„Finansinės paslaugos dažnai nėra itin paprastos, todėl siekiame būti arčiau klientų, įsiklausyti į jų poreikius, aptarti galimybes ir proaktyviai patarti, kad mūsų klientai reikiamas paslaugas gautų tada, kada jiems reikia – kuo greičiau. Ypač tai aktualu pastaruosius mėnesius, kai pasaulyje tvyro geopolitinis neužtikrintumas ir verslas turi iš naujo peržvelgti savo finansinius srautus – tikriausiai tai ir lėmė, kad pastaruosius mėnesius iš SEB banko siūlomų apyvartinių priemonių labiausiai populiarėjo būtent faktoringas. Su „Remanu“ esame bendradarbiavę ir anksčiau, todėl ši sutartis – pasitikėjimo mūsų komanda rezultatas. Tikiu, kad ir ateityje prisidėsime prie dar ne vieno šios įmonės projekto įgyvendinimo“, – sako SEB banko valdybos narė, Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovė Eglė Dovbyšienė.

Faktoringo sutarties trukmė – vieni metai, gautos lėšos bus panaudotos pagal pasirašytą sutartį su klientu paslaugoms teikti: montuoti, remontuoti vamzdynus ir katilus bei kitiems šios įrangos priežiūros darbams atlikti.

Eglė Dovbyšienė

„Poreikis pasinaudoti SEB banko faktoringo paslauga kilo dėl didelės apimties paslaugų sutarties su mūsų klientu – savo lėšomis įgyvendinti šį projektą būtų sudėtinga. Apsvarstę visus įmanomus variantus ir bankų pasiūlymus, rinkomės faktoringą kaip šiuo metu mums tinkamiausią finansavimo formą, kadangi nereikalingas papildomas užstatas. Tai kol kas didžiausias įmonės istorijoje sandoris. Įrodę, kad galime kokybiškai atlikti būtinus darbus net didžiausiems rinkos dalyviams, galėsime imtis ir kitų didelių užsakymų ir Lietuvoje, ir užsienyje“, – teigia įmonės „Remanas“ vadovas Dainius Šuščevičius.

Įmonė, sudariusi faktoringo sutartį su banku, perleidžia jam piniginių reikalavimų teises pagal savo klientams išrašytas sąskaitas. Faktoringo paslauga besinaudojančiai įmonei bankas iš karto sumoka iki 90 proc. sąskaitos vertės, o vėliau surenka įmokas iš pirkėjų. Klientui nebereikia nieko daryti – pradėjus naudotis elektroninių duomenų mainų sistema, sąskaitų duomenys automatiškai pateikiami bankui, kuris suteikia finansavimą. Jis skiriamas gerokai greičiau negu iki šiol, nes sąskaitos banką pasiekia realiuoju laiku. Tai padeda įmonėms optimizuoti apyvartinį kapitalą ir gauti finansavimą neįkeičiant nekilnojamojo turto – perleidžiamos tik reikalavimo teisės į gautinas sumas.

UAB „Remanas“ – 2016 metais įsteigta bendrovė, kuri yra atestuota Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos ir VĮ Statybos produktų sertifikavimo centro.