkimas. Nepaisant mažo dydžio, „ZenBook 14X OLED“ turi viską, ko reikia patogiam darbui. Nešiojamajame kompiuteryje yra du USB 3.2 C tipo 2 kartos prievadai (visi tinkami jungti prie elektros tinklo), vienas USB A tipo prievadas, HDMI prievadas išoriniams monitoriams prijungti ir kortelių skaitytuvas. Be to, yra mini lizdo ir RJ45 jungties adapteriai.

ASUS

Patogu dirbti. Klaviatūra užima beveik visą darbinį paviršių, t. y. visi klavišai yra viso dydžio. Tai patogu, jei daug dirbate su tekstu. Į įjungimo mygtuką integruotas biometrinis jutiklis. Jutiklinis pultas į lietimą reaguoja akimirksniu ir puikiai apsaugo nuo atsitiktinio suveikimo. Be to, jį vienu judesiu galima paversti skaitmeninių mygtukų bloku. Tai didelė pagalba, jei tenka dažnai atlikti skaičiavimus.

Tikrasis mobilumas. Ryškus ekranas ir galingas procesorius – tai derinys, kuris gali išeikvoti bateriją per kelias valandas. Tačiau „ZenBook 14X OLED“ tokio trūkumo neturi. Gamintojas žada, kad 63 Wh baterija įkrovą išlaikys visą darbo dieną. Nepriklausomi testai tai patvirtina: jei pamiršite kroviklį namuose, subalansuoto energijos vartojimo režimu „ZenBook 14X OLED“ veikia nuo aštuonių iki dešimties valandų.

Itin patikimas. Kaip ir daugelis kitų „Asus“ įrenginių, šis nešiojamasis kompiuteris yra išbandytas pagal JAV karinį standartą MIL-STD-810H. Jis bandomas aukštoje (+30 laipsnių) ir žemoje (–25 laipsnių) temperatūroje, atliekant kritimo, vibracijos, drėgmės ir slėgio kritimų bandymus.

Užsakymo nr.: PT_89113897