Pasaulinė ir Baltijos šalių robotų siurblių rinka

Šių metų birželio mėn. www.grandviewresearch.com paskelbto tyrimo duomenimis, pasaulinė robotų dulkių siurblių rinkos vertė 2019 m. siekė 2,56 milijardus JAV dolerių. Tikimasi, kad nuo 2020 m. iki 2027 m. ši rinka paaugs po 17,7 % kasmet. Dulkių siurblių robotų poreikį daugiausia lemia besikeičiantis žmonių gyvenimo būdas bei didėjančios pajamos. Vis daugiau suaugusiųjų susiduria su laiko stygiumi įprastiems buities darbams atlikti ir yra linkę įsigyti dulkių siurblius, galinčius išvalyti teritoriją be žmogaus įsikišimo.

Vienos iš didžiausių Baltijos šalyse veikiančių didmeninės prekybos bendrovių „ACC Distribution“ specialistų teigimu, „ECOVACS“ dulkių siurblių robotų rinka Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje smarkiai išaugo lyginant 2019 m. tris ketvirčius su 2020 m. trimis ketvirčiais. Bendrai vertinant visas Baltijos šalis, robotų siurblių rinka paaugo 2 kartus, o „ECOVACS“ siurblių pardavimai ūgtelėjo net 4 kartus. Lietuvoje „ECOVACS“ robotų siurblių pardavimai minėtu laikotarpiu išaugo 10 kartų, Latvijoje – augimas buvo nežymus, o štai Estijoje ūgtelėjo net 11 kartų. Anot prekybos ekspertų, daugiausiai įtakos šiam pokyčiui turėjo atnaujintas ir technologiškai patobulintas „ECOVACS“ siurblių asortimentas bei didesnis dėmesys kiekvieno kliento poreikiams.

DEEBOT OZMO T8 AIVI – siurblys robotas, turintis dirbtinį intelektą

Kiekvienai šeimai po robotą

„ECOVACS“ specializuojasi išmaniųjų namų sprendimų kūrimo srityje ir tai daro jau daugiau nei 20 metų. Dar gerokai prieš tai, kai „Išmanių namų“ koncepcija tapo madinga, ši organizacija jau buvo pažangių namų robotikos naujovių priešakyje. Bendrovės specialistai nuolatos ieškojo būdų, kaip robotai galėtų palengvinti kiekvieno žmogaus buitį. Jie visą tą laiką buvo užsibrėžę tikslą – kiekvienai šeimai po robotą ir ši idėja juos vedė į priekį daugiau nei du dešimtmečius.

Šie metai bendrovei tapo išskirtiniais, dėl įrenginiuose įgyvendintų technologinių pokyčių bei smarkiai praplėsto produktų asortimento. Žmonės galėjo rinktis nuo modernaus dulkių siurblio roboto, pasižyminčio dirbtiniu intelektu, iki belaidžio langų valymo asistento. Įrenginiai – pritaikyti susidoroti su sudėtingiausiais namų valymo iššūkiais, nepriklausomai nuo namų dydžio ar šeimininko biudžeto.

DEEBOT OZMO T8 - robotas geba „matyti“ siurbiamą aplinką beveik kaip žmogus

Kaip išsirinkti robotą siurblį, kuris iš tikrųjų išvalytų namus?

Kai protingųjų buities pagalbininkų tokia galybė, natūraliai kyla klausimas, į ką atkreipti dėmesį renkantis siurblį robotą. Kokiomis savybėmis įrenginys turėtų pasižymėti, jei siurblį renkasi šeima, turinti vaikų bei gyvūnų, arba specialistas, nuotoliniu būdu dirbantis savo studijoje?

Pedantiški technologijų entuziastai pagaliau gali atsikvėpti

Didelių namų savininkai, technologijų entuziastai, siekiantys idealios švaros savo namuose, turėtų atidžiau pažvelgti į „ECOVACS“ sukurtus „DEEBOT OZMO T8“ modelius, kurių yra net 3. Norint juos įsigyti, piniginę reikės praverti plačiau, tačiau funkcijos, kurias jie atlieka, tikrai to vertos. Šie siurbliai kuo puikiausiai atpažįsta namuose išmėtytus batus, kojines, kabelius, drabužius ar vonios kilimėlius ir preciziškai juos apvažiuoja siurbdami ar plaudami grindis.

