Daugiau nei 20 metų akademinės patirties turinti ir Lietuvos bei užsienio rinkose paklausius interjero, baldų ir landšafto dizaino kursus organizuojanti Vilma Ivancienė sako, kad profesionalių dizainerių paklausa išliks aktuali visada, o džiugiausia dėstytojai matyti, kaip baigę jos kursus, studentai įsisuka į darbų sūkurį ir patys renkasi, su kuo dirbti.

„Į mane dažnai kreipiasi tiek kardinaliai keičiantys kryptį, tiek dar tik besirenkantys, kuriuo profesiniu keliu eiti. Studentai pasakoja, kad interjero dizainas juos traukė visada, tačiau tam, kad galėtų iš to pragyventi, jiems trukdavo profesinių žinių bei ryžto. Esu tikra, kad svarbiausia čia noras. Jis veda į priekį, o visa kita į „lentynėles sudėlioja“ kursuose įgytos žinios“, – pasakoja dėstytoja Vilma Ivancienė.

Ji moko interjero, baldų ir landšafto dizaineriams aktualiausių AutoCad, Archicad, 3Ds Max, CorelDraw, PhotoShop, After Effect subtilybių ir yra tikra, kad kuo platesnį žinių bagažą studentas sukaupia, tuo labiau laimi finansiškai: skirtingos programos tarsi atriša rankas.

 Baldų dizaino kursai

Žinias galima pritaikyti iš karto

Dėstytojos organizuojamuose „Interjero dizaino“, „Baldų dizaino“, „Landšafto dizaino kursuose“, bei kurse „Interjero dizainerio profesija. Kaip sukurti sėkmingą verslą ir pradėti dirbti sau“ šiandien mokosi studentai iš viso pasaulio. Kursai yra koncentruoti, informacija pateikiama lietuviškai įgarsintu vaizdo formatu ir suteikia galimybę kiekvienam tobulėti savu tempu.

„Tai yra profesija be sienų ir amžiaus ribų. Kaip ir studentai gali mokytis iš bet kur, taip ir dirbti gali su bet kuo – technologijos leidžia visam pasauliui tapti jų klientais. Studijuojant nuotoliniu būdu, plečiamos galimybės, akiratis, įgyjama nauja profesija. Su studentais dalinuosi visomis šių amatų subtilybėmis ir pasakoju tai, ko kitur neišgirstų“, – sako V. Ivancienė.

 Destytoja Vilma Ivancienė

Su studentais ji pasakoja besidalinanti ir gausybe programų failų, kuriuose sukaupti baldų, elementų ir detalių brėžiniai – juos galima iš karto naudoti savo projektams. Tai sutaupo marias laiko, nes 3D objektų nebereikia braižyti iš naujo.

„Interjero dizaino kursuose svarbu tai, kad mokomasi ne tik profesinių žinių, bet ir kaip jas parduoti. Investavę į mokslus, mes visi norime iš to sėkmingai uždirbti. Tad mes nukreipiame studentus sklandžiam startui: kaip save reklamuoti rinkoje, nuo ko pradėti, kaip susirasti pirmuosius ir mokius klientus, kaip būti matomam interneto paieškos sistemose“, – pasakoja dėstytoja.

Moko dirbti su visomis reikalingiausiomis programomis

Ji sako, kad baldų dizaino ir projektavimo paklausa šiandien rekordiškai auga, o šios srities specialistų labai trūksta. Tad norint nustebinti klientą bei parduoti projektą, šiandien svarbiausia mokėti dirbti kompiuterine programa.

 Baldų dizaino kursai

„Mums dažnai skambina įmonės, siūlančios šių kursų absolventams darbą. Tačiau ne visada turiu ką pasiūlyti, kadangi vos baigę Baldų dizaino“ kursus, studentai atsidaro savo įmones ir dažnai ne darbdaviai juos renkasi, o jie renkasi darbdavius“, – pastebi dizaino kursų dėstytoja.

Pasakodama apie būsimam dizaineriui reikalingas mokėti valdyti programas, V. Ivancienė sako, kad kol kas rinkoje nėra vienos universalios programos. Kiekviena jų yra specifinė, todėl dėstytojos tikslas – supažindinti su visomis tam, kad kursus baigęs dizaineris pats nuspręstų, su kuria programa jam patogiausia dirbti. Tam suteikiama prieiga prie bandomųjų programų versijų.

 Landšafto dizaino kursai

„Vienos programos, kuri braižytų ir patalpų, ir baldų brėžinius, ir dar 3D fotorealistines vizualizacijas atliktų, deja, nėra. Norint tapti interjero dizaineriu, mokomasi dirbti su Archicad programa. Baldų dizaino kursuose mokoma braižyti 3D baldus su AutoCad 2D ir 3D programa – ji viena iš stipriausių rinkoje, vienareikšmiškai didinanti ja besinaudojančio dizainerio konkurencinį pranašumą“, – vardija V. Ivancienė.

Landšafto dizaino kursuose, pasakoja ji, mokomasi dirbti su viena pažangiausių Realtime landscaping architect 3D programa. Ji labai patogi naudotis ir kuria itin estetišką vizualų vaizdą, o programos gamintojas gerokai pasistengė – dizaineriai turi gausų augalų, pastatų, mažosios architektūros bei kitų svarbių detalių pasirinkimą.

 3Ds Max kursai

Kursų programos, pasak V. Ivancienės, tinka tiek pradedantiesiems, tiek norintiems gilesnio suvokimo: dažnai sulaukiama dirbančių su 2D AutoCad programa ir norinčių išmokti braižyti 3D aplinkoje.

„Kiekvienas, nepriklausomai nuo išsilavinimo ar turimų žinių, gali mokytis – tereikia kompiuterio ir noro. Tad jeigu šiandien turite svajonę, bet vis dar abejojate, ar verta pradėti, galiu pasakyti, kad ta svajonė niekur nedings, o noras kurti grožį tik stiprės. Todėl palaikau ir skatinu pradėti mokytis, įgyti stipras, pagrindą po kojomis suteikiančias žinias bei realizuoti save“, – kviečia dėstytoja V. Ivancienė.

Daugiau informacijos apie kursus rasite: www.dizainokursai.com