„Tai konferencija, kurią drąsiai galima vadinti ir mokymais, nes „Tvarumo kurse“ bus suteikiama daug informacijos, kuri padės organizacijų procesuose įdiegti tvarumo tikslus bei paskatins verslą dar drąsiau eiti tvaresnių sprendimų link.

Pradėjus projektą „Tvari Lietuva“ sulaukiame nemažai įmonių vadovų, verslininkų klausimų apie tai, kaip pradėti kurti ir dirbti tvariai, ir, žinoma, sulaukėme nemažai dėmesio iš tų, kurie jau daug daro ir nori dalintis su kitais, kaip eiti tvarumo keliu. Tai rodo, jog ši tema yra aktuali, tačiau kol kas Lietuvoje neturime daug organizacijų, kurios savo veikloje tvarumo tikslus mato kaip strateginę įmonės kryptį“, - tvarumo idėjų aktualijomis dalijasi „Delfi“ vadovas Vytautas Benokraitis.

V. Benokraitis priduria, kad ir „Delfi“ organizacijoje tvarumo tema ir tikslai tampa vis svarbesni: „Mes ne tik siekiame kurti daugiau turinio šia tema, edukuoti visuomenę ir skatinti verslą eiti tvarumo link, tačiau tuo pačiu ir patys, kaip organizacija, mokomės ir savo įmonės strategijoje siekiame turėti daugiau tikslų orientuotų į tvarumą.“

Konferencija bus skirta tam, kad tvarumo temos teorinius ir praktinius aspektus lektoriai pateiktų sistemingai, atsakytų į aktualius klausimus, suteiktų įrankius ir inspiraciją keistis bei kartu keistų supratimą apie tvarumą kuriant verslo strategiją.

Pasak „Delfi“ konferencijų ir renginių skyriaus vadovės Sandros Meškauskaitės –Stepšienės, didelės įmonės Lietuvoje jau kurį laiką skaičiuoja ir stebi, kokį neigiamą pėdsaką palieka jų darbas ir kaip galima grąžinti skolą aplinkai ir gamtai: „Nauji Europos Sąjungos reguliavimai dėl tvarumo taip pat keičia verslo žaidimo taisykles ir verčia nelaukti bei pradėti ruoštis pokyčiams jau dabar.

Savo formatu labiau į mokymus panašus renginys „Tvarumo kursas“ apims tokias temas kaip aplinkosauginių, socialinių ir verslo valdymo (ESG) veiksnių tarpusavio sąsajos bei jų svarba verslo strategijai, organizacijos CO2 pėdsako (footprint) ir žalos gamtai paskaičiavimas bei reikšmė, tvarumo tikslai verslo strategijoje, tvaraus prekės ženklo kūrimas ir rinkodara, darbuotojų įtraukimas siekiant bendrų organizacijos tvarumo tikslų“.

Atsakingo verslo konferencijoje „Tvarumo kursas“ savo patirtimi dalinsis užsienio ekspertai, kurie tvarias verslo strategijas kuria jau 10-15 metų bei dėsto universitetuose vadovų magistrantūros ir bakalauro programose tvarumo tema. Realūs pavyzdžiai bus pateikti ir iš jau ne vienerius metus tvarumo principus vystančių Lietuvos įmonių.

Organizatoriai pabrėžia, kad per dvi dienas bus galima ne tik išgirsti pranešimus, bet ir patiems dalyviams pamėginti atrasti savo organizacijos tvarumo kelią. Tam bus skirtos praktinės užduotys, dalinamasi papildoma informacija prieš ir po konferencijos.

Daugiau apie konferenciją galite sužinoti čia. Bilietų kiekis ribotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)