Artėjant pavasario darbams, gerą žinią savo ištikimiems vartotojams pristatė profesionalių įrankių gamintojas iš Vokietijos „Metabo“, gausų įrankių asortimentą papildęs akumuliatorine įrankių serija, skirta sodo-daržo priežiūrai: vejapjove, krūmapjove, žoliapjove, oro pūstuvu, žolės žirklėmis ir slėginiu purkštuvu.

Stokker nuotr.

Akumuliatorinių įrankių pranašumai

STOKKER specialisto Sergėjaus Kudriašovo teigimu, akumuliatorinių įrankių paklausos augimas susijęs su jų pranašumais, lyginant juos su kitais įrankių tipais.

„Pirmiausia – akumuliatoriniai įrankiai „išvaduoja“ nuo laido, kuris dažniausiai varžo judėjimo laisvę, jis turi būti pakankamai ilgas, jį reikia išvynioti, o po darbo vėl suvynioti, dirbant jis dažnai trukdo. Praktikoje pasitaiko ir taip, kad papuola po peiliais. Be to, naudojant elektrinius įrankius, visada reikalinga elektros energija bei elektros lizdas, kuris dažnai būna ne itin patogioje vietoje, todėl laidų prireikia dar daugiau. Dirbdami su akumuliatoriniais įrankiais, turite kur kas daugiau laisvės ir patogumo. Lyginant su vidaus degimo variklius turinčiais įrankiais, pagrindinis pranašumas – paprastas, nesudėtingas naudojimo ir aptarnavimo procesas. Jums nebereikia rūpintis benzinu, jo pirkimu, maišymu su tepalu, įrankio užpildymu. Taip pat – nereikės vargti, užkuriant variklį.

Stokker nuotr.

Kalbant apie pavasarinius darbus sode, dažnai įrankiai, peržiemoję su neištuštinta kuro talpa, neužsikuria, tenka vežti juos taisyti ir ieškoti gedimo. Benzininės vejapjovės yra sunkios, todėl labai nepatogu transportuoti į remonto vietą. Dar vienas privalumas – akumuliatorinę vejapjovę galite sandėliuoti vertikaliai, tai jums sutaupys nemažai vietos. Akumuliatoriniai įrankiai yra pakankamai paprasti. Jie neturi vidaus degimo variklio, kuriame yra daug darbo metu besidėvinčių detalių, kurias reikia reguliuoti, keisti filtrus ir mokėti tinkamai prižiūrėti.

Ilgainiui nutinka paradoksiška situacija – žmogus pradeda tarnauti įrankiui, o turėtų būti atvirkščiai. Visi aptarti niuansai – tai papildomi sunkumai, už kuriuos mokate ne tik pinigus, bet ir gaištate savo brangų laiką. Akumuliatoriniai įrankiai išvaduoja nuo šių rūpesčių ir papildomų išlaidų. Naudodami juos galite dirbti ir ten, kur nėra elektros, tereikia iš anksto įkrauti akumuliatorių. Taip pat tokie įrankiai dažniausiai yra lengvesni, dirba tyliau ir yra ekologiški“, – pasakoja specialistas.

Stokker nuotr.

Vienas akumuliatorius ir kroviklis tinkamas visiems įrankiams

Dauguma sodo priežiūros akumuliatorinių įrankių yra parduodami atskirais korpusais. Tai reiškia, kad galite įsigyti įrankį be akumuliatoriaus ir kroviklio. Šis principas leidžia laisvai rinktis akumuliatorių skaičių ir talpą, geriausiai atitinkančią jūsų poreikius. Visiems skirtingiems korpusiniams įrankiams galėsite naudoti tą patį akumuliatorių ir kroviklį. Šis sprendimas yra labai patogus, praktiškas ir taupus.

„Minėto gamintojo įrankių asortimentas labai platus. Galimybė įrankiams naudoti tą patį kroviklį ir akumuliatorių yra didelis privalumas. Galima naudoti tuos pačius akumuliatorius su seniau įsigytais įrankiais.

Stokker nuotr.

Ne visi žino, kad statybose naudojami įrankiai puikiai tinka ir darbams jūsų sode: medžių genėjimui, gyvatvorių priežiūrai ar net malkų pjovimui. Geras pavyzdys – akumuliatorinis tiesinis pjūklas „SSE18LTX“, turintis net dvidešimt pritaikymo galimybių. Keičiant pjūklelį, galima pjauti metalą, mūro plytas, genėti medžius, pjauti krūmus ir daug kitų medžiagų. Toks įrankis – geresnis už benzininį-grandininį pjūklą ir tuo, kad šakas pjauna jų nedraskydamas, dirba tyliau, yra lengvesnis ir jam nereikia kuro.

Stokker nuotr.

