Rugsėjo 9 d. tradiciškai ant Vilniaus Rotušės laiptų tvarios mados kolekcijas pristatys Baltijos šalių jaunieji kūrėjai, rašoma pranešime spaudai.

„Džiugu, kad šiemet sulaukėme itin daug dalyvių paraiškų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Tai rodo tiek augantį tvarumo madoje aktualumą, tiek mūsų tvariomis vertybėmis paremto festivalio kylančią vertę,“ – dideliu susidomėjimu džiaugėsi festivalio meno vadovas Serge Gandžumian.

„SUSTAINABLE FASHION WEEK Vilnius yra vienintelis atviras ir nemokamas įspūdingas mados renginys, todėl kviečiame vilniečius ir miesto svečius atvykti rugsėjo 9 d., 21 val. vakare ir išvysti įvairias tvarumo madoje interpretacijas, pristatomas jaunųjų ateities talentų“, – kviečia festivalio organizatorė Indrė Jakaitytė.

Festivalio programoje: Eneken Johanson „Who Let the Dust Out“, Joanne-Heleene Sõrmus / JHS „Virbu Verme“, Mairo Seire „Rag Rug“, Alice Partelpoeg / ÄLICE „Distant Sounds“, Deimantė Jasčenskaitė „Apokalipsė“, Marija Petraitytė „Distance From a Point“.

Dizaineriai savo kūryboje naudoja beatliekius gamybos principus, renkasi natūralias medžiagas, pernaudoja nereikalingus daiktus, atraižas, jei reikia, medžiagų dažymui parenka priemones iš gamtos, pavyzdžiui, obels žievę iš negyvų medžių, kuriuos ruošiamasi kirsti, pritaiko drabužį multifunkciniam dėvėjimui. Kiekviena kolekcija turi ir savo unikalią istoriją, kuri bus papasakota renginio metu.

Šis festivalis yra Vilniaus m. savivaldybės globojamas ir dalinai finansuojamas renginys. Renginiui apšviesti bus naudojama žalioji „Enefit“ energija, o renginio automobiliais pasirinkti nulinės emisijos „Mercedes EQ“ serijos elektromobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją