Laukia temų įvairovė

Naują sezoną pradėjęs „Delfi“ skaitytojų jau puikiai pažįstamas projektas „Tvari Lietuva“ žada dar išsamiau supažindinti su aktualiausiomis tvarumo temomis. Pasak naujosios iniciatyvos vadovės Rugilės Matusevičiūtės, jų įvairovė išties didelė, todėl kiekvieną mėnesį bus pristatomas vis naujas klausimas.

Liepą projekto komanda kuria pramoginį ir edukacinį turinį, organizuoja renginius ir rašo straipsnius apie savanorystę. Tuo tarpu rugpjūtį iš arčiau bus galima susipažinti su vandens apsaugos, rugsėjį – švietimo, o spalį – energetikos ir elektros naudojimo iššūkiais bei jų sprendimo būdais.

„Projektas „Tvari Lietuva“ – tai visos tvarumo aktualijos po vienu stogu. Toks yra pagrindinis mūsų tikslas. Norime prisidėti prie ekologinio raštingumo Lietuvoje skatinimo, gerinti klimato komunikaciją bei paskatinti realius pokyčius mūsų šalyje.

„Tvari Lietuva“ jungia Lietuvos mokslo, verslo, politikos ir nevyriausybinio sektoriaus atstovus, kurie drauge ieško efektyvių sprendimų kuriant tvarią ateitį. Laidomis, straipsniais, renginiais ir socialinėmis akcijomis sieksime skirti tokį dėmesį tvarumui, kokio jis nusipelno“, – teigia R. Matusevičiūtė.

Ji pasakoja, kad „Tvari Lietuva“ prisijungs prie Lietuvoje jau vykstančių tvarių renginių, festivalių ir iniciatyvų. Vienas iš jų – liepos 9 d. kartu su iniciatyva „Stiprūs Kartu“ ir Lietuvos Raudonuoju kryžiumi surengtas savanoriams skirtas renginys „Ačiū, savanoriai!“.

Aktyviai įsitraukti į įvairias iniciatyvas „Tvari Lietuva“ kvies ir „Delfi“ skaitytojus. Kiekvieną mėnesį jų laukia interaktyvūs testai, kurie leis patikrinti savo žinias tvarumo temomis. Išbandyti savo jėgas skaitytojai jau gali atsakydami į šio mėnesio klausimus apie savanorystę.

Apie tvarumą pasakos ir žinomi žmonės

Dar viena naujo „Tvarios Lietuvos“ sezono naujovė – prie projekto prisijungiantys žinomi televizijos ir visuomenės veidai. Jie kurs naujas edukacines ir pramogines laidas tvarumo temomis.
Vienas populiariausių tinklaraštininkų Paulius Mikolaitis, geriau žinomas kaip Paul de Miko, su jaunaisiais žiūrovais sveikinsis specialiai jiems skirtoje laidoje. „Delfi TV“ auditorijos puikiai atpažįstama laidų vedėja Rūta Lapė gyvenimo būdo laidoje papasakos įkvepiančias istorijas apie žmones, kurie tvariai gyvena jau šiandien.

Tuo tarpu žurnalistas, laidų vedėjas ir prodiuseris Edmundas Jakilaitis pristatys naują diskusijų laidą, kurioje kalbėsis su pašnekovais, keičiančiais visų mūsų ateitį. Pasak jo, tvarumas yra neatsiejama kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis, lydinti mus kiekvieną dieną.

„Tvarumas, nors daugelio galvose vis dar asocijuojasi tik su ekologija, iš tiesų yra beprotiškai svarbi kiekvieną mūsų gyvenimo žingsnį liečianti tema. Nuo senolių užimtumo, lygių galimybių darbo vietoje ar skurdo mažinimo iki kokybiško švietimo, emocinės sveikatos ar elementaraus savaitgalio prie ežero, po kurio jo pakrantės būna nusėtos poilsiautojų paliktomis šiukšlėmis. Tikiu, kad per 12 mėnesių galime pasėti tvarumo mintį kiekvieno žiūrovo galvoje, o diskusijų laidose – ir kelti klausimus apie realius, jau šiandien apčiuopiamus pokyčius“, – sako E. Jakilaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją