Tad kokių saugumo priemonių vertėtų imtis, jog būnant, kad ir už šimtų kilometrų, jūsų turtas išliktų visiškai saugus?

Augantys sodybų pardavimai

Kaip pasakoja NT bendrovės „Ober-Haus“ Klaipėdos biuro vadovas Aurimas Petrikas, besitęsiant karantinui, Lietuvoje vis sparčiau auga sodybų ir vasarnamių paklausa.

„Šiandien žmonės yra išsiilgę laisvės, gamtos, poilsio, todėl turizmo sektoriui vis dar praktiškai nefunkcionuojant, viena dažniausių keliavimo krypčių – nuosavos sodybos Lietuvoje. Kalbant konkrečiai apie Klaipėdos kraštą, pasiūla neatsilieka nuo paklausos ir susidomėjimas yra išties didelis: pradedant nuo prabangių sodybų, baigiant paprastais, nedidukais nameliais“, – teigia A. Petrikas.

Tačiau, pasak jo, ne tik pajūryje esantys vasarnamiai yra ypač populiarūs, nuo jų ne ką mažiau atsilieka sodybos vienkiemiuose.

ELDES

„Kaip ir minėjau, žmonėms norisi pabėgti nuo miesto šurmulio, kasdieninės rutinos, todėl sodybos, esančios atokiau nuo civilizacijos, yra vienas geriausių pasirinkimų. Čia esi tu, artimiausi tavo žmonės, gamta ir daugiau nieko“, – sako NT brokeris.

Visgi, kaip teigia A. Petrikas, renkantis atokiau nuo miesto esančią sodybą, labai svarbu yra pasirūpinti jos apsauga.

„Kadangi tai nėra būstas, kuriame gyvenama visus metus, o į jį atvykstama tik vasaros metu ar savaitgaliais, ilgą laiką jis būna tuščias ir niekieno nesaugomas. Gaisro, vagystės ar kitos nelaimės atveju, jei tuo metu nebuvo šeimininko, o aplink tik miškas ir nieko daugiau, nuostolių išvengti nepavyks. Todėl visada savo klientams, įsigijusiems sodybą ar vasarnamį, rekomenduojame įsirengti apsaugos sistemas, kurios ne tik praneštų apie nelaimę atitinkamoms tarnyboms, bet ir iškart informuotų savininką“, – teigia pašnekovas.

Išmanioji apsaugos sistema

Būtent tokias išmanias apsaugos sistemas Lietuvoje gamina įmonė „Eldes“, kurios produktus diegiančios bendrovės „Elblicas“ projektų vadovas Andrius Mozeris pasakoja apie šių sistemų panaudojimo galimybes.

„Konkurencija apsaugos sistemų rinkoje visada buvo didelė, todėl tik atsiradus išmaniajai apsaugai, pasikeitė žmonių požiūris į signalizacijas. Jei anksčiau dauguma apsaugos sistemų veikė paprastu principu, t. y., suvedamas kodas, sistema prisijungia prie pulto ir suveikimo metu yra siunčiamas pranešimas saugos tarnybai, tai šiais laikai apsaugos sistemos yra kuriamos kur kas interaktyvesnės bei išmanesnės.

Dabar žmonės ne tik gali įjungti ir atjungti apsaugą savo namuose, bet ir tai padaryti tiesiog su telefonu, keleto mygtukų paspaudimu. Taip pat gali gauti ne tik įspėjimą iš saugos tarnybos, bet ir tikslią informaciją apie gręsiantį pavojų. Tai reiškia, kad sistema praneša apie įvykio grėsmę dar prieš nutinkant nelaimei. Pavyzdžiui, objekte pradėjo sklisti smalkės, tai dar iki atviros ugnies, žmogus gauna informaciją, kad namuose kils gaisras, arba, jei kažkas naktį vaikšto aplink jūsų namus, galimai, su ketinimu įsilaužti, sistema informuoja apie nepageidaujamus asmenis“, – sako A. Mozeris.