Kalbant apie akumuliatorių ir kroviklių pasirinkimą, perkant sodo bei daržo įrankiams skirtą akumuliatorių, atsižvelgiant į finansines galimybes, reikėtų rinktis kuo didesnės talpos gaminį. Tokio akumuliatoriaus naudojimas suteikia galimybę atlikti žymiau daugiau darbų su vienu įkrovimu. Juos reikia rečiau krauti, dėl to jie yra ilgaamžiškesni, mažiau dėvisi. Būtent sodo įrankiams rekomenduoju rinktis ne mažesnės nei 5,5 Ah talpos LiHD akumuliatorius. Tai patys naujausi, atspariausi krūviams, ilgaamžiai ir labai efektyviai atiduodantys visą sukauptą energiją įrankiui akumuliatoriai. Esant dideliems darbo krūviams, tokie akumuliatoriai yra geriausias pasirinkimas, užtikrinantis ilgesnę veikimo, eksploatavimo trukmę ir didžiausią galią. Galima rinktis vieno arba dviejų lizdų kroviklį. Pasirinkus pastarąjį, vienu metu galėsite krauti du akumuliatorius”, – pasakoja S. Kudriašovas.

Išskirtinės garantinės ir garantinės priežiūros sąlygos

Dažnai žmonės, perkantys įrankius, apie garantines sąlygas susimąsto ir į jas atkreipia dėmesį tik tada, kai tenka pirkinį taisyti. Išsirinkti sau palankiausias sąlygas reikėtų jau tada, kai svarstote apie naujo įrankio įsigijimą. Taip apsisaugosite nuo neplanuotų išlaidų, o sutaupytus pinigus galėsite panaudoti žymiai efektyviau.

Stokker nuotr.

„Prekinio ženklo „Metabo“ akumuliatoriniams suteikiama neribota trijų metų garantija. Tai reiškia, kad, nepriklausomai nuo gedimo priežasties – akumuliatorius jums bus pakeistas visiškai nauju. Jei pastebėjote, kad jūsų turimas akumuliatorius nebeveikia ar veikia prastai, tereikia jį atnešti į artimiausią STOKKER įrankių centrą, kuriame akumuliatorių apžiūrėsime, naudodami specialią įrangą. Ji pateikia visą akumuliatoriaus istoriją: kiek kartų akumuliatorius buvo įkrautas, iškrautas, kiek kartų suveikė apsauga nuo perkrovos. Jei rodmenys neatitinka nurodytų techninėse specifikacijose – akumuliatorius keičiamas nauju. Svarbu akcentuoti, kad tokią paslaugą ir išskirtines garantines sąlygas suteikia tik nedaugelis profesionalių įrankių gamintojų. Tas pats gamintojas akumuliatoriniams įrankiams suteikia nemokamą 36-ių mėnesių remonto paslaugą. Per tris metus, nepriklausomai nuo priežasties, bus šalinami gedimai ir keičiamos susidėvėjusios dalys. Įprastai, standartinėse garantinio aptarnavimo sąlygose, yra nurodoma, kad atskirų įrankių dalių susidėvėjimas yra natūralus reiškinys ir nėra traktuojamas kaip gedimas. „Metabo“ garantinės priežiūros laikotarpiu nemokamai keičiamos naudojimo metu susidėvėjusios tokios atskiros įrankio detalės kaip angliniai šepetėliai, guoliai, dantračiai, krumpliaračiai, jungikliai ir tarpinės“, – apie specialias sąlygas pasakoja S. Kudriašovas.

Stokker nuotr.

Investicija į kokybiškus akumuliatorinius įrankius, kuriuos galima pritaikyti įvairiems poreikiams, keičiant tik jų korpusines dalis, naudojant tą patį kroviklį ir akumuliatorių, bei geros patikimo gamintojo garantinės sąlygos – leis jums sutaupyti. Taip pat jausitės ramūs, kad, norint juos naudoti, nebereikės jokių papildomų priežiūros darbų, detalių keitimo, papildomos įrangos pirkimo ar elektros lizdo paieškų. Tą patį įrankių komplektą, modifikuodami pagal savo poreikius, galėsite naudoti tiek darbe, tiek namuose, o prasidėjus lauko darbams – ir savo sode ar darže. Atsižvelgiant į visus privalumus, kai kurių ekspertų teigimu, akumuliatoriniai įrankiai yra ateitis ir greitu metu jie pakeis daug priežiūros reikalaujančius, sodo bei daržo darbams naudojamus, benzininius prietaisus.

S. Kudriašovas pabrėžia, kad Metabo akumuliatorinius sodo priežiūros ir kitus įrankius geriausiai įsigyti oficialaus gamintojo atstovo UAB Stokker įrankių centruose. Tik čia įsigytiems Metabo akumuliatoriniams įrankiams taikoma 3 metų nemokamo remonto paslauga, minėtuose centruose yra didelis priedų, atsarginių dalių pasirinkimas, kvalifikuota pagalba renkantis ir aptarnaujant įrankius.

Užsakymo nr.: PT_87098733