DEEBOT OZMO T8 AIVI siurblys robotas su dirbtiniu intelektu

Naudodami „TrueDetect 3D“ technologiją visi trys įrenginiai geba detaliai nuskenuoti kambarį, aptikti kėdžių kojas, užuolaidas, mažus ant grindų padėtus daiktus ir per kelias sekundes sukurti efektyvų valymo žemėlapį. Ši technologija suteikia robotui gebėjimą „matyti“ aplinką beveik kaip žmogui, todėl išvengiama susidūrimų su daiktais, bėgiojančiais vaikais ar augintiniais. Įrenginiai neįstringa siaurose vietose, kur neturi galimybės pravažiuoti. Negana to, šie robotai pašalins net ir labiausiai prie grindų pridžiūvusius nešvarumus, mat naudoja specialią grindų plovimo technologiją: elektra valdoma valytuvo plokštelė veikia grindis aukšto dažnio vibracijomis, tokiu būdu imituojamas judesys lyg grindis šveistumėte ranka. Todėl grindys ne tik drėgna šluoste nušluostomos, bet ir efektyviai išplaunamos.

Savaime suprantama, kad šie robotai siurbliai yra valdomi naudojantis išmaniąja programėle, kurioje galima susikurti virtualias užtvaras, ten, kur nenorite, kad robotas siurbtų. Kadangi įrenginiai turi trijų sluoksnių dulkių filtravimo sistemas, galite būti ramūs, kad po siurbimo galėsite namuose įkvėpti „švaros kvapo“.

DEEBOT OZMO T8 AIVI veikia drauge su savaiminio išsivalymo stotele, tad siurblį ir jo priežiūrą galėsite pamiršti mažiausiai mėnesiui

Papildomas „DEEBOT OZMO T8+“ išskirtinumas, kad šis įrenginys parduodamas drauge su savaiminio išsivalymo stotele. Taigi, galėsite apie siurblį pamiršti mažiausiai mėnesiui, nes išvalęs namus, šis išmanusis namų pagalbininkas pats grįš į stotelę įsikrauti ir ištuštinti dulkių konteinerio. Tokia stotelė tinka ir „DEEBOT OZMO T8“ bei „DEEBOT OZMO T8 AIVI“ robotams, tik ją reikėtų įsigyti atskirai.

Nuo šiol robotai siurbliai turi dirbtinį intelektą

Na, o naujausios „ECOVACS“ sukurtos AIVI ™ dirbtinio intelekto ir vaizdo interpretavimo technologijos jau veikia pažangiausiame šios kompanijos įrenginyje „DEEBOT OZMO T8 AIVI“. Išmaniojoje programėlėje siurblys geba pažymėti vietas, kurių neišvalė. Todėl šeimininkams patogu susirinkti ne vietoje paliktus daiktus ir išsiųsti robotą tvarkytis dar kartą, tik šį kartą jis automatiškai važiuos į neišsiurbtą vietą. Be to, jame integruota vaizdo kamera. Norėdami per nuotolį savo telefono ekrane pamatyti, ką veikia augintinis, paliktas vienas namuose, arba patikrinti, ar tikrai išjungėte kurį nors elektros prietaisą, turite telefone įsijungti programėlę ir nurodyti siurbliui, į kurią namų vietą tiksliai nuvažiuoti.

DEEBOT OZMO T8 AIVI siurblyje integruota vaizdo kamera, leidžianti telefono ekrane stebėti, kas vyksta namuose

DEEBOT OZMO 950 – didžiosiose Europos šalyse pripažintas robotas siurblys

Norintiems išmanumo ir ypač galingo dulkių siurblio roboto, vertėtų dėmesį atkreipti į „DEEBOT OZMO 950“. Šis siurblys patiks žmonėms, siekiantiems neatsilikti nuo pažangiausių namų valymo sprendimų ir gyvenantiems didesnio ploto namuose, tačiau neketinantiems per daug išlaidauti siurbliui robotui. Minėtasis įrenginys naudoja tris siurbimo galios lygius, priklausomai nuo to, kokiu grindų paviršiumi važiuoja ir kaip stipriai tą namų zoną reikia siurbti. Be to, šis namų pagalbininkas geba plauti ir siurbti dideles erdves vienu metu bei, nuskaitęs patalpas, sudaryti efektyviausią siurbimo žemėlapį ne vienam, o net keliems aukštams. „DEEBOT OZMO 950“ šiais metais yra gavęs oficialų patvirtinimą, kad tai yra robotas Nr. 1 siurbimo kategorijoje Ispanijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir Vokietijoje.