ELDES

Negano to, naudojat tokias sistemas, tame pačiame mobiliajame telefone galima stebėti vaizdą iš savo namų, kiemo ar kitos vietos, kurioje yra įmontuota kamera.

„Visiškai nesvarbu, kurioje pasaulio vietoje yra žmogus, įsijungęs telefoną, jis gali matyti, kas vyksta ar kokia temperatūra yra jo namuose, sodyboje ar kitame saugomame objekte. Puiku yra ir tai, kad tokios sistemos yra belaidės, todėl jų įrengimui nereikia griauti sienų, gręžti ar kažką ardyti, o šiuolaikines apsaugos sistemas galima sujungti su daugybe kitų įrenginių: nuo dūmų detektoriaus iki kepsninės“, – pasakoja A. Mozeris.

Skirtingi prioritetai – viena sistema

Kad visa papasakota informacija apie išmaniąsias apsaugos sistemas nebūtų vien teorinės kalbos, A. Mozeris sutiko pasidalinti kelių klientų istorijomis.

ELDES

„Dar 2020 metų pradžioje į mus kreipėsi Šventojoje nuo vagių nukentėjęs vyras. Į jo šeimos vasarnamį naktį įsilaužė kaukėtas plėšikas ir pavogė žmonos rankinę. Jau kitą dieną jo sodyboje diegėme „Eldes“ centralizuotą apsaugos sistemą ir „Pitbull Alarm Pro“ įrenginį. Šiai šeimai taip patiko sistemos valdymas, kad praėjus pusmečiui, ir netikėtai juos sutikus Vilniuje, išgirdome prašymą tokią sistemą įdiegti ir jų namuose sostinėje“, – prisimena „Elblicas“ projektų vadovas.

Kitas atvejis, kai buvo montuojama sodybos apsauga, nutiko šalia Klaipėdos. Turto savininkai jį paveldėjo iš senelio, tačiau patys gyveno užsienyje, tas sodybos niekas neprižiūrėjo.

„Sodyboje buvo sudiegta „Eldes ESIM384“ apsaugos sistema, laidiniai ir belaidžiai davikliai patalpose, o prie įvažiavimų sudėtos vaizdo kameros. Dabar namo savininkai, gyvenantys Jungtinėje Karalystėje, savo telefonuose gali matyti patalpų temperatūrą, bei stebėti vaizdą per kameras. Taip pat oras-oras kompresoriuje yra sumontuotas belaidis magnetas, kuris veikia kaip vibrodaviklis, ir jei kažkas nutinka, iškart suveikia bei praneša savininkams“, – aiškina A. Mozeris.

ELDES

Na, o štai patį išmaniųjų apsaugos sistemų galimybių spektrą puikiai identifikuoja visai neseniai dvejų, naujai į Palangos miestą atsikrausčiusių šeimų pageidavimai.

„Vienos iš šeimų noras buvo išvykus iš namų stebėti garbaus amžiaus kartu gyvenančią mamą. Žinoti, kada ji išeina iš namų, kada grįžta ir, kad ji visada yra saugi. Na, o kiti mūsų klientai iš šio kvartalo „Eldes“ sistemą pasirinko, norėdami apsaugoti naujai pastatytą lauko terasą su kepsnine ir kita brangia įranga“, – pasakoja A. Mozeris.

Tad, pasak specialisto, šiais laikais apsaugos sistemos nebėra vien tik namų durų ar garažo vartų saugojimo priemonė – tai kompleksinis sprendimas visos buities gerovei.

„Turėdamas šiuolaikišką ir patikimą apsaugos sistemą, žmogus gali būti ramus ne tik dėl savo paties ar šeimos narių, bet ir dėl jam brangių daiktų saugumo. Kai žinai, kad tavo sodyba ar kitas turtas, kuris yra už kelių šimtų ar net tūkstančių kilometrų, yra saugiose rankose, tai suteikia emocinį komfortą, palengvėjimą ir ramybę“, – teigia A. Mozeris.

Užsakymo nr.: PT_86815119