Antroji stotelė DĖK’ui įsikūrė Lentvaryje, Trakų g. 1A, didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje. Ji veiks tokiu pačiu principu, kaip veikė pirmoji: stotelėje žmonės galės palikti daiktus, kurie jiems nebėra reikalingi, tačiau dar gali būti naudingi ir funkcionalūs kitiems. Be to, iš jos nemokamai galima pasiimti kitų gyventojų paliktus daiktus.

Renginio akimirka

Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Kvedaravičius neslepia džiaugsmo dėl stotelės atidarymo jų apylinkėje – pasak jo, ši iniciatyva paskatins bendruomeniškumą, norą dalintis ir dėkoti tiems, kurie dalinasi. „Manau, nuo dabar galėsime pereiti į kitą atliekų tvarkymo lygmenį: dar tinkamų daiktų nemesime, kur papuolė. Taip pat mažiau kaupsime ir dalinsimės jais su tais, kuriems reikia. Tikiuosi, kad augs ne sąvartynų kalnai, keičiantys mūsų kraštovaizdį, o mūsų sąmoningumas“, – šypsosi jis.

Administracijos direktorius tikisi, kad žodžiai ekologija, aplinkosauga, meilė gamtai ir artimam, nebus tik žodžiai, o, galiausiai, išaugs į realius darbus, ką, jo teigimu, skatina daryti ir naujai atidaryta daiktų dalijimosi stotelė.

Atidaroma antroji DĖK'ui stotelė

Norintiems naudotis stotele, reikėtų atkreipti dėmesį, jog daiktų pristatymo ir atsiėmimo tvarka nesikeis. Kaip sako DĖK'ui iniciatoriai, į stotelę daiktai bus priimami bet kurią savaitės dieną, didelių gabaritų aikštelės darbo metu. Tiesa, patikusius daiktus pasiimti namo bus galima tik ketvirtadieniais.

Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro vadovas Tomas Vaitkevičius tiki, jog antroji stotelė sulauks tokio pat gyventojų susidomėjimo kaip pirmoji. „Pastebėjome, kad vilniečiai DĖK’ui stotelę priėmė su džiaugsmu, todėl manome, kad antroji suteiks dar daugiau galimybių dalintis daiktais“, – šypsosi VAATC vadovas.

Renginio akimirka

Jis priduria, jog Vilniaus miesto ir regiono gyventojai antrojoje DĖK’ui stotelėje taip pat galės rezervuotis daiktus. „Tačiau reikėtų rezervacijos nepamiršti: neatsiėmus jos ketvirtadienį, ji yra atšaukiama ir daiktą gali pasiimti kitas žmogus“, – primena T. Vaitkevičius.

Atidaroma antroji DĖK'ui stotelė

Gyventojai stotelėje gali nemokamai pasiimti išties naudingų daiktų: elektronikos prietaisų, baldų, vaikų žaislų ir panašiai. Visus daiktus pamatyti ir rezervuoti galima čia: www.stoteledekui.lt

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė antradieniais ir ketvirtadieniais dirba nuo 10 iki 19 valandos, trečiadieniais ir penktadieniais nuo 8 iki 17 valandos, šeštadieniais – nuo 9 iki 15.30. Aikštelė nedirba sekmadieniais ir pirmadieniais.

Renginio akimirka

Kaip teigia iniciatoriai, dalijimosi daiktais stotelių DĖK’UI tinklas plėsis ir ateityje: numatyta, kad iš viso jam priklausys 23 stotelės, iš kurių 11 bus įrengta Vilniaus mieste ir 12 – kitose Vilniaus regiono savivaldybėse.

Medžiaga parengta pagal VAATC užsakymą. Turinys apmokėtas.

Užsakymo nr.: PT_82218377