Kaip veikia atliekų tvarkymo sistema, ką gyventojai turėtų daryti su atliekomis ir panašiai, Lietuvos gyventojai jau gana ilgą laiką gali sužinoti iš „Atliekų kultūros“ rubrikos, laidų, socialinių tinklų paskyrų. O dabar atėjo laikas pasitikrinti, ką žmonėms pavyko įsisavinti, ir išbandyti savo jėgas egzamine.

„Matome, kad vis daugiau žmonių rūšiuoja, supranta poreikį tvarkyti atliekas, veža daiktus į dalijimosi stoteles „Dėk‘ui“, atranda didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles. Vis tik, nors tendencijos – neblogos, tobulėti kur tikrai turime, todėl „Atliekų kultūros“ egzaminas gyventojams taps puikia proga pasitikrinti, ką jau puikiai žino, taip pat – kur gali būti geresniais. Esame Vilniaus regiono įmonė, tačiau pasitikrinti savo žinias kviečiame visos šalies gyventojus“, – apie iniciatyvą pasakoja „VAATC“ direktorius Tomas Vaitkevičius.

Jis priduria, kad neatsitiktinis ir egzamino organizavimo laikas.

„Šiandien daugelis mūsų turi būti namuose, tad tikimės, kad tiek egzaminas, tiek pasiruošimas jam bus prasmingas laiko praleidimas. Be to, tai gali tapti priemone paįvairinti nuotolines pamokas moksleiviams“, – sako T. Vaitkevičius.

Norintys dalyvauti egzamine, iki pat egzamino dienos gali registruotis interneto svetainėje – čia reikia įvesti savo vardą, pavardę, savivaldybę, el. pašto adresą. Registruojantis moksleiviui (1–12 klasių) – mokymosi įstaigą, klasę. Studentams užteks nurodyti savo mokymosi įstaigą.

Savo žinias dalyviai galės pagilinti susipažinę informacija, skelbiama egzaminui skirtoje svetainėje. Tame pačiame internetiniame puslapyje 2020 m. balandžio 20 d. visi norintys savo žinias galės išbandyti bandomojo egzamino metu.

„Atliekų kultūros“ egzamino klausimai apims pačius svarbiausius rūšiavimo, tvarumo, ekologijos, atliekų surinkimo sistemos aspektus. Mažiausiems egzamino dalyviams – pradinių (1–4) klasių moksleiviams – bus pateikta 15 uždarų testo klausimų, vyresniems – 30 uždarų testo klausimų. Testo sprendimo laikas yra 45 minutės, o už kiekvieną teisingai atsakytą klausimą skiriamas 1 taškas. Gerai pasirodžiusieji egzamine gaus tai patvirtinančius diplomus.

Apie tikslų egzamino laiką dalyviai bus informuojami elektroniniu paštu. Daugiau informacijos galima rasti „Atliekų kultūros“ egzamino puslapyje arba „Atliekų kultūros“ socialinių tinklų paskyrose.

Užsakymo nr.: PT_84054487