Visos savanorystės galimybės – vienoje vietoje

VšĮ „SAVA Visiems“ – ne pelno siekianti organizacija, sujungianti verslo įmones, savanorius bei nevyriausybines organizacijas ir taip padedanti atrasti kiekvienam patraukliausias savanorystės veiklas. Jos skelbiamos organizacijos „SAVA platforma“ interneto puslapyje.

„Norime suteikti galimybę piliečiams ir verslo įmonėms vienoje patogioje erdvėje matyti visas savanorystės veiklas, o atradus sau tinkamiausią, iškart užsiregistruoti. Taip pat laukiame, kad visuomeninės organizacijos kreiptųsi ir išsakytų poreikius, kuriais pasidalintume „SAVA platformoje““, – pasakoja VšĮ „SAVA Visiems“ direktorė Gabija Rudzevičiūtė.

Didžiausias gerų darbų pasirinkimas šioje platformoje planuojamas š. m. gegužės 11–14 dienomis per iniciatyvą „Išvien“.

„Išvien“ – gerų darbų iniciatyva

Pirmąsyk organizuojamas judėjimas „Išvien“ kilo iš noro auginti savanorystės tradiciją šalyje, kelias gegužės mėnesio dienas skiriant geriems darbams.

Žvejų tikrinimo ir šiukšlių rinkimo reidas Pagiriuose prie Vokės

„Siekiame bent kartą per metus suburti tautiečius masinei savanorystei. Esame tikri, kad drauge galime stiprinti bendruomenę, o tam reikia visai nedaug – kiekvieno iš mūsų noro ir šiek tiek laiko. Juk kuo daugiau organizacijų, verslų ir piliečių įsitrauks į mūsų judėjimą, tuo daugiau gerų darbų pavyks nuveikti“, – sako G. Rudzevičiūtė.

Savanoriauti gali visi, o ypač drąsinami vyresni žmonės, kurie išsiilgę bendravimo ir prasmingos veiklos.

„Planuojame pasiūlyti įvairių savanorystės veiklų – nuo aplinkos priežiūros, kultūros sričių iki pagalbos gyvūnams ir jautrioms socialinėms grupėms. Kiekvienas žmogus pasirenka sau šiuo metu priimtiniausią veiklą pagal tai, kiek gali skirti laiko ir jėgų. Nėra geresnio ar blogesnio pasirinkimo, nes visos savanorystės veiklos ir formos yra reikalingos ir svarbios“, – mintimis dalijasi G. Rudzevičiūtė.

Organizatoriai į iniciatyvą „Išvien“ kviečia registruotis kartu su savo šeimos nariais, draugais ar kolegomis.

Kaip prisijungti prie „Išvien“?

Gerų darbų judėjimas „Išvien“ vyks gegužės 11–14 d., tad galima registruotis iš anksto arba prie gerų darbų prisijungti jau iniciatyvos metu. Apie savanorystės galimybes galima sužinoti apsilankius „SAVA platforma“ tinklalapyje arba Vilniaus jaunimo informacijos ir savanorystės centro platformoje „Savanorystė Vilniuje“. Abiejuose skelbiamos visos veiklos, datos, todėl išsirinkti sau tinkamiausią nebus sudėtinga. Užsiregistravus į elektroninį paštą bus atsiųstas dalyvavimą patvirtinantis laiškas.

Šiukšlių rinkimo talka Griovių draustinyje

Iniciatyvos „Išvien“ dienomis organizatoriai kviečia pasidalinti įspūdžiais socialiniuose tinkluose, įterpus saitažodį #isvien.

Organizacijos savanorystės veiklas registruoti gali „SAVA platformoje“ iki gegužės 5 dienos. Tokiu atveju reikėtų kreiptis el. paštu info@savaplatforma.lt.

Savanoriauti – verta

Savanorystė Europoje pamažu populiarėja, daugiausiai laiko tokiai veiklai skiria Norvegijos, Austrijos, Olandijos piliečiai. Lietuvoje savanorystė jau nebesiejama tik su jaunimo užsiėmimais – savo laiką praturtinti gerais darbais pasirenka vis daugiau suaugusių ir dirbančių žmonių. Savanorystės kultūrą kuria ir įmonės, suteikdamos savo darbuotojams apmokamas tik savanorystei skiriamas dienas.

Tyrimai rodo, kad neatlygintina veikla labai naudinga. Ji ugdo atsakomybės jausmą, empatiją, skatina įsitraukti, augina bendruomeniškumą ir pilietiškumą. Savanoriai užmezga naujų pažinčių, išbando save skirtingose srityse ir bene labiausiai vertina prasmingos veiklos jausmą, kuris įkvepia pasitikėjimo ir pozityvumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją