SEJICO - tai skaitmeninė platforma, kuri vienija ūkininkus ir suteikia jiems galimybę pasinaudoti įvairiomis paslaugomis, tokiomis kaip: ilgalaikė ir trumpalaikė traktorių bei kitų žemės padargų nuoma bei įvairios žemės ūkio technikos paslaugos. SEJICO suteikia naudos tiek paslaugų teikėjams, tiek ir technikos nuomuotojams. Ūkininkai gali papildomai užsidirbti teikdami ž.ū. paslaugas ar išnuomojant nenaudojamą techniką ir taip paspartinti greitesnį technikos atsipirkimą. SEJICO taip pat garantuoja paslaugų apmokėjimą teikėjams ir technikos savininkams, kompensuoja, jeigu netikėtai dingsta klientas.

Platformą sukūrė ir vysto UAB Corner Case Technologies skaitmeninių produktų kūrimo agentūra, turinti ilgametę patirtį įvairių projektų kūrime ir vystyme. Įmonės įkūrėjai teigia, jog Sejico gimė iš didelio noro padėti ūkininkams, siekiant modernizuoti žemės ūkio sektorių. SEJICO buvo dalinai finansuojamas ES struktūrinių fondų, norint paskatinti sėkmingą verslo ir mokslo bendrystę. Kuriant ir vystant SEJICO projektą, komanda glaudžiai bendradarbiauja su Vytauto Didžiojo Universiteto Lietuvos Žemės Ūkio Akademijos atstovais bei ūkininkų bendruomene.

SEJICO ne tik apjungia ž.ū technikos nuomininkus ir nuomotojus, bet ir patys teikia savos įrangos nuomą. Įmonė 2022 metų pabaigoje pritraukė daugiau nei pusės milijono eurų investiciją iš Verslo Angelų, kuri skirta ne tik verslo plėtrai bet ir naujos įrangos įsigijimui. Šiuo metu įmonė vysto sėkmingą partnerystę su Valtra traktorių atstovais Lietuvoje UAB Rovaltra. Šiais metais Sejico papildomai įsigijo 14 naujų traktorių su skirtingomis komplektacijomis ir planuoja plėsti ne tik siūlomų paslaugų spektrą, bet ir didinti jų apimtis.

UAB Corner Case Technologies ir SEJICO įkūrėjai

Anot SEJICO direktoriaus Simono Sinicos: „Mūsų tikslas diegti inovacijas žemės ūkyje, nes tai yra vienas potencialiausių, nors ir mažiausiai skaitmenizuotų sektorių. Mes matome ir suprantame žmonių, dirbančių ūkiuose, problemas, todėl ieškome inovatyvių sprendimų. Siekiame kurti aplinką, kurioje ūkininkai galėtų dalintis gerosiomis praktikomis, skatintų tarpusavio bendradarbiavimą, įdarbintų savo nenaudojamus technikos resursus bei didintų technikos nuomos ir paslaugų teikimo ar pirkimo apimtis.

Kovo 30 – balandžio 1 dienomis SEJICO komanda dalyvaus Tarptautinėje žemės ūkio parodoje „Ką pasėsi... 2023“, kuri vyks Vytauto Didžiojo Universiteto Žemės Ūkio Akademijoje. Čia galėsite susipažinti su SEJICO komanda, užsiregistruoti ir išbandyti skaitmeninės platformos galimybes, gauti reikiamas konsultacijas, sudalyvauti konkursuose bei gyvai pamatyti traktorius.