DEEBOT OZMO 950 robotas šiais metais yra gavęs oficialų patvirtinimą, kad tai yra robotas Nr. 1 siurbimo kategorijoje Ispanijoje, Prancūzijoje, Italijoje ir Vokietijoje

Kainos ir kokybės santykis, renkantis robotą siurblį šeimai

„DEEBOT U2“ ir „DEEBOT U2 PRO“ yra puikūs tyliai veikiantys robotai, tinkantys kiekvienai mažesniuose namuose gyvenančiai šeimai, turinčiai vaikų bei augintinių ir nenorinčiai permokėti už robotą siurblį. Šie įrenginiai, kaip ir kiti „ECOVACS“ robotai siurbliai, valdomi naudojantis išmaniąja programėle, kurioje galima nustatyti siurbimo laiką, taip pat matyti siurbimo žemėlapį. Kaip ir dauguma šios klasės robotų, minėtieji ir siurbia, ir plauna tuo pačiu metu, o išsikrovę, patys grįžta į įkrovimo stotelę. Jie išvengia kliūčių, nesubraižo jūsų baldų ir nenukrenta nuo laiptų. Be to, yra integruoti su „Google Home“ ir „Amazon Alexa“ išmaniosiomis kolonėlėmis.

DEEBOT U2 PRO siurblys turi specialų silikoninį šepetėlį, skirtą nuo grindų ar kilimų surinkti augintinių plaukus

Tiesa, „DEEBOT U2 PRO“ turi vieną akivaizdų išskirtinumą – specialų silikoninį šepetėlį, skirtą nuo grindų ar kilimų surinkti augintinių plaukus ir gerokai talpesnį nei standartinis dulkių surinkimo konteinerį. Todėl ilgakailių gyvūnų mylėtojai neturėtų baimintis, kad roboto šepetėlis apsivels augintinio plaukais ir švariai neišsiurbs kambario grindų. Taip pat galite būti ramūs, kad didesnio dulkių surinkimo konteinerio tikrai pakaks visų namų nešvarumams surinkti ir nereikės jo tuštinti robotui dar neįpusėjus darbo.

ECOVACS DEEBOT U2 turi talpesnį nei standartinis dulkių surinkimo konteinerį augintinių plaukams

Švarūs langai, nepajudinus nė piršto

Robotai dulkių siurbliai yra ne vieninteliai „ECOVACS“ gaminami buities pagalbininkai. Ši kompanija taip pat gamina ir robotus, valančius langus: „Winbot 880“ ir belaidis „Winbot X“. Naujausios langų valymo technologijos leidžia žmonėms valyti šiuos sudėtingai pasiekiamus paviršius ne 2 kartus per metus, bet tada, kada stiklas užsineša purvu. Šiuolaikiniai langų valymo įrenginiai skrupulingai juos išvalo, nepalikdami ruožų ar dėmių. Jie turi specialią papildomą bateriją, todėl baigę darbą ir išsikrovę, tikrai neatlips nuo stiklo, o lauks tol, kol juos paimsite.

Winbot 880 - šiuolaikiniai langų valymo įrenginiai skrupulingai juos išvalo, nepalikdami ruožų ar dėmių

Šiuo iššūkių kupinu gyvenimo laikotarpiu, kai darbas, laikas su šeima bei buities rūpesčiai persimaišo, sukeldami daug streso ir neigiamų emocijų, „ECOVACS“ nepaliaujamai ieško novatoriškų pažangios buitinės robotikos technologijų. Kad kiekvienas žmogus rastų protingą pagalbininką, suteikiantį daugiau laiko džiuginančioms gyvenimo akimirkoms.

WINBOT X – belaidis langų valymo robotas

Užsakymo nr.: PT_85754517