Atsargiausi turi būti sergantys cukriniu diabetu

Specialistai sako, kad į šią bėdą žmonės dar nėra linkę kreipti daug dėmesio. Visgi, medikai perspėja, kad toks aplaidumas rizikingas, todėl tie, kurių kulnai suskilinėję, turėtų suprasti gresiančius pavojus. „Ši problema gali iškilti tiek vyrams, tiek moterims. Ir tai nėra tik negražu ar nepatogu. Tokius kulnus pradeda skaudėti, be to, jie gali būti vartai infekcijai“, – sako „Linus Medical“ specialistė Roma Uždanavičienė.

Negana to, nesirūpinimas suragėjusiais kulnais gali turėti ir dar skaudesnių pasekmių. Tai ypač pavojinga žmonėms, kurie serga cukriniu diabetu. Išsivysčius šiai ligai, sumažėja arba visai išnyksta jautrumas temperatūros pokyčiams ir skausmui. „Esant diabetinei neuropatijai, pėdos linkusios išsausėti. Esant pėdų odos suragėjimui ir išsausėjimui, 14 kartų padidėja rizika išsivystyti diabetinės pėdos opai“, – tvirtina R. Uždanavičienė.

Klinikinis atvejis: vaizdas prieš ir po 4 minučių

Savavališkas rūpinimasis kulnais – pavojingas

Medikai sako, kad nesuprasdami pavojaus žmonės gali klysti ne tik dėl nesirūpinimo kulnais, bet ir neteisingo rūpinimosi jais. Esą bandydami sau padėti, rizikuoja tik dar labiau pakenkti. „Žmonės dažnai taiko savavališkus metodus – grubiai gramdo, naudoja įvairius savavališkai pasirinktus tepalus ar mirkalus. Tai pažeidžia kulnų ir padų odą, sudirgina ir gali sukelti uždegimus“, – aiškina „Linus Medical“ specialistė.

Nors suskilinėję kulnai gali sukelti labai skaudžias pasekmes, įveikti šią problemą nėra sudėtinga. Svarbiausia, tinkamai parenkami odos drėkikliai. Ypač efektyvūs yra tie, kurių sudėtyje yra šlapalo. „Šlapalas veikia kaip natūralus drėkiklis. Jis sulaiko vandenį raginiame sluoksnyje ir pašalina negyvybingas odos ląsteles“, – pasakoja R. Uždanavičienė. Viena iš tokių priemonių, kuri gali padėti užmiršti diskomfortą ir skausmą – „Dermatonics Once“ kulnų balzamas, savo sudėtyje turintis 25 proc. šlapalo. Tokį preparatą užtenka naudoti kartą į dieną, o jau po pirmos paros suragėję kulnai ims keistis į gerąją pusę. Tyrimai rodo, kad jau po 8 dienų šio balzamo naudojimas normalizuoja padų ir kulnų būklę.

Klinikinis atvelis: vaizdas prieš ir po 7 dienų

Rūpintis pėdų oda reikia ištisus metus

Pasak specialistų, svarbu, kad žmonės kulnus bei pėdas prižiūrėtų ir kitais būdais – plautų šiltu vandeniu, rinktųsi tinkamą avalynę ir apskritai saugotų nuo pažeidimų. Tokios prevencinės priemonės leis mėgautis atėjusia vasara: karštą dieną bus galima leisti basomis nebijant užsikrėsti įvairiomis infekcijomis ir nesigėdijant dėl pėdų odos būklės ar išvaizdos.

Medikai įspėja, kad rūpintis savo pėdomis reikia ne tik tuomet, kai ateina geri orai. Žiemą išsausėti odai kyla dar didesnis pavojus, mat ji dažnai šunta storuose batuose ir kojinėse. Tad, norint turėti gražias pėdas ir išvengti problemų ateityje, rūpintis pėdų oda reikia visus metus.

Kulnų balzamo pakuotė

Produktą galima įsigyti: Gintarinė ir Norfos vaistinėse.

Dermatonis Once Kulnų balzamo kaina – 6,59 Eur

Užsakymo nr.: PT_78092163