Kad aiškiau pamatytumėte tai, apie ką rašau ir kad įsitikintumėte, jog tai yra tiesa, parodysiu 3 butų Lietuvoje interjerus, kuriuose buvo sukurtos trys visiškai skirtingos nuotaikos aksesuarų ir tekstilės pagalba. Nuotraukose prieš, visus juo vienija tai, jog kažko trūksta, nepakankamai jauku, neišpildyta iki galo. Tiesa, taip? Na, o pasitelkiant įvairius interjero aksesuarus, tekstilės gaminius, augalus bei meno kūrinius, interjerai tapo gyvenami ir jaukūs.

Butas Nr.1

Butas atrodo šviesiai ir lengvai, tačiau trūksta išbaigtumo. Į pagalbą atskubėję mėlynų atspalvių daiktai ir tekstilė, papildyta žaliais tonais suteikė gaivumo pojūtį. Beje, ar atkreipėte dėmesį į užuolaidas? Iš pradžių tai buvo pilkos dieninės užuolaidos, o pridėjus naktines - sodriai mėlynas, kambarys įgavo "svorio" ir prabangos.

Pirmas kambarys
Pirmas kambarys

Taip pat matome populiarėjantį "kilimas ant kilimo" principą, kuris atrodo itin žaismingai. Nepamirškite valgomojo stalo! Dailiai sudėlioti indai kuria estetiką ir paprasti pietūs tampa ypatingesniais. Na, o augalai tokiame mėlynai žaliame interjere yra tiesiog būtini!

Pirmas kambarys
Pirmas kambarys
Pirmas kambarys
Pirmas kambarys
Butas Nr.2

Jau prieš aksesuarus, aiškiai matome, jog interjeras yra ryškesnis, su mėlynos spalvos baldais. Taip pat pat gausu medžio, todėl su aksesuarais nereikia persistengti. Geriausia palikti tas pačias spalvas ir neįvesti naujos spalvos, kaip ir buvo padaryta šiame interjere.

Antras kambarys
Antras kambarys

Matome dar vieną pavyzdį, kuomet naktinių užuolaidų atsiradimas kaip mat pakeitė kambario įvaizdį. Jeigu nesinori apriboti erdvės, tamsių užuolaidų galite atsisakyti. Tuo tarpu, šviesios, lengvos užuolaidos neapribos jūsų žvilgsnio ir erdvė atrodys šiek tiek didesnė. Nepamirškite dekoratyvinių pagalvėlių, kuriomis itin paprasta keisti interjerą.

Antras kambarys
Antras kambarys
Butas nr.3

Interjeras - kaip baltas popieriaus lapas, ant kurio galima daryti, ką tik nori. Jis be galo universalus, todėl čia būtų tikę bet kokios spalvos aksesuarai. Šiuo atveju, pasirinkta ryški ir ugninga raudona spalva, kurią dabar dauguma užmiršę. Pastaroji geriausiai dera su juoda, balta ir pilka spalvomis.

Trečias kambarys
Trečias kambarys

Vietoje žemos banketės atsiradęs raudonas sėdmaišis įnešė šiek tiek žaismingumo ir interjeras prarado dalį griežtumo. Na, o labiausiai interjerą užbaigiantis elementas, bent jau man, yra ryškus paveikslas. Tobulo dydžio ir turinio. Pasirinkus abstrakciją, ją kur kas lengviau įkomponuoti į interjerą nei peizažą ar natiurmortą.

Trečias kambarys
Trečias kambarys
Trečias kambarys
Trečias kambarys
Trečias kambarys
Trečias kambarys

Šiomis nuotraukomis taip pat noriu pastebėti vieną dalyką. Dažnai bijoma, kad jeigu samdysite interjero dizainerį, jūsų namai bus "ne jūsų", tačiau pasitarus ir susiprojektavus pagrindinius baldus ir erdves, asmeniškumo visada galite įnešti mažomis detalėmis. Su aksesuarais sugadinti interjerą yra kur kas sudėtingiau nei su neteisingai suplanuotomis erdvėmis.

Rinkitės aksesuarus pagal savo skonį, pagal tai, ko norite jūs. Įneškite autentiškumo ir savęs. Manau, kad būtent šis etapas, kuomet interjerą tereikia užpildyti trūkstamomis mažomis detalėmis yra pats įdomiausias daugumai žmonių. Ir nuostabu yra tai, jog pakeitus kelias smulkmenas (pvz. pagalvėlės ar indus), galite pakeisti interjero nuotaiką bei prisitaikyti prie interjero tendencijų ir netgi švenčių.

Užsakymo nr.: PT_77333821