Vasaros pradžioje sostinėje buvo atidaryta pirmoji daiktų dalinimosi stotelė „Dėk'ui“, kuri susilaukė didelio gyventojų susidomėjimo – žmonės vežė įvairią buitinę techniką, vaikiškus daiktus, baldus ir panašiai. Augant stotelių populiarumui, didėjo ir jų kiekis – šiandien Vilniuje bei jo apskrityje jau veikia 12 dalijimosi daiktais stotelių „Dėk‘ui“, o daiktus pristatyti ne tik gyventojai, bet ir įmonės.

„Surenkamų ir išdalijamų daiktų kiekis rodo, kad gyventojai į vartojimą pradeda žiūrėti vis atsakingiau. Atiduodami daiktus žmonės ne tik prisideda prie aplinkos saugojimo, aiškiai suprasdami vartotojiškumo padarinius, bet ir suteikia laimės žmonėms, kurie, tarkime, neišgali tų daiktų nusipirkti patys“, – savo „VAATC“ direktorius Tomas Vaitkevičius.

Artėjant Šv. Kalėdoms, „Dėk'ui“ stotelėse tikras darbymetis, mat kiekvieną dieną į jas atvežama, o ketvirtadieniais – pasiimama, gausybė įvairių daiktų.

„Kalėdinis laikotarpis yra neabejotinai pats geriausias metas dalintis gerumu. Daugeliui žmonių atvažiuoti į stoteles „Dėk'ui“ ir atiduoti daiktus yra geros valios ir supratingumo gestas. Pilietiškumas, noras padėti ir supratingumas yra tos vertybės, dėl kurių žmonės atvyksta į mūsų stoteles“, – teigia T. Vaitkevičius.

Įmonės vadovas sako, kad nuolat kintant tradicijoms, net ir žmonės, kurių finansinė situacija leidžia įsigyti naujų prekių, renkasi jų ieškoti kitais būdais. Pasak jo, būtent „Dėk'ui“ stotelių iniciatyva yra viena iš alternatyvų gauti gerą daiktą jo neperkant.

DĖK’ui stotelė

„Matydami, kiek gyventojų pas mus atvažiuoja, suprantame, kad jiems tikrai nėra gėda pasakyti – „aš pasiėmiau, o ne nusipirkau“. Turtingas yra ne tas, kuris daug perka, o tas, kuris taupo. Todėl prieš šventes žmonės, ieškodami geriausio sprendimo, kaip pradžiuginti savo draugus ar artimuosius, ima užsukti ir į stoteles „Dėk'ui“, – džiaugiasi pašnekovas.

T. Vaitkevičius sako, kad „Dėk‘ui“ stotelėse rasti kalėdinių dovanų draugams ar šeimos nariams – nėra sunku, mat čia atnešama pakankamai daug įdomių, gražių ir vertingų daiktų.

„Stotelės atspindi žmonių vartojimo įpročius, tad jose galima rasti praktiškai visus buityje naudojamas daiktus. Labai nemažą dalį į „Dėk'ui“ stoteles atvežamų daiktų sudaro žaislai ir vaikiški daiktai. Turime ir kalėdinių žaisliukų bei papuošimų namams. Nesumeluosiu sakydamas, kad kiekvienoje stotelėje turime bent po vieną dėžę labai įdomių, retų, žaisliukų, kurie neabejotinai praturtintų bet kurią kalėdinę eglutę“, – pasakoja T. Vaitkevičius.

„Dėk'ui“ stotelėse taip pat galima rasti geros kokybės interjero detalių. Pasak „VAATC“ vadovo, į juos investavus šiek tiek laiko ir darbo, įmanoma sukurti unikalią dovaną namams.

T. Vaitkevičius džiaugiasi, kad šventinis laikotarpis tapo dar viena puikia proga dalintis daiktais „Dėk'ui“ stotelėse ir linki visiems prisidėti prie šios gražios akcijos.

„Labai džiaugiamės žmonių aktyvumu ir raginame pasidalinti gerumu visus Vilniaus apskrities gyventojus. Juk Šv. Kalėdos – stebuklų metas“, – sako „VAATC“ vadovas.

Sužinoti „Dėk'ui“ stotelių adresus, darbo laiką, atvežti, apžiūrėti ir užsirezervuoti esamus daiktus galite adresu www.stoteledekui.lt.

Užsakymo nr.: PT_83099405