Vasaros atostogos, kuomet turime progą sulėtinti tempą – pats tinkamiausias metas atnaujinti savo namus. Interjero dizainerė dalinasi mažomis gudrybėmis, kurios leis pagerinti savo vonios kambarį pernelyg neišlaidaujant. Ji sako, jog pirmiausia reikėtų įsivardinti, kas jame kliūna labiausiai.

 Lentynos ir aksesuarai iš natūralių medžiagų

„Vieniems trukdo nuo praustuvo kraštų vis krentantys higienos priemonių buteliukai, kitiems trūksta vietos, kur džiovinti švarius rūbus ar laikyti nešvarius. Atsakymai padės nuspręsti, kokių sprendimų ieškoti ir ko pirmiausia imtis“, – sako IKEA interjero dizaino skyriaus vadovė Eimantė Nemanė.

 Mini džiovykla

Daugiau jokių buteliukų ant vonios krašto

Interjero specialistės teigimu, tam, kad vonios kambaryje „atrastume“ papildomos vietos, visai nebūtina imtis drastiškų pokyčių – užteks vos poros naujų lentynų. Svarbiausia atminti, kad visi sprendimai čia turi būti pritaikyti prie individualios kasdienės rutinos, o daiktai išdėlioti patogiai.

 Daugiau jokių buteliukų ant vonios krašto

„Daugelis ant vonios ir praustuvo kraštų dažnai laiko daugybę kosmetikos ir higienos priemonių, reikmenų. Vizualiai tai apkrauna erdvę, ką jau kalbėti apie, kad jie nuolat krenta ar gerokai prailgina tvarkymosi laiką. Tokiais atvejais pasitarnaus specialūs krepšeliai ar lentynėlės. Jiems pritvirtinti net nebūtina gręžti sienų: krepšeliai, lentynėlės gali būti pritvirtintos siurbtukų pagalba. Užteks vos keleto eurų ir daiktai turės savo vietas“, - sako interjero dizainerė.

Dar vienas patogus ir taupus sprendimas – kabinama dviaukštė dušo lentyna. Tokiai lentynai lengva rasti vietą ir bet kada ją pernešti į kitą. Ją kabinti galima ant dušo vamzdžių arba bet kur pritvirtinto siurbtuko su kabliuku.

 Dėžutės su siurbtukais

Gudrybės kiekvienam centimetrui išnaudoti

Mažame vonios kambaryje palaikyti tvarką gali būti tikras iššūkis. Tad interjero dizainerė vardija dažnai pamirštamas vonios kambario vietas, kurias galėtume išnaudoti daiktams laikyti.

 Vonios kambario organizavimas

„Viena dažniausiai pamirštamų vietų yra erdvė virš skalbimo mašinos. Pritvirtinus čia uždaras ar atvirtas lentynas iki pat lubų jau turėsite papildomos vietos. Prie sienos tvirtinamos rankšluosčių kabyklos-lentynos taip pat atlieka dvigubą funkciją – jos tinkamos tiek džiauti drabužiams, tiek laikyti sulankstytiems rankšluosčiams ar krepšeliams su daiktais“, – sako E. Nemanė.

 Kabliukai su siurbtukais

Anot jos, dar viena erdvė, į kurią vertėtų atkreipti dėmesį, yra vieta po praustuvu. „Jeigu po praustuvu nėra spintelės – rekomenduočiau pritaikyti atvirą lentynėlę. Tai erdvė, kurią galima išnaudoti rankšluosčiams, kosmetikai laikyti. Jei spintelė jau yra, ji taps dar talpesnė, jeigu paskyrę vos kelis eurus įsigysite dėžes ir krepšelius daiktams surūšiuoti. Atviroje lentynoje tai netgi būtina, kad erdvė atrodytų tvarkingai. Skirtingo dydžio skaidrūs indeliai itin tiks kosmetikai, vatos tamponėliams, skutimosi reikmenims laikyti, pinti krepšiai padės surūšiuoti namų chemiją, kitas švaros priemones, o jei lentyna atvira – jie net atrodys dekoratyviai“, – priduria E. Nemanė.

 Kabykla

Pasak jos, norint vonios kambaryje turėti mini skalbyklą, pravers itin siauri skalbinių krepšiai, siauros ir negilios spintelės, kompaktiškos lyginimo lentos. „Vertėtų išnaudoti net ir mažiausius tarpelius prie sienų – ant jų galima pritvirtinti kabliukus chalatams, ar lyginimo lentai kabinti. Jei ant sienų visai nėra laisvos vietos – pravers ant durų kabinama, nešiojama kabykla, kainuojanti vos nuo kelių eurų“, – sako interjero dizainerė.

 Išnaudoti vietą po praustuvu

Interjero atnaujinimas per kelias minutes

Interjero dizainerė vonioje pataria naudoti šviesias spalvas, sukuriančias švaros ir ramybės įspūdį. Anot jos, net nekeičiant sienų spalvos, o pasitelkiant tik tekstilę bei aksesuarus – vonios interjerą galima iš esmės atnaujinti.

 Tvarka stalčiuose su dėžutėmis

„Pakeiskite vonios užuolaidą, kilimėlį, rankšluosčius, muilinę, dantų šepetuko indelį – kainuos kelis eurus, o kambario vaizdas pasikeis iš esmės. Žinoma, derinkite jų spalvas tarpusavyje. Atsižvelgiant į naujausias tendencijas neprašausite rinkdamiesi šviesias žemės spalvas, aksesuarus iš natūralių medžiagų, pavyzdžiui, bambuko, tinkamo laikyti drėgnose patalpose“, – sako interjero dizainerė.