Po COVID-19 sukeltos priverstinės pertraukos sugrįžtantis atviras, nepolitinis ir nemokamas diskusijų festivalis „Būtent!“ žada, kad jame prasmingai ir turiningai laiką praleisti galės skirtingų pomėgių ir interesų žmonės. Renginio diskusijų temos palies karą Ukrainoje, pasiruošimą bei atsparumą krizėms, skaitmenizaciją, jaunimo įtraukimą, pokyčius darbo rinkoje ir kitus aktualius politinius bei visuomeninius klausimus.

Daug dėmesio „Būtent!“ skirs ir įvairioms tvarumo temoms, susijusioms su klimato kaitos grėsmėmis, savanorystės kultūra, švietimo sistemos tobulinimu, miestų ateitimi. Diskutuoti apie tvarumą ir iš arčiau susipažinti su už šios sąvokos slypinčiomis idėjomis kvies ir projektas „Tvari Lietuva“.

„Festivalyje turėsime atskirą „Tvarios Lietuvos“ palapinę, kurioje dalyviai galės klausytis diskusijų su vienais svarbiausių tvarumo ekspertų Lietuvoje. Mūsų tikslas – supažindinti festivalio lankytojus su temomis, kurios yra itin svarbios klimato krizės kontekste“, – pasakoja iniciatyvos vadovė Rugilė Matusevičiūtė.

Rugilė Matusevičiūtė

Birštone vyksiančiame festivalyje „Tvari Lietuva“ inicijuoja net keletą diskusijų. Projekto sumanytojai skatins drauge aptarti transporto ateitį ir darnaus judumo idėjas Lietuvoje. Diskusijos „Lietuvos gatvių ateitis – Amsterdamas ar Los Andželas?“ dalyviai apžvelgs didžiausius teršėjus transporto sektoriuje ir ieškos būdų, kaip šią problemą spręsti. Jie taip pat aiškinsis, kodėl tam tikri darnaus judumo sprendimai, tokie kaip gatvių siaurinimas ar automobilių taršos mokestis, Lietuvoje sulaukia itin daug kritikos.

Pasak R. Matusevičiūtės, kiekvieną mėnesį vis apie naują tvarumo temą kalbantis projektas rugsėjį gilinsis į švietimo kokybę Lietuvoje. Švietimo sistemos spragos ir perspektyvos mūsų šalyje bus analizuojamos tiek „Delfi TV“ laidose, tiek analitiniuose straipsniuose. Todėl ir Birštone vienas iš „Tvarios Lietuvos“ veidų Edmundas Jakilaitis apie studijų kokybę kvies pasikalbėti diskusijoje „Ko vertas lietuviškas aukštojo mokslo diplomas?“.

R. Matusevičiūtė pasakoja, kad „Tvarios Lietuvos“ diskusijų erdvėje taip pat bus galima išvysti tokius gerai žinomus profesionalus, kaip Susisiekimo ministras Marius Skuodis, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas, Žaliosios politikos instituto ekspertė Ieva Budraitė, SEB banko vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė ir daugelį kitų.

Projektui „Tvari Lietuva“ skirtoje palapinėje diskusijos vyks abi festivalio dienas. Renginyje gyvai dalyvauti negalintys žiūrovai turės galimybę prisijungti nuotoliniu būdu. Viso festivalio metu įdomias ir netikėtas ekspertų įžvalgas bus galima išgirsti tiesioginėse transliacijose portale „Delfi“.

Festivalis „Būtent!“ siekia skatinti diskusijų ir įsiklausymo kultūrą, toleranciją nuomonių įvairovei, aktyvų piliečių įsitraukimą ir tobulinti priimamų visuomenei svarbių sprendimų kokybę. Todėl R. Matusevičiūtės teigimu, šis renginys yra gera vieta stiprinti ekologinį raštingumą, gerinti klimato komunikaciją, o tuo pačiu inicijuoti realius pokyčius mūsų šalyje.

„Daugeliui diskusijų festivalis „Būtent!“ yra tikrai gerai žinomas. Tai puikus renginys, suteikiantis progą įvairių sričių ekspertams susitikti kartą metuose ir gyvai aptarti aktualiausias politines ir socialines problemas. Manome, kad mūsų prisijungimas prie šio festivalio leidžia dar labiau praturtinti renginį tvarumo temomis ir suteikia galimybę pasisakyti tvarių idėjų puoselėtojams“, – mintimis dalijasi projekto „Tvari Lietuva“ vadovė.

Iš arčiau susipažinti su iniciatyvos „Tvari Lietuva“ idėjomis ir komanda bus galima jau rugsėjo 2–3 d. Birštone. Daugiau apie projektą „Tvari Lietuva“ taip pat skaitykite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją