„Masters of Calm“ festivalyje atsiranda veiklų ir visai mažutėliams, ir šeimoms, ir muzikos mėgėjams, ir ieškantiems galimybių keisti savo gyvenimą, ir tiems, kurie savo patirtimi gali dalytis patys.

„Šiais metais mūsų žinia yra apie tai, kad gyvenimas ir likimas yra mūsų pačių rankose. Ir kad prieš pradėdami pokyčius pirmiausia turime pažvelgti į save, į savo vidų. Paklausti savęs, kas aš esu? Kokie yra mano talentai? Kur dar galiu būti stiprus ir naudingas? Tai svarbūs klausimai, kurie neabejotinai nuskambės ir festivalio erdvėje. Auksinėje girioje mes kuriame saugią erdvę, kurioje yra labai daug vietos džiaugsmui, bendrystei ir galimybei suprasti, kad esi ne vienas, mus sieja panašios patirtys, išgyvenimai, skauduliai“, – sako viena iš festivalio organizatorių Brigita Rupšienė.

Plati festivalio „Masters of Calm“ kultūros, muzikos, pramogų, saviugdos seminarų, savęs pažinimo, dirbtuvių programa festivalio dalyvius šiuo sunkiu laiku kviečia ieškoti atsakymų, įkvėpti, atsistoti ir judėti pirmyn.

Festivalio organizatoriai kalba apie tai, kad pastarieji metai pažėrė nemažai išmėginimų. Saviugdos mokytojai sulaukia vis daugiau tokių, kuriems teko palikti darbo vietą, aukštas pareigas ar uždaryti savo verslą. „Labai svarbu neįstrigti užburtame savigraužos ir savigailos rate“, – sako B. Rupšienė ir priduria, kad festivalis tokiems žmonėms gali parodyti kryptį.

Magiškoje vietoje, prie Dubingių, Asvejos regioniniame parke, kasmet susirenka žinių, ramybės, saviugdos ir bendrystės ištroškę žmonės, o žiniomis, praktikomis ir įžvalgomis su jais dalijasi meistrai iš viso pasaulio. Šių metų festivalyje lektorių ir meistrų bus daugiau nei 70.

Vienas žinomiausių pasaulyje žmogaus dizaino sistemos (Human Design) mokytojų Alokanandas Diazas iš Ispanijos parengė intensyvią trijų dienų programą, jis ves ir asmenines konsultacijas, kuriose nuodugniai kalbės apie tai, kaip sistemos principus taikyti kasdieniame gyvenime.

Šalčio metodo pradininko Wimo Hofo mokinė Fabiana Mazzacani iš Olandijos festivalyje dalysis savo patirtimis apie tai, kaip kvėpavimas, šaltis ir teisinga linkme nukreiptos mintys keičia kūno būsenas ir biocheminius jų procesus. Pati patyrusi šalčio metodo esmę, atsikračiusi sveikatos sutrikimų, festivalyje ji surengs patirčių dirbtuves, kuriose leis dalyviams pajusti, kaip tarpusavyje yra susiję kvėpavimas, šaltis ir mąstymas.

Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė, tarptautinės asociacijos „Bates Method International“ lektorė, regėjimo gerinimo stovyklų pradininkė Lietuvoje Sigita Labutienė festivalyje supažindins su natūraliomis regėjimo gerinimo technikomis.

Apie finansinį raštingumą poroms ir šeimoms pasakos knygos „Finansinės sėkmės formulė“ autorius ir finansininkas Žilvinas Butkevičius. Jis dalysis žiniomis ir metodais, kaip auginti finansiškai sumanų ir atsakingą vaiką.

Teisininkė, miško maudynių gidė, „Go forest“ įkūrėja Ieva Pukelienė festivalio dalyvius kvies tyrinėti miško atmosferą ir girioje ieškoti savojo kelio pradžios.

Festivalio dėstytojai ir mokytojai daug dėmesio savo paskaitose, mokymuose ir praktikose skirs asmenybės augimui, mokys pastebėti savo stiprybes ir taisyti silpnybes, priimti tinkamus sprendimus, kalbės apie porų santykius, kūnui ir dvasiai naudingą poilsį.

Per dešimt festivalio dienų vyks 140 paskaitų ir praktinių veiklų, 20 skirtingų ryto praktikų – jogos, mankštos, meditacijos. Po dienos paskaitų ir praktikų „Masters of Calm“ vakarai skirti įspūdžiams prie laužo, šokiams ir muzikai. Tarp šių metų svečių – alternatyviojo roko grupė „Mėlyna“, dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas, unikalus Evaldo Azbukausko elektroninės muzikos projektas „Girių dvasios“.

„Masters of Calm“ festivalis Asvejos regioniniame parke – liepos 14–23 dienomis. Visą programą rasite čia.