Liepos 9 d. vyksiantį festivalį „Ačiū, savanoriai!“ organizuoja „Stiprūs kartu“ ir „Lietuvos Raudonasis Kryžius“, renginio draugas – Delfi iniciatyva „Tvari Lietuva“.

Vienas iš renginio organizatorių Edmundas Jakilaitis savanorius kviečia šventinį vakarą paskirti ne kitų, o savo džiaugsmui.

„Labai gera organizuoti padėkos šventę savanoriams. Neabejoju, kad kiekvienas jau esame asmeniškai padėkoję, bet norisi sukurti didelę šventę tiems, kurie plušo ligoninėse ar padėjo sergantiems pandemijos metu, pabėgėlių registracijos centruose prasidėjus karui, renginiuose, skirtuose Ukrainos žmonėms, kurie metų metus skiria savo laisvą laiką padėti vaikams, socialiai pažeidžiamoms grupėms ar gyvūnams, – sako E. Jakilaitis. – Norime pakviesti visus tuos geros širdies žmones pasidžiaugti vieniems kitų kompanija ir atšvęsti – trankiai, iš visos širdies, vieną vakarą skiriant savo, ne kitų džiaugsmui.“

Liepa – savanorystės mėnuo

„Tvari Lietuva“ liepą skelbia savanorystės mėnesiu ir kviečia visus artimiau susipažinti su šia tema bei siekia paskatinti kuo daugiau žmonių imtis šios veiklos.

„Projektas „Tvari Lietuva“ kiekvieną mėnesį dėmesį skirs skirtingai tvarumo temai – nuo klimato kaitos iki socialinės lygybės, – sako „Tvarios Lietuvos“ ambasadorė Rugilė Matusevičiūtė. – Liepos mėnesį paskyrėme savanorystei – pirmiausia, norime atsidėkoti tūkstančiams Lietuvos savanorių, kurie šiuo neramiu metu skyrė savo laiką ir jėgas padėti kitiems, nukentėjusiems nuo negandų.

Antra, norime atkreipti dėmesį į problemą – Lietuvoje neturime savanorystės kultūros, čia savanoriauja vos 15 proc. gyventojų. Tuo tarpu Norvegijoje šis skaičius siekia net 40 proc. Savo projektu ir renginiu norime paskatinti daugiau žmonių prisidėti prie pagalbos kitiems ir suprasti, kiek daug džiaugsmo tai atneša.“

Ingrida Šimonytė

Liepos 9 d. 16:00 val. prie Baltojo tilto vyks Edmundo Jakilaičio moderuojama diskusija „Ar Lietuvoje jau gimė savanorystės tradicija?“. Joje dalyvaus Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, Raudonojo kryžiaus generalinė sekretorė Kristina Meidė, „Stiprūs kartu“ savanoris Linas Kunigėlis, dainininkė, savanoriškų iniciatyvų autorė Monika Linkytė, verslininkas, savanoriškų iniciatyvų autorius Gian Luca Demarco.

Vėliau, 17:00 val., čia vyks koncertas. Jame pasirodys grupė „Biplan“, Leon Somov su Dileta, Giedrė Kilčiauskienė su grupe „Happyendless“.

Šis festivalis yra dalis „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ ir Lauryno Šeškaus organizuojamos „Draugų dienos“, kurios metu birželio ir liepos mėn. šeštadieniais prie Baltojo tilto Ukrainos vaikams yra organizuojamos pramogos bei įvairūs užsiėmimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)