Vaida džiaugiasi, kad jai pavyksta išlaikyti sumažėjusį svorį. Ji taip pat sparčiai mokosi koreguoti savo mitybos įpročius, todėl tiki, kad dabartinis svoris ne tik nedidės, bet iki vasaros pavyks atsikratyti ir dar daugiau nepageidaujamų kilogramų.

Vaidos dosjė:
Amžius – 29 metai
Ūgis – 171 cm
Svoris – 87,9 kg
KMI – 29,7
Diagnozė - antsvoris
Svoris po 3 savaičių – 78,8 kg

Svoris lengvai ir krenta, ir grįžta

Tris savaites Vaida vartojo vien labai mažo kaloringumo „Nutriless“ produktus, vėliau grįžo prie įprasto maisto. „Nežinau kodėl, bet nebuvo sunku, - stebisi Vaida. – Net alkio nebuvo“.
Lieknėti Vaida nusprendė ne pirmą kartą. „Visą laiką susitvarkydavau, jei pasiryždavau numesti svorio, - pasakoja ji. – Esu numetusi ir 15 kilogramų, kai prieš kelis metus laikiausi Dukano dietos. Numesti kilogramai grįžo, bet ne visi“.

Projekto dalyvė

Vaida save apibūdina kaip lengvai lieknėjančią, bet ir lengvai susigrąžinančią svorį. „Numesti galiu lengvai, sunkiau rezultatą išlaikyti“, - konstatuoja ji. Vaida pirmą kartą lieknėja vartodama subalansuotus produktus, kurių sudėtyje yra visos būtinosios maistinės medžiagos, bet ne perteklinės kalorijos.

Valgydavo vos kartą per dieną

Savo mitybos klaidas Vaida žino: „Nereguliariai valgiau, dukart per dieną, kartais ir vos vieną. Nepusryčiaudavau, tik išgerdavau kavos, kartais su pienu. Žinoma, mėgstu saldumynus“.

Prabudusi pirmą kartą moteris užvalgydavo tarp 11-13 val. dienos. Tuomet stengdavosi valgyti salotų, kartais - sotesnių patiekalų. „Valgiau rimčiau, ne šokoladukais maitinausi“, - šypsosi ji. Antrąkart Vaida pavalgydavo tik grįžusi namo, po 8 val. vakaro. Jei galėdavo iškentėti, miegoti eidavo be vakarienės.

Vaida sako, kad ji valgydavo vidutinio dydžio porcijas. Moteris mano, kad neteisingų mitybos įpročių šaknys slypi šeimoje, kur gyvavo maisto kultas. „Jei pietūs, tai būtinai iš dviejų patiekalų“, - sako Vaida.

Pusryčių nebeignoruoja

Ir anksčiau Vaida mėgo vaisius ir daržoves. Nors jai skanu, bet dabar ji stengiasi atsisakyti miltinių patiekalų. Blynus kepa su bananais, avižiniais dribsniais.

Projekto dalyvė

Klaipėdietė taip pat dar labiau apribojo savo porcijas. Maistą gamina beveik nenaudodama riebalų. „Valgau daug daržovių, salotas tik pašlakstau citrina“, - pasakoja Vaida. Dabar ji triskart per dieną valgo įprastinį maistą, dukart vartoja „Nutriless“ produktus. Puikus pasiekimas – pradėti valgyti pusryčiai, kurių anksčiau Vaidos racione nebuvo. Klaipėdietė supranta, kad mitybos režimas, kai valgoma 5 kartus per dieną, - geležinė taisyklė, norint bumerangu nesusigrąžinti numestų kilogramų.

Dideliu fiziniu aktyvumu klaipėdietė pasigirti negali, pagrindinis sportas, anot jos, - darbas. Vaida stengiasi surinkti 10 tūkst. žingsnių, tačiau tai jai pavyksta ne visada: „Būna tik 7 tūkstančiai, bet nužingsniuoju ir 12 tūkstančių“.

Užsakymo nr.: PT_77957659

Dalintis
Nuomonės