ZWF yra gamtai draugiškas festivalis, skatinantis per edukatyvų susibūrimą prisijungti prie pozityvių pokyčių, rašoma pranešime spaudai. Renginyje laukiami visi, norintys atrasti atsakymus į rūpimus klausimus bei kartu su bendraminčiais pasisemti naujų tvarumo idėjų.

Šių metų festivalio tema – tekstilė. Tekstilės pramonės į aplinką išskiriama tarša tampa pavojinga ir planetai, ir žmogui. Naujas požiūris į drabužių gamybą, vartojimą ir utilizavimą tapo svarbiu klausimu.

„Festivalio metu dalinsimės tekstilės pakartotinio panaudojimo idėjomis, sužinosime rūšiavimo taisykles ir dažniausias klaidas, išmoksime kaip susikurti kapsulinę spintą. Be kita ko, nebus pamirštos ir kiekvienais metais rengiamos erdvės – kūrybinės dirbtuvės, skonių turgus, gėrybių turgelis, judesio, diskusijų erdvė bei atlikėjų pasirodymai.

Zero Waste festivalis

Dienos metu mokysimės, klausysime, skanausime ir diskutuosime. Vakarop, muzikos erdvėje jus pasitiks Jurgis Didžiulis, ABUDU, Joseph June, Marabu, TAS, Justė Kraujelytė ir Sure Fang“, – skelbia organizatoriai.

Viena iš šių metų festivalio naujienų yra kino erdvė, kurioje bus pristatyti tvarumo temai aktualūs filmai: Viskas bus kitaip“ ir „The True Cost“.

Festivalyje susidarančios atliekos ir išeikvotos elektros bei vandens sąnaudos yra vienas ryškiausių padarinių aplinkai ir akivaizdus poveikis festivalio lankytojui. Tai, taip pat, yra viena brangiausių renginio išlaidų. Festivalio metu tualetų, dušų, geriamo vandens, elektros, kompostavimo bei šiukšlių konteinerių naudojimas – pėdsakas, kuris tradiciškai bus atlygintas pagal taršos kompensavimo mokestį (TKM).

Zero Waste festivalis

„Kviečiame prisijungti prie mūsų iniciatyvos ir šiais metais tapti aplinkai draugiško festivalio dalimi. Tikime tvaresniu rytojumi ir kviečiame jį kurti kartu!“, – rašoma pranešime.

Pagrindinis renginio organizatorius – Inovatorių slėnis.
Festivalio programa – www.facebook.com/ZerowastefestLT
Bilietų platintojas – KAKAVA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją